LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Kategori: Q/A

Babustyle svarar; hur får man mig intresserad?

Q  från Nick: Hur ska man få dig intresserad utav en person ? ^^ Vad är det du söker hos en?


A: Hellu Nick! Jag är inte säker på om du läser kommentarerna, så jag svarar i ett inlägg istället. Det är inte så lätt att få mig intresserad, om jag ska vara ärlig. Jag har väldigt svårt för att bli det. Men en bra början är om man är annorlunda, har dålig humor och är omtänksam. Dålig humor är ett måste. För det har jag. Jag söker inget speciellt hos en person. Jag märker om jag gillar personen. Den ska ha det där lilla extra. Men jag är inte intresserad av rökare, personer som snusar eller som dricker alkohol/festar ofta.

Jag gillar personer man kan prata med om random saker och inte bara "hur mår du?" eller "vad är dina intressen?" eller "vad jobbar du med?" osv. Sånt är så otroligt tråkigt och jag tröttnar direkt. Som sagt; annorlunda, dålig humor och omtänksam och som man kan prata typ om allt med är några saker som kan få mig intresserad. Notera "kan". Hoppas du fick svar på din fråga! Känns ju en aning weird att jag inte har en aning om vem du är dock, haha.

Goodbye 2015 - You made me cry, made me laugh. But it's time to move on

Vilket datum från 2015 kommer du alltid att minnas?
Den 29 augusti när jag såg Akon live. Det var hans första konsert i Sverige. Jag var så enormt lycklig just i den stunden. Han har varit min idol sen 2004, så jag köpte biljetter så fort de släpptes och jag fick äntligen se min idol!
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Kan inte ha gjort det. Hade inga. Brukar inte kunna hålla dem ändå och blir bara besviken.
 
Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej, men många andra blev det. Bland annat vänners vänner, haha.
 
Vilka länder besökte du?
Åland... räknas det?
Dog någon som stod dig nära?
Ja, tyvärr... 2 stycken..
 
Är det något du saknar år 2015 som du vill ha 2016?
Ja, det är en del.. Bland annat mer pengar, en utomlandsresa, ett jobb, en egen lägenhet, fler säsonger på serien House, en bra dator, vinterskor (inte hittat några än som jag vill ha).
 
Vad var din största framgång 2015?
Jag klarade av att ta steget att gå på praktik. Under 2014 var jag inte kapabel till det. Jag var helt förstörd och min självkänsla och mitt självförtroende var på botten av olika anledningar och jag vågade inte söka jobb eller ens praktik. Jag ville bara gömma mig. Men i år tog jag tag i det och fick praktik på bästa stället. Jag var på ett hunddagis i ett halvår med härliga människor och underbara hundar (de flesta i alla fall, haha) och det var ett riktigt stort steg för mig. Jag var så enormt rädd och nervös. Jag trodde att jag skulle behöva sluta där redan efter första veckan. Men istället fick jag höra hur bra jag var, att jag skötte mig bra, att de trivdes med mig och att de ville ha mig kvar där, så vi förlängde praktiken. Jag kan inte tacka dem nog för att de gav mig den möjligheten. Det är den bästa praktikplatsen jag någonsin varit på. Aldrig känt mig så välkommen någon annanstans.
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har aldrig sett Akon förut och aldrig varit på The Island Festival.
 
Största misstaget?
Svårt att välja bland alla misstag jag gjort...
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag är kroniskt sjuk.. men förutom det, nix. Tror inte det. Har väl varit förkyld.
 
Bästa köpet?
Biljetterna till Akons konsert, såklart. Så dum fråga.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, räkningar och kläder skulle jag nog tro.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, att Iggy bjöd mig på The Island Festival. Det var så himla grymt! Hade en riktigt bra dag och kväll. Vi hade superfint väder, VIP-platser, åt goda glassar som smakade som goda drinkar, och såg en hel del bra artister. Bland annat Petter, Zara Larsson, Linda Pira, Otto Knows och David Guetta. Festivalen var grym! Är enormt glad att Iggy frågade om jag ville gå med henne. Vem säger nej till det liksom?
 
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2015?
Inga speciella tror jag... Inga jag kommer på i alla fall. Kanske Sexy Bitch som David Guetta körde, så sjukt bra avslut på kvällen!
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tror jag var gladare. Året har varit både bra och dåligt. Det har hänt en del tråkiga och jobbiga saker, bland annat har jag förlorat två familjemedlemmar på endast två månader. Det var riktigt tungt. Har även mått dåligt på grund av mediciner och annat skit. Men jag tror ändå jag har varit gladare. Jag har haft en superbra praktik, varit till Åland med Iggy, sett Akon live, varit på festivaler och jag har fått vara med de som betyder allra mest för mig.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit mer initiativ. Jag önskar att jag hade modet till att göra saker. Försökt mer kanske.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
 Oroat mig... är enormt bra på att oroa mig och det skapar en sån obehaglig känsla.
 
Hur tillbringade du julen?
Jag var hemma med mina föräldrar, min bror, min prinsessa, Sis och hennes kille. Det var faktiskt en bra jul. Vanligtvis så ogillar jag julen, men i år var den mysig och trevlig. 
 En bild från årets julafton. Fråga mig inte vad jag gör på bilden, jag fick lite smått panik, okej??
 
Blev du kär i år?
Nej. Den frågan är lite svår ändå. Jag gillade en person väldigt mycket, men jag tror inte jag hann bli kär. Jag har väldigt svårt att bli kär.
 
Favoritprogram på tv?
Jag tittar inte så mycket på tv. Tittar mest serier på datorn.
 
Största musikaliska upptäckten?
Hm... Rachel Platten. Hon är grym. Varför har jag inte hört henne förut??? Och för övrigt så har jag insett att Matt Steffanina är grym på att dansa!
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Bra fråga, faktiskt. Jag minns inte. Haha. Var nog med Iggy och åt god mat, och sen på kvällen så grillade jag med familjen. Jag tror det i alla fall..
 
 Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Minns varken vad jag önskade mig eller vad jag fick...
 
Bästa boken du läste i år?
Har bara läst en bok, tror jag. Eller ja, jag har inte läst klart den... jag började och sen tog ett.. litet.. uppehåll på några månader, hah. Läste i alla fall House and philosophy - everybody lies. Grym bok! Handlar så klart om serien House, där författaren skriver sina tankar och funderingar om serien. Hur han uppfattar karaktärerna, historien och jämför House med andra personer. Svårt att förklara. Den är på engelska och jag suger på engelska. Men den är grym ändå. Allt som har med House att göra är grymt.
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Jadå, en hel del faktiskt. Kanske att någon hade vunnit massa pengar och bjudit med mig på en lång utomlandsresa. Kan garantera att det hade gjort mitt år mycket bättre. Eller så litet som att jag kunde haft bättre kontakt med vården och inte fått vänta hundra år på att nåt ska hända.
 
Hur skulle du beskriva din stil 2015?
Under praktikperioden bodde jag typ i mjukis. Men förutom det så är det nog leggings och linne. Trivs inte så bra i jeans längre.
 
De bästa nya människorna du träffade?
Träffade inte särskilt många nya människor.
 
Årets besvikelse?
Den frågan var klurig. Jag har inte haft några förväntningar på det här året. Men jag är nog mest besviken på mig själv. Att jag hanterar saker som jag gör, att jag inte gör det jag vill. Jag kan ju inte ens gå till affären själv...
 
Vad ser du mest fram emot med år 2016?
Jag vet inte. Jag vill utforska mer. Prova nya saker. Ta mig an utmaningar. Kanske resa någonstans.

Bloggutmaning

Jag blev nominerad av Evah att göra den här bloggutmaningen. Vanligtvis brukar jag inte göra såna här saker, för jag blir norminerad hela tiden känns det som och då skulle min blogg bara bestå av sånt. Men det var ett tag sen så nu kör jag på en! Listan är rätt lång.. så ja.. ni läser om ni vill, hah.

1. Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat sen 2008 tror jag. Då bestod min blogg bara av dikter jag skrivit. Men 2009 började jag skriva om mitt liv och min vardag. Den bloggen är tyvärr lösenordskyddad och jag kommer inte in på den, hah.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du började blogga?
Det vet jag inte. Läste inga bloggar på den tiden. Startade min blogg för att min vän Linnéa bloggade och det verkade kul.

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Jag minns inte vad den hette faktiskt, men den handlade om en tjej som var ung och hade fått tvillingar. Hon skrev så himla bra och jag fastnade för bloggen rätt snabbt. Läste den flera gånger om dagen.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Eftersom jag inte kommer in på den bloggen  så är det svårt att svara på den frågan, hah. Lösenordskyddade den när jag bytte till Nattstad (numera  Nouw) och sen när jag skulle byta tillbaka så kom jag aldrig på lösenordet, varken till inloggningen eller bloggen och jag minns inte vilken mejladress jag använde heller då jag haft en del. Så jag startade en ny då, men den har jag bara bloggat på sen 2013. Lite synd, för jag skulle gärna vilja kika tillbaka på 2010 och 2011...

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Oj, det var en svår fråga... Alla som kommenterar min blogg. Jag läser ju deras bloggar och kommenterar tillbaka. Jag är så dålig på att komma ihåg bloggadresser och liknande så om man inte kommenterar min blogg så har jag lite svårt att minnas bloggen, tyvärr. Men det är en hel del bloggar ag läser regelbundet. Blir alltid glad när jag hittar en blogg jag följt tidigare som jag helt enkelt glömt bort.

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Jag tror faktiskt att de flesta är ämnesbloggar. Det beror lite på hur man ser det. Jag läser gärna bloggar där de bloggar om sitt liv och sitt mående, det kan vara allt från kroniska sjukdomar till lättare sjukdomar eller depression och ångest. Det är ju mest dagboksbloggar, men de har ett ämne, om ni förstår hur jag menar?  Såna bloggar gillar jag att läsa! Kan bero på att jag driver en sån blogg själv.

7. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Hm.. den var svår. De flesta är ju olik mig. Jag läser ju en del modebloggar och skönhetsbloggar, och jag är inte ett dugg intresserad av varken mode eller skönhet. Men det är något med de bloggarna jag gillar ändå, så jag fortsätter läsa dem.

8. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Den bloggare som jag tycker är väldigt lik mig, är också väldigt olik mig. Hon bloggar på PeaceRev och är en av de mest ärliga och omtänksamma personerna jag pratat med. Vi har aldrig träffats, men vi har pratat en hel del via bloggarna. Vi är likadana till sättet, men ändå så olika på något sätt. Det är svårt att beskriva just vad, men jag kunde känna direkt att hon kunde förstå mig. Hon förstod mina blogginlägg som inga andra förstod, utan att jag ens behövde förklara. Hon är väldigt speciell och jag är glad för att vi fick kontakt, även om det bara är via bloggen. Hon bloggar mycket om politik, och själv är jag inte ett dugg intresserad av politik, men jag älskar hennes blogg ändå.

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Helt ärligt vet jag inte ens vilka som läser min blogg, hah. Men det är ingen som har sagt att jag borde sluta med det i alla fall.

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Yes, det tror jag. Jag är mig själv fullt ut. Är nog flummigare i verkligheten. Men jag är ju fortfarande brutalt ärlig, står för vad jag tycker och tänker och säger exakt vad jag tycker och tänker, precis som jag annars är. Kan dock verkas vara lite mer iskall i verkligheten. Och så är jag mer envis, hah.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller täns gränsen hela tiden?
Jag delar med mig av så mycket jag vill att ni ska veta. Jag är väldigt privat, annars hade jag inte skrivit så mycket om min sjukdom. Men sen finns det ju saker jag inte vill dela med mig av, och då gör jag inte det. Simple as that.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag skriver inte om sex, då jag anser att det är privat och det angår inte någon annan. Jag skriver aldrig om bråk med mina nära, men däremot kan jag skriva ut i känslor hur jag känner, men jag skriver aldrig ut varför. Jag videobloggar aldrig heller då jag tycker att det skulle kännas enormt jävla konstigt att prata med mig själv och titta in i en kamera.. hah.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Mitt mål är ju att nå ut till fler med hur det är att leva med en kronisk sjukdom, och få andra att förstå vad de kan göra för att hjälpa en, vad de kan tänka på om de möter någon eller känner någon med en kronisk sjukdom, och saker man absolut inte ska säga och göra. Detta för att vi som lever med en osynlig sjukdom (en sjukdom som inte syns utanpå) ofta blir behandlade helt fel och får ofta höra att vi söker uppmärksamhet, bara ljuger och hittar på eller vill att andra ska tycka synd om oss. Vilket inte stämmer. Det är bara så jävla svårt för oss att visa att vi faktiskt är sjuka! Och bekfrätelse har ju med det att göra på ett sätt. Jag vill ju att det ska nå ut till fler och då behövs bekräftelse.

14.  Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hans/hennes blogg?
Det beror helt på hur öppen och ärlig personen är. Men man lär nog inte känna den till hundra procent. Det kan inte alltid beskrivas, ibland måste det upplevas också för att få en klar bild.

15. Har du träffat folk IRL som du fått kontakt med via bloggen?
Yes, det har jag!

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Det beror ju helt på vad man bloggar om, skulle jag säga. Är man ärlig och kör rent spel så är det inga problem, men det finns alldeles för många som hotar, hänger ut personer, söker uppmärksamhet på fel sätt och gör allt för att komma upp bland topplistorna. Sen får man ju stå ut med en hel del näthat beroende på vilka åsikter man har och vad man bloggar om. Det är sånt som tydligen hör till. Själv har jag inte fått utstå så mycket näthat.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i en kommentar eller i andra bloggar?
Nej, inte vad jag kan komma på nu. Självklart har jag fått kommentarer som inte har varit helt okej, men de har ofta varit anonyma och anonyma personer kan knappast stå för vad de säger om de inte ens vågar ange vem de är när de kommenterar hat eller annat. Så det är lätt att inte ta åt sig.

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Ja, det finns en del blogginlägg jag gjort som jag ångrat att jag publicerat, det kan ha varit när jag varit arg eller besviken eller inte så stabil känslomässigt, och sen kan det ha ändrats. Men ångrar jag mig tar jag bort inlägget.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
En nackdel är ju att vill man göra välskrivna och bra inägg så tar det tid. Det tar tid att skriva, fota, redigera och allt vad man ska göra. Näthat är också en stor nackdel, även om inte jag har utsatts för det. Det kan också vara väldigt svårt att blir stor inom bloggvärlden om man vill bli det, då det är så otroligt många som bloggar nu för tiden.

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Yes, det tror jag. Men om det är på den här bloggen vet jag inte. Och kanske kommer inte bloggen handla om samma sak. Allt förändras ju med tiden. Det återstår att se! Jag hoppas att jag bloggar då i alla fall.

21. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på detta.
PeaceRev, Kajsa-Stina, Elin, Freja och Erica.

Hur jag färgar det rosa håret - steg för steg


Nu tänkte jag visa er hur jag gör när jag färgar underhåret rosa. Har fått sååå många frågor om det, så passade på att ta bilder steg för steg den här gången. De här två färgerna ovan använder jag; Mood Ultrablond och Stargazer Magenta. Ber om ursäkt för dåliga bilder här nedanför.  Bilderna på resultatet längst ner gör inte rättvisa då det är riktigt dålig belysning i köket (använde naturligt ljus till de andra då det var ljust ute). Ska försöka fixa bättre bilder på håret i morgon om det är fint ute.

 

1. Såhär såg mitt hår ut innan jag började färgningen. Massor av blonda slingor, blonda fläckar, ljusa toppar och ful utväxt. Det såg hemskt ut! Senaste färgningen var den 23 juli, hur det blev då kan ni se HÄR. Så med tanke på att det nästan är två månader sen jag färgade det rosa, så kunde det ha sett mycket, mycket värre ut. Bilden gör inte helt rättvisa heller, var egentligen mer blond.

2. Här har jag precis haft i den blonda färgen. Jag ta både utväxten och på det rosa. Det rosa kommer inte försvinna, men det kommer bli lite ljusare i alla fall och blir lättare att färga över sen. Jag låter den blonda färgen sitta i 60 minuter innan jag sköljer ur den.

3. Såhär ser det ut när jag precis har sköljt ur den blonda färgen. Som ni ser så försvinner inte det rosa, men det blir lite ljusare. När håret fortfarnde är fuktigt så tar jag i den rosa färgen. Den ska vara på tvättat hår, som man enbart använt schampo till, därför är det så bra att ha den här blonda färgen innan då man ska använda schampo när man sköljer ur den. Jag använder även balsamet som man får med, vilket man egentligen inte ska göra, eftersom det står klart och tydligt på förpackningen till den rosa färgen att man inte ska använda balsam innan man tar i färgen. Men eftersom jag ha hållit på såhär under ett års tid så har jag testat mig fram, och jag tycker att den rosa hårfärgen sitter mycket bättre när jag använder balsam.

4. Här har jag precis haft i den rosa färgen. Det ser väldigt lila ut i verkligheten. Enligt förpackningen ska färgen sitta i 15-30 minuter, men jag låter det sitta i 60 minuter. Första gången jag färgade så tog jag 30 minuter (hade slingor då) och färgen försvann väldigt snabbt. Den rosa färgen är heller inte farlig för håret, så det gör inget om den sitter i lite längre. När man sköljer ur färgen ska man också använda schampo (det är egentligen ett speciellt schampo, men jag använder mitt vanliga), precis som innan man tar i färgen. Egentligen vet jag inte varför, men det står så. Men jag tar även i balsam efter jag sköljt ur det rosa (även fast man inte ska ha det) bara för att mitt hår går inte ens att borsta om jag inte har balsam i. På riktigt. Det skulle ta flera timmar att borsta ur mitt hår.

Resultatet när håret är blött och inte är borstat:

Resultatet när håret är torrt och borstat:

Som jag skrev längst upp så gör inte bilderna rättvisa då det är riktigt dålig belysning i köket och det hade redan blivit lite mörkt ute. Men ja, här är resultatet. Det tar ca 3 timmar att färga både blond och rosa. Då räkna jag med väntetiden innan man får skölja ur, och tiden man sätter i färgen. Vill ni se "bättre" bilder (med bättre ljus iaf) på hur det ser ut precis efter jag färgat det rosa så kan ni trycka HÄR. Observera att det var första gången jag använde mig av Magneta då, så nu efter jag använt den färgen några gånger så bli håret lite mörkare. Så tänk er den där färgen fast liite mörkare och skiftar lite i lila. Fuck va svårt det är att förklara. Hah.

Hoppas ni gillade min steg för steg, även om det blev så dåliga bilder, särskilt de två sista.

 

Svaren på frågestunden - del 2

Tack så mycket för alla frågor jag har fått och vad roligt att ni undrade så mycket! Jag valde att inte svara på exakt alla frågor eftersom vissa frågor var ungefär likadana och det vore ju tråkigt att läsa. Hoppas ni gillar svaren! Är det något mer ni undrar så kan ni fortsätta ställa frågor i frågestunden som finns här! Blev så sjukt mycket text och orkar inte kolla stavningen, haha! Så ber om ursäkt om det är stavfel någonstans. 

 

Något du inte kan leva utan? - Pengar? Värme? Hah, nä men jag vet inte. Har inte tänkt så mycket på det. Men kanske datorn eftersom det är där jag kikar alla bra serier och filmer! Och så antar jag att jag inte kan leva utan mina mediciner, för då skulle jag nog dö av smärtan rätt snabbt. Det känns så i alla fall.

Vilken låt spelas om och om igen hos dig? - Hm.. just nu så är det nog den här låten. Jag lyssnar på låtar jag kan relatera till oftast och det är olika låtar beroende på hur jag mår. Men just idag så är det den låten.

Varför började du blogga? - Från allra första början så var det för att kunna skriva av mig och skriva mina dikter någonstans. Jag skrev väldigt mycket dikter några år och jag fick höra från lärare och andra att jag skulle skriva ut dem någonstans. Så då blev det en blogg. Men sen slutade jag skriva dikter och då blev det mer en vardagsblogg.

Hur ser en perfekt dag ut för dig? - Ska jag vara helt ärlig så har jag extremt många dåliga dagar och väldigt få bra dagar. Men i det stora hela så skulle det vara en dag då jag är på bra humör (har som sagt väldigt få såna dagar), vädret är på topp och kanske åker ner till stan och fikar i det fina vädret och avslutar dagen med antingen att titta på solnedgången över vattnet eller mysa till det till en riktigt bra film eller serie.

Favorit B&J's? - Jag har inte testat så många faktiskt och brukar inte äta det, men utav de jag har ätit så är Cookie Dough och Greek Frosen yogurt blueberry cheesecake mina favoriter. Så himla goda! Har ni inte ätit dem så gör det!

Vad får dig verkligen börja följa en blogg? - Jag kan ju börja med att säga att jag inte är särskilt intresserad av mode och smink osv, men kan kika in såna bloggar ibland. Men för att jag ska följa en blogg så krävs det bra och fina bilder (men självklart också någon mobilbild då och då). Sen gillar jag när personen bakom bloggen står för sina åsikter. Inte bara skriver vardagsinlägg. Gärna inspirationsinlägg, kanske tips och trix. Designen tycker jag är viktig också. Den ska inte vara för rörig, enkel och stilren gillar jag. Och jag bryr mig inte om hur ofta man uppdaterar. För mig måste man inte uppdatera 5 gånger om dagen. Jag gillar välskrivna inlägg med en tanke bakom och inte bara "hej bloggen, ska åka till stranden om 5min. vi hörs sen". Fattar inte meningen med dessa inlägg... Okej, så sammanfattat: Bra och fina bilder, välskriva inlägg, gärna om annat än bara vardag.

Hur ser du på din framtid? - Bra fråga... Har ingen aning. Jag vet ungefär vad jag vill i framtiden, men det finns många hinder och mycket jobb. Min dröm är i alla fall att flytta utomlands och resa jorden runt, upptäcka nya platser. Men annars så kanske skaffa egen familj, flytta till en egen lägenhet, få ett jobb jag trivs med och kan hantera utan att min huvudvärk förstör allting. Har för mig att jag svarade på en sån här liknande fråga i förra delen?

Favoritprogram? - Okej, pratar vi bara program nu eller serier också? Jag tittar inte på så mycket program. Innan jag hade fri wifi hemma så tittade jag mycket på kanalerna FOX och TLC där det var några bra program, men sen jag fick gratis internet så tittar jag bara på serier. Älskade MTV också, men den kanalen försvann från min tv för flera år sen, hah. Men på TLC gillade jag att se t.ex. Amerikas värsta tatueringar, Breaking Amish, Försvunnen, Say yes to the dress och Sex sent me to the ER. Haha!

Har du gått i någon behandling för din kroniska huvudvärk? - Behandling och behandling... har mest haft läkare som inte orkar bry sig. Jag började söka hjälp hos läkare några månader efter första migränanfallet. Sen dess har jag inte gjort så mycket. Har kollat synen flera gånger, gått hos sjukgymnaster flera gånger, gjort röntgen några gånger (senast 2012 då de trodde att jag hade en hjärntumör), EEG, sömnregistrering och LP. Har testat en del mediciner också. Jag har tagit upp Botoxbehandling med de läkare jag har haft men de har inte riktigt gillat den idéen. Jag har inte direkt haft några bra läkare som brytt sig om mig, utan bara skickat mig vidare hela tiden. Men nu har jag en läkare som verkar ganska bra och förstående. Pratat med honom tre gånger och vi ska träffas i september, så vi får se vad som sägs då.

Favoritserie? - Haha, alltså.. jag har en hel del. Men mina top 3 är House, Pokémon och The Originals tror jag. Men sen gillar jag även andra serier som The Mentalist, Numb3rs, The Vampire Diaries, Gossip Girl, Prison Break, Lost, Dexter, The followers och The Big Bang Theory.

Bildlänk / bildlänk / bildlänk

Är du morgon/kväll person? - Eftesom jag är halvt död varje morgon när jag ska gå upp så kan jag inte påstå att jag är en morgonmänniska. Men jag är heller inte uppe särskilt sent på kvällarna. Men skulle nog säga en kvällsperson.

Har du någon fobi? - Ohja... Jag har fobi för harkrankar, prata i telefon, sprutor och åka tåg. Känns som om jag ska dö varje gång jag svarar i telefon eller ska ringa någon. Harkrankar klarar jag inte ens av att se, de är så jävla äckliga. Har dåliga minnen med just harkrankar. Sprutor har jag haft väldigt, väldigt svårt för sen jag blev hundbiten när jag var 7 år och fick över 20 sprutor i ansiktet. Jag kan inte ens ta blodprov utan att ha haft på embla i typ 2 timmar... Och tåg... USCH. Fattar inte hur folk seriöst kan åka frivilligt med tåg. Hemskt!

Vad tycker du om hästar? - Jag gillar hästar. Jag red när jag var liten faktiskt. Började när jag var 4 år och slutade när jag var 7 år. Det blev för dyrt helt enkelt och efter det så tappade jag intresset. Tror inte jag har suttit på en hästrygg sen dess. Men hästar är fina djur!

Skulle du vilja bo utomlands? Vart i så fall? - Absolut! Har fastnat för Gran Canaria så dit skulle jag gärna vilja flytta. Men när jag sen fick se bilder på hur underbart det ser ut i Maldiverna vill jag hellre flytta dit, haha! Men kan tänka mig USA någonstans också, där det är varmt och skönt. Vart det än blir så blir det till ett varmt ställe!

Tursiffra? - Enligt mitt horoskop idag så är min tursiffra nummer 1. Annars så har jag ingen tursiffra.

Vad är ditt bästa tips för att bli motiverad igen om man känner sig opepp? - Hade faktiskt tänkt ställa den frågan till er.... för jag har ingen aning, haha! Är det någon som har pepptips så berätta gärna!

Vad spenderar du helst tid och pengar på? - Jag älskar att resa, men gör det inte så ofta. Inte ofta alls faktiskt. Men skulle helst spendera all tid och alla pengar på resor! Men annars så kanske en fika på stan med en vän, en liten roadtrip eller liknande. Jag gillar också att köpa presenter till andra och massor av julklappar!

Bästa resan du gjort/ sämsta resan du gjort? - Eftersom jag inte gjort så många resor så har jag faktiskt inga dåliga resor. Har bara varit till Spanien en gång, Gran Canaria en gång och åkt på kryssning till Åland några gånger. Bästa resan var ju helt klart till Gran Canaria! Men kan inte påstå att jag har en "sämsta resa" faktiskt.

Vad gör du det sista innan du lägger dig på kvällen? - Det allra sista jag gör är att ta mina mediciner. Innan det så tvättar jag av mig smink om jag har haft på mig det.

Favoritprodukt i sminkväskan? - Just nu den här mascaran faktiskt. Jag använder inte så mycket smink och inte så ofta heller, men mascaran gillar jag. Den ger bra volym och klumpar sig inte. Jag har väldigt svårt för att hitta en bra mascara, men jag är väldigt nöjd med den faktiskt!

Här hittar du mascaran.

 

Svaren på frågestunden - del 1


Vill börja med att tacka för alla frågor jag fick i frågestunden. Kul att det var en del som frågade och en del roliga frågor också. Blev så många att jag delar upp det i två eller tre delar. Har ni fler frågor eller inte bara hunnit fråga något så kan ni kan fortsätta fråga saker. Klicka HÄR för att komma till frågestunden!

 

Drömyrke? - Hade du ställt frågan för ett år sen hade nog svaret varit fotograf. Jag älskar att fotografera, men just nu är jag lite off på det. Men eftersom jag inte har någon bättre idé just nu så får det bli fotograf.

Vad har du för framtidsplaner? - Helt ärligt så har jag inga direkta planer för framtiden. Men jag vill gärna flytta hemifrån, helst utomlands till ett soligt och varmt ställe. Jobba med något jag tycker är kul. Resa så mycket jag kan. Kanske få en egen familj.

Framtidsplaner med bloggen? - Oj, den frågan var ganska så svår. Jag skulle nog inte vilja bli känd och kunna leva helt på bloggen, men kanske ha bloggen som ett litet jobb vid sidan om. Med min blogg så vill jag få ut till fler hur det är att leva med en kronisk osynlig sjukdom och jag vill att fler där ute ska våga träda fram och söka hälp. Det tog mig nästan 5 år att gå ut med min sjukdom, för jag skämdes så otroligt mycket för att vara "en belastning" som många kallade det. Jag vill få andra att förstå att även om vi inte ser sjuka ut så kan vi vara sjuka och behöva få hälp. Det är inte lätt att leva med en osynlig sjukdom eftersom den inte syns. Så svaret på frågan är nog att jag skulle vilja hälpa pesoner som har en osynlig sjukdom att våga berätta och söka hjälp, men också få andra som inte lider av en osynlig sjukdom att förstå och inte döma så snabbt.

Från vad eller vem får du lättast inspo ifrån? - Det här är också en ganska svår fråga eftersom jag helt ärligt inte vet svaret själv, haha. Jag har alltid haft problem med det där faktiskt. Jag har väldigt svårt för att hitta inspo, så det mesta kommer från mig själv, mina egna tankar och åsikter. Men självklart kan jag inspireras av ett annat blogginlägg, en bok, en film, en bild etc.

Drömresa? - Det finns många häftiga och härliga ställen jag gärna skulle besöka. Jag vill ju resa jorden runt. Men jag skulle verkligen vilja resa till Maldiverna någon gång. Ser så himla underbart ut!

Bildlänk

Har du någon förebild? I så fall vem? - Jag tror faktiskt inte jag har någon förebild. Inte vad jag kommer på i alla fall. Har haft en del förebilder genom åren men just idag tror jag inte att jag har någon.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord? - Envis, ärlig och hjälpsam.

Hur skulle du beskriva dig själv? - Jag vet att jag nyss svarade på ungefär den frågan, men då fick jag bara nämna tre ord, hah. Jag är en självständig person som gillar att vara ensam. Jag har väldigt få vänner, men de jag har litar jag på och kan vara mig själv med. Jag är alltid helt ärlig och säger vad jag tycker och tänker. Många tar det som att jag kan verka elak. Jag är också ett kontrollfreak som måste planera massor innan jag gör någonting. Jag oroar mig för allt och har lätt för att tro på det värsta. Jag är en aning komplicerad och få människor klarar av mig. Är du snäll mot mig så är jag nog snällare mot dig. Är du elak mot mig, så är jag snäppet värre. Jag kan vara din vän men också din värsta fiende, beroende på hur du behandlar mig. Min respekt är något man förtjänar och inget man föds med. Men när man har lärt känna mig så är jag bara en person med en extremt dålig humor som gärna skrattar åt mig själv. Andra skulle säga att jag har ett stort hjärta som sätter alla andra före mig själv, och ja, det kan nog stämma i många lägen.

Hur länge har du bloggat? - Jag skaffade nog min första blogg när jag var 14 år kanske. Den växte sig större och större, men jag hade en hel del dåliga minnen på den bloggen så jag bytte bloggportal sen. Och sen bytte jag tillbaka fast med ett annat bloggnamn. Och nu är jag här.

Har du någon kändiscrush? - HAHA, ja, en heeeel del faktiskt... Kan ju nämna några: Joseph Morgan, Daniel Gillies, Ian Somerhalder, Hugh Laurie, Wentworth Miller, Taylor Lautner och Akon.

Fyra snabba: Katt/hund? Kakor/tårta? Godis/chips? Cola/fanta?

Bästa med sommaren? - Sommaren är bra på alla sätt. Värmen, solen, man kan bada, härliga sommarkvällar, grillning, jordgubbar, vattenmelon, man blir brun. Och de underbart fina solnedgångarna. Solnedgångarna är nog det allra bästa!

Favoritbloggar? - Helt ärligt så har jag nog inga favoritbloggar. Jag kikar ju era bloggar, ni som kommenterar och sen några få andra bloggar lite då och då. Men Linafoto och PeaceRev är två av dem. Riktigt bra bloggar!

Vad gör du helst på fritiden? - Jag försöker att ta det lugnt och inte stressa upp mig. Tittar på serier, fotograferar ibland, åker ner till stan, fikar. Sådant som inte är allt för ansträngande.

Favoritgodis? - Det måste ju helt klart vara choklad. MMM, finns nog inget godare än choklad, haha.

Din största idol som barn? - Ronaldinho. Jag var helt inne på fotboll och han var min allra största idol. Så grym!

Känner du att din sjukdom hindrar dig från att ha en "riktig" framtid eller tänker du inte på det när du ser framåt? - Jo, självklart tänker jag på det. Det är ju ändå en sjukdom jag kommer få leva med resten av mitt liv. Den är en del av mig, hur mycket jag än skulle vilja få bort den. Varenda sak jag gör så måste jag tänka på det. Jag måste planera noga. Åker jag t.ex. på en konsert eller en hockeymatch så kan jag räkna med att jag ligger med hemsk smärta några dagar efteråt. Det är så det är. Så då måste jag planera in noga så att jag inte har något att göra dessa dagar jag kommer ligga halvt död. Men jag hoppas att huvudvärken och migränen blir lindrigare så småningom eller att jag hittar en medicin som hjälper bra. Kanske kan jag leva ett hyfsat normalt liv ändå. Men ja, jag känner att den hindrar mig på många plan. Jag kan inte äta, dricka eller göra vad jag vill, när jag vill eller hur jag vill. Jag kan inte jobba med vad jag vill. Mitt liv är ganska så begränsat när det gäller det. Men jag hoppas att i framtiden kunna hitta någon väg runt det och ändå kunna leva ett så bra och normalt liv som möjligt.

Favoritnamn: Tjejnamn är definitivt Jane. Har alltid gillat det namnet. Killar har jag lite olika från och till, men just nu Elijah eller Antonio. Det tycker jag är fint. Jag skulle vilja döpa mitt/mina barn till något lite mer annorlunda, inte ha ett vanligt namn som många heter.

Vilket var ditt senaste resemål? - Vad räknas som resa? Jag åkte ju på en Ålandskryssning för inte så längesen med bästa Iggy. Räknas det?

 

 

Nu kör vi en frågestund

Det var en hel del av er som ville att jag skulle köra en frågestund, så nu gör vi det! Fråga på bara, så svarar jag när jag anser att jag har fått tillräckligt många frågor så det är värt att svara på. Kanske redan på söndag! Beror helt och hållet på er. Nu kör vi!

Kommentarer som inte har med det här inlägget att göra hänvisas till ett annat inlägg!

Q/A - Är det rosa håret äkta & hur får jag det rosa?

Det är jätteroligt att jag får så många frågor om mitt rosa hår, men det blir så himla mycket att svara på om jag ska svara på varenda kommentar om det. Jag har skrivit inlägg om det rosa håret förut så det finns bara ni kikar igenom bloggen. Men för att kanske göra det lite lättare nu så ska jag sammanfatta lite i det här inlägget och svara på de vanligaste frågorna jag får. Jag får till och med frågor om folk får ta på mitt hår...

 

LÄS DET HÄR INNAN DU FRÅGAR NÅGOT OM MIN ROSA HÅRFÄRG:

Ja, det rosa håret är mitt egna hår. Jag har färgat hela underhåret rosa.
Jag använder mig av hårfärg av märket Stargazer som finns att köpa lite överallt, bland annat på Partaj -> LÄNK
Färgen jag använder heter Magenta, men tidigare har jag använt mig av UV-Pink.
Färgen jag använder är semi-permanent, vilket innebär att den sitter i ganska så bra och kan vara svår att få ur.
Man kan blanda olika färger från Stargazer om man vill ha sin egen lilla blandning.
Det står att färgen ska sitta i i typ 30min, men jag låter det sitta i en timme.
Färgen färgar av sig när det blir blött, så undvik regn om du inte vill ha rosa kläder eller vad du nu använder för färg.
Jag testade att ha slingor först men det gick ur så fort så jag valde att färga hela underhåret.
Jag färgar det ungefär en gång i månaden - ibland mer sällan, det beror på hur mycket av det rosa som gått bort.
Färgen tar bäst på blond och slitet hår. Färgen täcker inte vitt eller grått hår, inte utväxt heller.
Vissa hårtyper gör att färgen går ur jättesnabbt, andra inte. För mig går det ur snabbt men försvinner inte helt.
Jag färgar hemma, inte hos frisör.
Ja, det sliter säkert på håret eftersom jag måste bleka det innan jag tar i det rosa.
Bli inte besviken om mycket färg går ur när du tvättar håret de första gångerna - för det kommer det garanterat att göra.

 

Är det något du undrar som jag inte har nämnt? Släng iväg en kommentar! Jag fyller även på den här listan när det behövs.

Q/A - min rosa hårfärg

Observera att jag på dessa bilder har två olika rosa hårfärger (magenta till höger och UV-pink till vänster), men svaret blir det samma.

Q: En fråga.. Har du gjort din ROSA dip dye / ombré hos frisör? För gjorde lila ombré hos frisören som jag inte alls blev nöjd med som tyvärr också redan gått ur .. :( Dit verkar hålla bra ... så undrar hur du gått tillväga med det för att få det så skarpt och hållbart? :)

A: Jag har inte gjort mitt underhår rosa hos frisör, utan jag gör det själv hemma. Tyvärr är resultatet inte så bra som det verkar. Tänkte förklara lite varför (och därmed bilderna här ovan). Även om dessa bilder är från två olika färgningar och två olika färger så förklarar det rätt bra varför färgen inte är så bra. Direkt efter du färgat håret är det riktigt skarpt, men redan efter första tvätten försvinner väldigt mycket färg. Och ju mer du tvättar håret, ju mindre färg får du kvar. Som du ser på den andra bilden så är den mer blond/aprikos och väldigt matt, vilket det blir vilken rosa färg du än tar i. Jag har hållit på att färga mitt underhår rosa i snart ett år och det är inte det lättaste. På vissa ställen sitter det rosa i väldigt mycket och andra ställen försvinner det nästan direkt, så som i topparna och vissa slingor.

Med andra ord är inte mitt hår så skarpt och hållbart. Jag har inte riktigt kommit på det än, så efter varje tvätt så försvinner det mer och mer rosa och sen så fortsätter jag färga det helt enkelt. Och sen att det är så skarpt är ju för att det är en väldigt skarp färg. Jag ska försöka ta några bilder på håret ute nu någon dag när det är så fint väder, så ska jag visa er skillnaden på hur håret såg ut när det var nyfärgat och hur det ser ut nu.

Men jag tror det är så med alla skarpa färger, alltså så som lila, blå, grön, rosa etc, att de försvinner väldigt fort och blir väldigt matt. Det är nog väldigt svårt att hålla en sådan färg om man inte kör med färgbomb (jag kan absolut ingenting om sådant, har inte ens hittat en jag kan använda). Men hoppas du fick svar på din fråga!

Vill ni läsa mer om min rosa hårfärg så har jag skrivit ett inlägg på min gamla blogg HÄR.

Upp