LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Kategori: Photography

Throwback Thursday #6

Det var ett bra tag sen jag körde en throwback, så tänkte reposta lite bilder från min spontanresa till Teneriffa i april.  Jag hade en bra vecka med min bror. Vi åt god mat, var nere vid stranden och havet, hittade fina platser och njöt av vädret. Vill åka dit igen! Nästa resa blir ju om drygt en vecka när jag drar till Mallorca. Ska försöka fota så mycket som möjligt där också! Älskar Spanien!

Puerto de la Cruz, Teneriffa #4

Så, här kommer fjärde delen med bilder från Teneriffa! Ledsen att det drar ut på tiden, men som ni vet så mår jag inte så bra just nu. Men bättre sent än aldrig, huh? Skoja bara. Hatar det talesättet. Jag har många fler bilder att visa er. Vill ni att jag fortsätter göra de här inläggen, eller har ni tröttnat?

Puerto de la Cruz, Teneriffa #3

Här kommer tredje delen med bilder från Teneriffa! Det här är bara mobilbilder. Tycker att bilderna med mobilen blev sjukt mycket bättre än bilderna med systemkameran. Så jag är glad över att jag fotade mycket med mobilen också. Är inte riktigt nöjd med de här bilderna heller, men det är kul att kika tillbaka på sen, så jag lägger upp dem ändå.

Puerto de la Cruz, Teneriffa #2

Här kommer ett till gäng med bilder från Teneriffa! Är egentligen inte nöjd med några bilder alls, men jag vill så gärna visa naturen där och så är det roligt att kika tillbaka på sen. Har fortfarande en hel del bilder som jag inte har gått igenom än. Jag ber om ursäkt för skärpan på vissa bilder, hade helt klart fel inställningar på kameran när jag fotade. Jag orkade inte riktigt bry mig om det, vilket jag ångrar sjukt mycket såhär i efterhand... Jag hatar att jag är så dålig på att ta bilder, särskilt naturbilder - som jag verkligen älskar att fota. Men jag bjuder på det här...


Vill ni se fler bilder från Teneriffa så kan ni kika HÄR och HÄR.

Ni hittar ännu fler bilder på min Instagram. lilbabustyle heter jag där.

Puerto de la Cruz, Teneriffa #1

Här kommer de första bilderna från Teneriffa! Bättre sent än aldrig, huh? Har inte hunnit gå igenom alla bilder än, men valde ut några som jag kunde lägga upp i alla fall. Jag tog en hel del bilder där nere, så det blir nog minst två inlägg till med bilder. Självklart kommer jag inte visa alla (det skulle typ fylla upp hela bloggen, HAHA) men en del. Saknar Teneriffa redan!

 

Brukar skriva mitt namn på bilder jag lägger upp (eftersom en del får för sig att ta mina bilder utan att ge cred), men jag orkar helt enkelt inte göra det nu. Ni märker om jag byter ut bilderna och lägger till det senare. Men snälla, ta inte bilderna utan att fråga. Det är riktigt tråkigt.

Före & efter

Här har ni några före- och efterbilder. Jag brukar aldrig visa originalbilderna, men tänkte att det kunde vara kul för er att se. Som ni märker så gör jag vissa bilder väldigt annorlunda, alltså en ganska stor redigering. Det beror på att bilderna inte blev som jag hade tänkt från början, och då försöker jag redigera mig till det som jag vill ha. Vad tycker ni? Skulle ni vilja se fler före & efter?

Uppmaning - vad fotograferar du helst ute?

Jag brukar kika in på Linas blogg, och varje vecka har hon en "uppmaning" där man ska göra ett inlägg med det temat hon väljer. Jag har länge velat vara med och göra detta, men har inte känt att något tema har passat mig så bra. Förrän nu. Veckans tema är: "vad fotograferar du helst ute?". Och här ovan ser ni det jag helst fotograferar när jag är ute. Natur och landskap. För att det inte ska bli för enformigt så redigerar jag oftast bilderna olika. Jag kan göra 5-6 redigeringar på en bild för att få lite variation. Förr så redigerade jag alltid i Photoshop, men jag har inte Photoshop nu och kör nästan enbart med Photoscape, som jag för övrigt tycker är ett riktigt bra redigeringsprogram.


Jag älskar att sitta i redigeringsprogram och leka med bilder. Testa nya funktioner, filter och annat. Jag gör inte det så ofta längre, men jag tycker fortfarande det är roligt. Väldigt sällan jag är nöjd med bilder och därmed blir det att jag kan sitta i timmar och sen hata bilden. Det tar både tid och energi. Jag gillar inte att visa bilder jag inte är riktigt nöjd med heller, så därför blir det inte så mycket på bloggen som jag egentligen vill...

Life's a dance you learn as you go. Sometimes you lead and sometimes you follow

Idag har det varit en fin dag. Mamma och jag bestämde oss för att åka till Skutberget för att fota lite. Jag har inte så mycket inspiration (eller, egentligen har jag massor av inspiration men kan inte ta mig till såna platser och jag har inte den utrustningen) så jag fotade lite allt möjligt. Det var skönt att komma ut och fota lite. Det var längesen jag gjorde det. Mamma fick agera fotograf också då jag kände för att det är dags för en ny headerbild. Det blev en hel del bilder, så just nu håller jag på att gå igenom dem. Så länge bjuder jag på dessa bilder från idag.


Ja, jag gillar att redigera mina bilder olika. Nej, jag bryr mig inte om det ser konstigt ut.

Every woman needs a little black dress

Modell: Silje / Klänning - Gömda Juveler Fashion

Här ser ni resultatet från gårdagens fotografering med min fina vän Silje. Fick ju ett paket från Gömda Juveler tidigare i veckan och i paketet låg den här fina klänningen. Tyvärr är den för lång för mig, så Silje var snäll och ställde upp som modell. Stället vi står på är faktiskt en av mina favoriter och ligger bara några meter från där jag bor. Tycker det är så fint med träden i bakgrunden! Om ni undrar varför jag använder mig av olika redigeringar så beror det på att jag gillar att testa mig fram och kan inte alltid bestämma mig för vilken redigering som blir bäst.

De tjocka svarta banden som syns är hennes bh och tillhör inte klänningen.

Tänkte passa på att tipsa er om att Gömda Juveler har en hel del snyggt som just nu ligger på REA. Priserna sänks med 10kr varje dag på den kategorin, men produkterna finns endast i begränsat antal så det gäller att passa på innan de tar slut. Ni hittar produkterna HÄR!