LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Kategori: Filmtips & serietips

Filmtips: Mama

Bildlänk


Nu kommer jag med ett grymt filmtips igen! Den här gången tänkte jag tipsa er om skräckfilmen Mama. Personligen tycker jag inte att den är så himla läskig, men den har en story och riktigt bra skådespelare, så den är helt klart sevärd!


Filmen handlar om de två systrarna, Victoria och Lilly, som försvinner spårlöst. Sedan dagen de försvann har deras farbror, Lucas, och hans flickvän Annabel sökt efter flickorna utan några framgångar. Men en dag så lyckas de hitta dem och alla är så glada. De tar hand om dem och försöker ge dem ett normalt liv igen. Men det är lättare sagt än gjort. De inser snart att det finns något ondskefullt med alltihop. Är det verkligen flickorna de har tagit hem? Hur överlevde de ensamma i alla år? Eller hade de hjälp?

Filmtips: Case 39

Bildlänk


Okej kära fighters, nu tänkte jag tipsa er om en bra skräckfilm! Som ni vet har jag kommit in i en period där jag bara vill se skräckfilmer och jag har sett ett par stycken nu. Denna är dock den enda jag kan rekommendera, för de andra var bara så tråkiga och dåliga. Många av er gillar nog inte skräckfilmer, men jag känner för att den är värd att nämnas ändå.  För den här filmen har i alla fall en story och en handling, till skillnad från många andra skräckisar.


Case 39 handlar om socialarbetaren Emily som tar sig an ett fall där en 10-årig tjej, Lillith, behöver hjälp. Lillith blir utsatt för mordförsök och Emily bestämmer sig för att hon måste hjälpa flickan och sätta dit föräldrarna, som ser ut att vara psykiskt störda. Men allt är inte riktigt som det verkar. Det finns saker som inte går ihop. Varför sker det mystiska saker där personer i ens omgivning helt plötsligt dör? Och är Lillith den lilla oskyldiga barnet som hon visar sig vara? Tiden rinner mot sitt slut och snart inser Emily att hon är i samma situation som Lilliths föräldrar. Hur ska hon göra för att få ett stopp på det?

Serietips: The Lying Game

Bildkälla


Det var ett tag sen som jag tipsade om en film eller serie, så nu kör vi igen! Denna gången tänkte jag tipsa er om The Lying Game som är en liten blandning av The Vampire Diaries (doppelgänger) och Pretty Little Liars då det är otroligt mycket hemligheter och twister i den här serien. Serien handlar om Sutton och Emma, två tvilingar som separerats vid födseln då de adopterades bort. Sutton adopterades till en rik familj och Emma har plancerats på flera olika fosterhem. Sutton börjar gräva djupare i sin situation och får reda på att hon har en tvilling. De tar kontakt med varandra och bestämmer sig för att träffas. Men då vänds allt upp och ner. Sutton bestämmer sig för att åka bort och försöka ta reda på vem deras biologiska mamma är, samtidigt som Emma ska ta Suttons plats i familjen. Det blir allt annat än lätt. Ju närmare svaret de kommer, desto mer twistat blir det. Det ligger en mörk hemlighet bakom allt.


Jag började titta på den här serien förra veckan och är strax klar med den. Tyvärr fick den bara två säsonger (vet inte riktigt hur många avsnitt i andra säsongen) och sen lades den ner. Himla trist tycker jag då den är riktigt bra! Jag trodde inte jag skulle gilla den, men den är riktigt spännande ibland och man måste hela tiden vara fokuserad för att inte missa något. Den är helt klart sevärd!

Tipsa mig om era bästa serier! (igen)

Jag vet att jag tjatar, men fortsätt tipsa mig om massa bra serier! Jag får verkligen panik när jag inte hittar någon serie att se efter att jag precis har sett klart en serie. Här nedan tänkte jag nämna de serier jag har sett, som jag ser på just nu och vad jag kan tänka mig se.


Serier jag har sett: House. The Mentalist. Numb3rs. Awkward. Lost. Glee. Gossip Girl. True Blood. Andra Avenyn. Prison Break. One tree hill. Orange is the new black. The OC. The Tomorrow People. Twisted.


Serier jag ser just nu (jag har paus från vissa och en del kommer ut en gång i veckan eller har uppehåll): Mom. Game of Thrones. Scorpion. The Originals. The Vampire Diaries. Grey's Anatomy. Dexter. The Walking Dead. Two and a half men. The Leftovers. Ghost Adventures. Bones. The Big Bang Theory. Faking it. Pretty Little Liars. The Fosters. Switched at Birth. Teen Wolf. The Walking dead. The Following.


Vad jag kan tänka mig se: Familj/drama/komedi/criminal/action/thriller. Gärna serier som liknar Scorpion eller Numb3rs, men också serier som liknar Switched at Birth och The Fosters. Det går också bra med serier som innehåller övernaturliga saker, så som i The Tomorrow people, The originals och Teen wolf. Jag är öppen för förslag. Det kan även vara en "enklare" serie som inte innehåller allt för mycket, så som The OC eller Gossip Girl.


Tipsa gärna om era favoritserier och skriv lite vad de handlar om, och om de är lik någon utav dessa serier ovan!

Serietips: Scorpion

Bildkälla.

Det var inte längesen jag tipsade er om en serie, men den senaste tiden har jag sett en hel del serier, så vi kör på ett tips igen! Den här gången tänkte jag tipsa er om Scorpion som är inspirerad av Walter O'brien som  har det fjärde högsta IQ som någonsin funnits. Han har 197 i IQ. Så, denna serien är inspirerad av honom och handlar om Walter O'brien och hans team av genier: Sylvester som är en mänsklig kalkylator. Han kan räkna ut allting på bara några sekunder och har ett riktigt bra minne. Han kan bläddra igenom en bok på några sekunder och kommer sedan ihåg vad som står. Sen har vi Toby som är expert på beteendevetenskap som kan läsa av alla människor direkt. Happy är ett mekaniskt underbarn och kan bygga allting och vet allt som har med sånt att göra. De jobbar för FBI-agenten Cabe och tar sig an fall som ingen annan kan lösa. Sen har vi Paige, som inte är något geni, utan är som vem som helst. Hon översätter världen för dem och de hjälper henne att förstå hennes son, Ralph, som också är ett geni.


Jag älskar den här serien! Den är riktigt bra. Och spännande. Det händer saker hela tiden och riktigt intressanta fall. Det är kul att se hur de räknar ut saker, hur de tar sig ut ur livsfarliga situationer (som uppstår i varje avsnitt på ett eller annat sätt) och hur de räddar människor. En helt klart sevärd serie! Den pågår fortfarande och är på säsong 2 just nu. Jag hoppas det kommer en tredje säsong sen!


Vill ni ha fler tips på filmer och serier så kika in kategorin "Filmtips & serietips"

Serietips: Switched at Birth

Bildlänk


Nu tänkte jag tipsa er om en serie som jag gillar ganska mycket. Egentligen är serien i sig rätt tråkig, ingen direkt handling, men den är ett bra tidsfördriv och har bra karaktärer. Från början trodde jag inte alls att jag skulle gilla den, men efter några avsnitt var jag helt fast. Det här är en sån här riktig familj/dramaserie. Väldigt mycket drama. Jag gillar Bay (hon med mörkt hår) och Emmett som spelas av Sean Berdy.

Serien handlar om - som ni kanske förstått - två tjejer, Daphne och Bay som förväxlas på BB när de är små och av misstag växer upp i fel familjer. Daphne växer upp i East Riverside medan Bay växer upp i en rik familj i Kansas. När de kommer på misstaget har tjejerna hunnit bli tonåringar och familjerna har svårt att komma överens. De måste försöka leva tillsammans och det blir mer komplicerat av att Daphne är döv sen barnsben och de måste lära sig teckenspråk för att kunna kommunicera. Det är lättare sagt än gjort. Men Daphne och hennes mamma flyttar in till Bay och hennes familj för att de ska lära känna varandra, men det blir allt annat än lätt...

Filmtips: Everest

Bildlänk


Nu tänkte jag tipsa er om en riktigt grym film. Everest är baserad på en sann historia där människor från två olika expeditioner ska försöka nå toppen på världens högsta berg. De utmanas av mer än vad man tror. Det är en lång väg upp och det krävs mod, hopp, vilja och tillit för att ens ha en chans att klara sig. Det är många människor tidigare som inte kommit tillbaka efter en sån här resa och många faller offer för de hårda vindarna, den iskalla kylan som biter sig tag i kroppen, snöras, de tuffa väderförhållandena och brist på syre.

De här människorna på de här expeditionerna vet om det. De vet om att chansen att överleva är minimal. Men de alla har olika anledningar och ett och samma mål - att ta sig till toppen och sen hem igen. Dessa grupper utmanas, bortom alla gränser, av en av de våldsammaste snöstormarna någonsin. De ställs inför nästintill omöjliga hinder och tuffa val. De utsätts för en av de tuffaste väderförhållanden som finns.

Den här filmen är så grym! Och så bra gjord. Jag hade väldigt höga förväntningar, då jag hört om den här historien förut. Och den nådde inte ända vägen upp till mina förväntningar, men den var ändå riktigt bra. Bra skådespelare och bra handling. Det är spännande hela tiden!

Serier jag tittar på just nu

Jag fick en kommentar igår där en person frågade om jag kunde göra ett inlägg med serier jag tittar på, och självklart kan jag göra det. Men det kommer bli ett långt inlägg då det är en hel del serier jag ser på just nu. Några kommer jag säker tipsa om med handling längre fram, så som jag alltid brukar göra när jag tipsar om en serie. Vissa har jag redan tipsat om! Bildkällorna är länkade till bilderna.

Serietips: Prison Break

Bildkälla okänd.

Prison Break är en amerikansk TV-serie från 2005. De flesta skulle göra vad som helst för att aldrig hamna i fängelset Fox River, men Michael gör allt för att komma in. Hans storebror Lincoln har blivit dömd till döden för ett brott han inte har begått och Michael gör allt i sin makt för att få ut sin bror och sig själv ifrån Fox River. Med en minst sagt invecklad flyktplan så har han planerat allt i minsta detalj för hur de ska ta sig ut och vad de ska göra när de är ute. Hela planen är tatuerad på kroppen i kodord och andra detaljer som ingen annan än han själv skulle förstå. Men när han tvingas ta med sig några av fängelsets farligaste män blir allt mer komplicerat än vad han hade trott. Ingenting blir som han hade tänkt sig och med risk för att bli påkommen innan de hunnit ut. "Escape is only the beginning" beskriver serien väldigt bra!

Det här är helt klart en av de bästa serierna som någonsin gjorts. Wentworth Miller (som spelar Michael) spelar sin roll så jäkla bra! Och är dessutom sjukt snygg. Serien är spännande från början till slut. Helt klart en sevärd serie!

 

Det finns en film också, men den rekommenderar jag att ni ser efter ni har sett serien.

Serietips: Ghost Adventures

Bildlänk

Jag måste verkligen tipsa er om den här serien (eller det är nog ett program egentligen) som jag har fastnat för totalt. Kollade på den för några år sen, men sen på tv, men sen glömde jag helt bort den och nu hittade jag den igen för några dagar sen. Är helt fast!

Ghost Adventures är ett program där dessa tre killar, Zak (som för övrigt är sjukt snygg!), Nick och Aaron möter allt övernaturligt. De åker till de platser i världen som har mest övernaturligt för att möta andarna. Man kan säga att det är som en dokumentärserie. De blir inlåsta på stället över natten, utan att kunna ta sig ut. De retar upp andar, filmar, spelar in och mycket annat. De fångar bevis på att övernaturligt finns. Jag tror på andar och den här serien är så perfekt. Det är bara dessa tre som filmar. De har inget större crew med sig. Och de har med sig massa teknik för att kunna fånga det mesta antingen på ljud eller på film och bild.

Ingen utav dessa män trodde på övernaturliga krafter förrän de mötte det. Och nu vill de att resten av världen också ska kunna se att det finns. Det här är nog en av de mest sevärda serier som finns. Även om man inte skulle tro på andar så är det väldigt intressant. De är redan inne på säsong 11.

Serietips: Faking it

Bildkälla


Faking it är en serie från 2014 med genre komedi och romantik. Den handlar om två bästa vänner som inte är en av de populäraste på skolan. Men en dag får de veta att många tror att de är lesbiska och det verkar ge dem status, så de fejkar helt enkelt ett förhållande. Men det blir komplikationer och ena vännen blir kär i den andra och inte fejkar sina känslor längre, medan den andra blir kär i en kille. Man kan säga att det är en del triangeldrama i serien.

Egentligen gillar jag inte romantiska filmer eller serier då de oftast är sjukt tråkiga, men jag började kolla på den här serien för några veckor sen och den verkar riktigt nice faktiskt. Den är väldigt underhållande. Gillar ni serier som The OC, Gossip Girl och Awkward så gillar ni nog den här serien också.

Filmtips: Torkel i knipa

Bildlänk

Tänkte tipsa er om en film som förmodligen många av er redan känner till. Torkel i knipa är känd för sina låtar "Fuck off and die", "vem é du själv" och "så som Quang". Filmen handlar om Torkel och hans liv. Hans föräldrar bryr sig inte så mycket, han är mobbad och det går inte riktigt som han tänkt sig. Den är svår att förklara.

Jag vill poängtera att den kan uppfattas som extrem och känslig då det handlar om saker så som mobbning, självmord, dåliga situation hemma och andra stötande grejer men som de "skämtar bort". Det är så svårt att förklara hur filmen är. Enligt mig är den väldigt rolig (och den är nog menad så också), men den beskriver verkligheten väldigt bra och kan därför uppfattas stötande eller extrem på grund av hur de hanterar situationerna. När man har sett filmen så inser man också hur små mindre bra handlingar kan få stora konsekvenser i slutändan. Det är dock en väldigt konstig film också, då den egentligen inte har någon handling (det är därför det är svårt att beskriva den). Kan också berätta att den innehåller en del stötande ord.

Okej, jag vet inte alls hur jag ska beskriva den. Kortfattat: Den är ganska rolig i sig, men kan som sagt uppfattas extrem med tanke på hur vår värld ser ut just nu. Man får en riktig tankeställare efter man har sett den.  Hoppas ingen tar illa upp.

Här nedan hittar ni de låtar som filmen är mest känd för:

Filmtips: Paddington

Bildlänk

Den här filmen är så mysig och rolig! Den handlar om Paddington som växt upp i en peruansk djungel tillsammans med sin moster Lucy som alltid berättat om hur underbart livet i London är. Hon inspirerar honom och efter en jordbävning som förstör deras hem så smugglar Lucy in Paddington på en båt på väg till England, på jakt efter ett bättre liv. Men det var inte alls som han tänkt sig och det var svårare än han trodde att passa in. Men det blir lite lättare när familjen Brown accepterar honom. Men det finns en elak konservator som får syn på honom och helt plötsligt är både han, hans hem och hela hans exisens är hotad.

Jag hade inga förväntningar när jag såg den, utan bara satte på den filmen när jag hade tråkigt en kväll. Och jag blev faktiskt positivt överraskad. Den är både mysig och rolig. En perfekt film som passar alla åldrar!

Filmtips: Trainwreck

Bildlänk & trailer

Nu tänkte jag tipsa er om filmen Trainwreck som även går på bio just nu. Det är faktiskt en av de roligaste filmerna jag har sett (den hade även tråkiga scener, men i helhet är den rolig). Men å andra sidan har jag en enormt dålig humor också. Tycker inte alls att trailern gör den rättvisa. Trailern verkar skittråkig. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva filmen, så jag kopierar texten från Moviezine:

"Ända sedan hon var en liten flicka, har Amy fått höra av sin far att monogami inte är realistiskt. Som reporter på ett magasin lever hon nu efter det mottot – åtnjutandes vad hon anser är total frihet, fjärran från långtråkiga romantiska förpliktelser. I verkligheten är hon dock allt annat än lycklig. När hon inser att hon börjar falla för huvudpersonen i en artikel som hon skriver, den charmige och framgångsrike idrottsläkaren Aaron Conners, börjar Amy fundera på om det trots allt inte är alla andra vuxna som har varit rätt ute hela tiden."

Även beskrivningen får filmen att låta tråkig, haha. Men skitsamma. Tycker absolut det är en sevärd film om du har lika dåliga humor som jag. Skrattade mig igenom hela filmen, seriöst. Så har ni inte sett den, se den!

Serietips: Awkward.

Bildkälla.

Nu tänkte jag tipsa er om en serie som jag gillar att se på när jag inte riktigt orkar hänga med i handlingen, men ändå kunna förstå vad som händer i serien. Awkward. är en amerikansk tonårsserie från 2011 som handlar om alla möjliga problem som tonåringar går igenom. Men serien kretsar kring Jenna (på bilden) som är en tjej som från början inte syns så mycket, men av någon anledning händer en liten olycka och hon blir sen känd som "självmordstjejen" och blir inte lika osynlig längre. Hon har problem med vänner, familj, kärlek och allt som hör till. Andra personer serien kretsar till är Tamara, Matty, Jake och Sadie. En ganska underhållande serie med blandad drama och komedi.

Serietips: The Big Bang Theory

Bildlänk

Den här serien är en av mina favoritserier! Först tyckte jag att den var alldeles för nördig för min smak, och det handlar mycket om fysik och kemi och sådant som jag egentligen inte fattar ett skit av. Men jag fastnade mer och mer efter varje avsnitt. Karaktärerna är riktigt duktiga och störtsköna.Jag ska försöka förklara "handlingen" så bra som möjligt, det är rätt rörigt...

The Big Bang Theory är en amerikansk situationskomedi från 2007.  Serien kretsar kring vännerna Sheldon Cooper som har en IQ på 187 och anser sig smartast i världen och som är en teoretisk fysiker, Leonard som har en IQ på 173 och är experimentalfysiker, Howard som jobbar som flygingenjör och är inte lika "högt satt" som de två andra, Rajesh som jobbar som astropartikelfysiker och är väldigt blyg inför kvinnor.  Och sen Penny förstås, som är en vanlig servitris och inte förstår något av vad de andra pratar om överhuvudtaget. Och sen några andra roller som kommer in senare i serien; Bernadette som håller på med mikrobiologi och blir tillsammans med Howard, Amy Farrah Fowler som har doktorexamen i neurovetenskap och som senare blir tillsammans med Sheldon. 

Det är riktigt svårt att förklara serien eftersom den egentligen inte har en handling, det är fria avsnitt helt enkelt. Hur som helst, jag rekommenderar den till er som vill se en riktig komdei. I början är den så dålig att den blir bra, men blir mycket bättre längre fram. Och det är en av världens mest tittade serier, så har ni inte sett den så har ni missat något!

Serietips: The Following

Bildkälla

Serien är ganska ny och började sändas i januari 2013. Jag har precis börjat kika på den här serien och den verkar riktigt bra! Har inte kommit så långt faktiskt, så kan inte riktigt berätta vad den handlar om, men kunde inte vänta med att tipsa om den! Så långt jag har hunnit så har jag förstått att det handlar om en seriemördare och en före detta polis som på något sätt har historia. Seriemördaren rymmer från fängelset och börjar mörda igen, men han åker fast. Men, väl inne i fängelset kan man inte stoppa honom, det är som om han har kontroll över hela stan. Det händer grejer hela tiden och vart du än vänder dig finns hans anhängare - det kan vara vem som helst; en polis, en bankman, en barnvakt, en brandman, någons syster eller bror etc. Du vet inte vem som tillhör vilket "lag" och allt det här kontrollerar han inifrån fängelset. Han tar även hjälp av sin advokat för att få ut sina kodade meddelanden.

Det låter lite rörigt kanske, men serien är sjukt bra! Gillar ni spänning så tycker jag absolut att ni ska kika in den här serien!

Upp