LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Kategori: Åsikter

Äckligt trött på vissa hundägare - måste skriva av mig


Okej. Jag måste bara få skriva av mig lite. Ibland blir jag bara så äckligt trött på vissa hundägare man möter. Som idag t.ex. Jag gick min runda med Bebis precis som vanligt på en raksträcka och lite längre fram blir det en liten korsning. När jag är på väg mot soptunnan så ser jag en gammal man med sin lilla hund komma från höger sida. Bebis reagerade inte direkt på det, så jag fortsatte gå mot soptunnan som låg 7-8 meter ifrån mig. När jag precis kommit fram dit så märker jag att mannen närmar sig ganska fort och hans hund börjar dra och skälla som fan. Först då reagerar Bebis och reser ragg och morrar. Vanligtvis gör han inte det, så det måste ha varit något med hunden han inte gillade. Kanske att de närmade sig mig för snabbt eller något.

Hur som helst. Allt händer väldigt snabbt så jag hinner inte riktigt reagera. Men helt plötsligt är de inte ens meter ifrån mig och Bebis reagerar ännu mer. Mannen säger "Du får väl hålla koll på din hund!!" och är skitarg. URSÄKTA, men det var DU som gick snabbt mot oss trots att din hund drog och skällde som fan. Han såg till och med innan att Bebis började reagera men fortsatte ändå gå mot oss. Skulle vi gått åt samma håll nu så hade vi gått exakt bredvid varandra.

Jag stör mig så sjukt mycket på att alla ska skylla på Bebis trots att Bebis inte gjort något fel. Den här mannen kunde ha stannat eller saktat ner när han såg att vi stod vid soptunnen, särskilt efter hur hans hund reagerade. Hur jävla svårt ska det vara att kunna stanna om man ser en hund gå framför så man inte hamnar nära? Vem vet, Bebis kunde ha varit en aggressiv hund som inte gillade andra människor eller hundar. Men nu är han ju inte så, men det var mannens skyldighet (fel ord kanske, men ni förstår) att sakta in eller vänta tills vi gått en bit.

Jag skulle åt mannens håll, alltså svänga höger. Men det visste ju inte han och jag tänkte att jag fortsätter gå framåt för att sen gå över gräsmattan så att vi slipper mötas. Men jag hinner inte det. För precis när jag ska gå så är mannen och hans hund vid mig. Jag menar, hade jag sett en hund framför mig så hade jag ju inte skyndat mig att gå i kapp dem, utan jag hade ju saktat ner och väntat tills de har kommit en bit fram. MEN NEJ, den här jävla gubben går rakt emot oss och hans hund reagerar mer än Bebis gör och Bebis och jag får all skit för att jag inte kan hålla koll på honom.

En annan gång så mötte vi en kvinna med barnvagn och en större hund som var lös. Hon såg mig och jag såg henne, så jag flyttade mig åt sidan och gick nästan på gräsmattan för att vi inte skulle mötas rakt på. Men vad gör den här kvinnan? Jo, hon går på min sida istället för att dra sig åt andra sidan. Hon går mer åt mitt håll än mot mitten och hennes hund är fortfarande lös. De går väldigt nära och Bebis drar och skäller, förmodligen även denna gång fösöka skydda mig. Hon skriker att hon ska anmäla oss, att jag inte kan hålla koll på min hund, att han inte borde finnas. URSÄKTA, men det var DU som gick på vår sida med din hund lös. Du kopplade inte ens hunden. Du gick MOT mig trots att jag drog mig åt sidan så mycket jag kunde och sen har du mage att säga allt det där!?

Usch, är så jävla trött på vissa hundägare som skyller på andra istället för att se över sina handlingar.

Världens vackraste kvinna

Bildlänk

Den här kvinnan är - enligt mig - en av världens vackraste kvinnor! Olivia Wilde är skådespelare och har varit med i bland annat House, OC och The girl next door. Hon är så himla begåvad och är så jäkla snygg! Vem är världens vackraste kvinna enligt er?

Hope for paws - dog rescue

Jag kan inte sluta gråta. Jag har gråtit hur länge som helst och tittat på såna här videos. Jag är arg, frustrerad, ledsen. Hur kan man överge en hund så där? Hur kan man skada den? Självklart gäller det alla djur, men personligen är jag särskilt fäst vid hundar och då blir det lite mer känslosamt när just hundar utsätts för sånt här. Samtidigt är jag överlycklig för att få se hur lyckliga och glada hundarna blir och vilka fantastiskt underbara människor det finns som hjälper utsatta hundar (och andra djur) på det här sättet. Mitt hjärta både krossas och smälter på samma gång. Tänk om bara de underbara människorna fanns, det vore helt fantastiskt! Starkare straff för djurplågeri!

 

Update: Många har kommenterat att de inte vill se på det här för att de också är emot djurplågeri och att de helt enkelt inte klarar av det. Jag vill bara säga att dessa videos handlar om utsatta hundar som haft det svårt, men det slutar lyckligt tack vare dessa fantastiska människor som hjälper dem! Har ni inte sett dem så tycker jag absolut att ni ska göra det och sprid vidare. Detta är viktigt!

Viktigt inlägg - lämna inte djuren i bilen!!

Huruvida den här tabellen stämmer eller inte, vet jag inte. Det är en undersökning gjord av SKK. Men jag skulle gissa på att temperaturen är ännu högre än 50+ i en bil som stått ute i solen. Hur som helst - LÄMNA INTE ERA DJUR I BILEN!

Google är inte en källa!

Bildkälla: http://www.dccmarketing.com/google-seo-update/

Nu tänkte jag ta upp ett ämne som jag personligen tycker är väldigt viktigt. Vanligtvis så brukar jag länka själva ordet "bildkälla", men för att visa min poäng så länkade jag på det här sättet. Som ni redan förstått så handlar inlägget om att Google inte är en källa. Det är alltså inte okej att skriva att du lånat bilden från Google.

Jag läser en del bloggar och alla använder lånade bilder som de hittat på Google och skriver "lånad bild från Google". På ett sätt är det bra, för de visar att de har lånat bilden någonstans och inte gjort/tagit den själv. Ett poäng till det. Men, nu till min poäng; Google är ingen källa. Att skriva "jag hittade bilden på Google" är ingen rimlig förklaring till att ha lånat/stulit en annans bild/text. Förstår ni vad jag menar? Google är en hemsida som samlar källor och bilder, en samlarsida kan man enkelt kalla det.

Låt mig ge er ett vanligt exempel: Många bloggare blir riktigt irriterade och ledsna/arga över att de ser sina bilder/sin text på en annan blogg, men själva lånar de bilder utan att länka till källan. Även många större bloggar har jag sett använder det här dagligen, men om de ser sin bild någon annanstans så polisanmäler de personen för stöld. Vart är logiken i det?

Alla bilder man lägger upp på nätet hamnar på Google, det är som sagt en samlarsida. Ser du din bild/text på en annan blogg utan länk till dig så blir du skitarg och ledsen, men när du tar bilder från Google utan att länka källan så är det helt okej, tydligen. Om vi säger såhär; att du hittar din bild på en hemsida/blogg och så står det under bilden "Lånad från Google", får du din cred då? Vet andra att bilden kommer från dig? Blir du glad om det står så? Inte? Dåså. Då förstår du min poäng.

Vill ni ha källan till en bild så står det när du trycker upp bilden på Google. Trycker du på den så kommer det fram information, däribland vart bilden kommer ifrån. Om det är så att bilden kommer från en annan blogg så får du helt enkelt länka den bloggen eftersom det var där Du hittade bilden. Sen om den har tagit bilden någonstans vet man inte, men det spelar ingen större roll för dig. Du behöver bara namnge källan vart Du hittade bilden. Felet ligger hos den personen i så fall om inte den länkat var den funnit bilden. Jag ska poängtera att kan man - så ska man alltid fråga innan man lånar en bild eller text, om det t.ex. kommer från en blogg!

Sammanfattning: Lånar du en bild från Google så är det inte okej att skriva "lånad från Google", utan du ska länka till sidan du hittade bilden, som du får upp när du trycker upp bilden. Att skriva att bilden är lånad från Google är ingen bra ursäkt - tänk på att du kan åka på skadestånd om en person anmäler dig för att ha stulit bilden då du inte angett källan och då räknas som stöld!

Vill du inte se din bild på en annan sida utan länk till din blogg?
Ta då inte någon annans bild utan att länka till källan där du hittade bilden!