LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Kategori: Åsikter

Effektivare vård för patienter

Jag är nästan hundra procent säker på att ni som läser detta är helt eniga med mig när jag säger att vården har alldeles för lite tid för sina patienter. Det är skandal. Vården är ett ställe du ska kunna vända dig till för att få hjälp och ha kontakter. Jag har – som ni vet – ingen särskilt bra kontakt med sjukvården och får byta läkare rätt ofta och får inte den vård jag behöver. Och det här drabbar så enormt många människor. Personligen tror jag att det beror på två saker: För lite anställda med kompetens och – tro det eller ej - journalhantering och annan administration. Läkare lägger enormt mycket tid på att skriva journaler – tid de kunde ha lagt på att ha kontakt med sina patienter för ny tid, uppföljning eller något brådskande. På kortsiktig tid gör det nog ingen större skillnad, men jag tror att det skulle göra väldigt mycket skillnad på långsiktig tid.

 

 

Jag har hittat ett företag som kan vara till hjälp på det senare problemet. Conscriptor som jag skrivit detta inlägg tillsammans med är ett företag som grundades 2006 och har som slogan ”Mer vård. Mindre administration”. Kort sagt så är det ett företag som tar sig an uppdrag av olika landsting bland annat, för att skriva journaler och göra andra administrativa ärenden så att läkare kan få göra det de egentligen ska göra.

 

 

 

I deras visionsbok står det ”Effektivisering av vårddokumentation är inte en kortsiktig fråga om att hinna med arbetet för dagen. Det är en strategisk fråga som rör resursmaximering, kostnadseffektivitet, kvalitet och ledtider”.  Jag är förvånad över att inte fler har tagit hjälp av det här. Självklart är de anställda på detta företag utbildade inom detta och är tvungna att ha jobbat som läkarsekreterare under några år innan de kan ansöka om detta jobb.

Efter att ha läst massor om det här företaget, deras koncept, vision och lösningar på problemen, så tror jag på det här företaget. Jag tror att det kan vara ett steg i rätt riktning.

Att vara tjej och ha stora bröst"Hej, vilka snygga bröst du har" - eh.. tack?
"Hej snygging, stora bröst du har" - Jag vet. Jag ser dem varje dag.
"Wow, sexiga bröst du har. Skulle gärna vilja träffa dig" - Så, du vill bara träffa mig för att jag har "sexiga" bröst? Really?
"Hej babe, vilka fina och stora bröst du har, vill du ligga?" - Bara för att jag har stora bröst betyder det inte att jag vill ligga med dig.
"Om du inte vill att killar kommenterar dina bröst, så sluta ha med dem på bild" - Men ursäkta, så för att jag har u-ringat på mig så ger det dig rätten att kommentera och ha sexfantasier om mina bröst? Jag ska inte behöva gå i tjocktröja för att inte få såna kommentarer. Oki?
"Snygga bröst du har. Du måste ha en pojkvän ;) " - Eh.. nej? Det måste jag inte...?


Jag är medlem på diverse dejtingsidor för att jag tycker det är kul att kika runt lite och kanske hitta intressanta människor att skriva med. Eftersom jag ofta går i u-ringat så är det ju klart att det syns att jag har stora bröst. Jag ska inte behöva gå runt i polotröja för att dölja dem. Ibland får man kommentarer som jag inte alls förstår mig på. Som dessa ovan till exempel. Vad är det för sjuka kommentarer? Ska det få mig glad? Road? Kåt? Då misslyckas ni totalt. För jag blir bara äcklad och frustrerad.


Yes, ni fattar min poäng. De här kommentarerna och meddelandena är vardag för mig. Får minst 10 såna här kommentarer om jag är inne på någon av dejtingsidorna. Killar skriver till mig för att jag har stora bröst. De skriver inte för att prata med mig, lära känna mig eller bara vara snäll. Utan de skriver för att jag har stora bröst. Det är enormt jobbigt. För du vet aldrig vem som är seriös. Dessa kommentarer kan antingen komma i början av chatten, eller när man snackat ett tag.


Det finns så många gånger jag önskar att jag hade mindre bröst, och inte bara på grund av att killar skriver sånt här. Men delvis. För det är så jobbigt. Jag har till och med träffat en kille som helst plötsligt säger "oj, dina bröst var större än jag trodde". Som om jag ska ta det som en komplimang? Varför är så många killar bröstfixerade? Varför är brösten allt de bryr sig om? Jag förstår helt enkelt inte att två fettbollar på kroppen är så attraktivt och kan få killar att verka så enormt sviniga och äckliga ibland. Sluta. Bara sluta. Vi tjejer är mer än bara bröst, rumpa och allt annat ni har sexfantasier om. Vi har också en personlighet, känslor, humor, intressen, tankar och åsikter. Vi har faktiskt inte bara bröst. Eller rumpa. Så snälla boys, väx upp och skapa en riktig konversation utan alla sexistiska kommentarer, dick pics och era fantasier.


Självklart snackar jag inte om alla killar, men känner du dig träffad så är det dig jag pratar om.

Abort - för eller emot?

Bildlänk okänd.

 

Okej, nu tänkte jag ta upp ett - som för många är - känsligt ämne. Nämligen abort. Jag vill börja med att säga att jag är för abort - till en viss gräns. Jag ska förklara lite mer hur jag tänker, längre ner. Men först måste jag säga att jag läste den här artikeln om en kvinna som tydligen känner sig kränkt, för att hon inte fått jobb i Sverige i det hon är utbildad inom, på grund av att hon vägrar göra abort. Detta på grund av sin kristna tro. Och att hon nu vill lämna landet och tänker flytta.  Förstår inte meningen med artikeln, men fick upp några funderingar i huvudet:

Varför utbilda sig inom något sånt där abort ingår, om man är emot abort?
Varför söka ett sånt här jobb i Sverige, där abort fortfarande är lagligt, om du är emot det?
Varför behöver du berätta ut i media att du tänker lämna landet? Bara flytta. Ingen hindrar dig.
Är det du eller Gud som är emot abort? Känner du själv att det är fel eller är det fel för att Gud har sagt det?


Missförstå mig inte. Jag är inte emot personer som är troende. Jag har däremot lite svårt att förstå dem ibland. Jag försöker förstå, men jag förstår helt enkelt inte hur man kan tycka, tänka, göra och känna, utifrån vad det står i en bok, om en man som man inte ens vet existerat? Varför bestämmer han vad du ska tycka, tänka och göra? Jag tycker det är intressant. Och konstigt.


Tillbaka till aborten. Jag är som sagt för abort - till en viss gräns. Jag tycker det är bra på många sätt. Du kan välja att avbryta en oönskad graviditet. Hellre en abort än att ge ett liv till en person som inte ens är önskad till världen. Eller som man kanske inte kan ta hand om. Det kan handla om något psykiskt, eller ekonomi eller någon annan situation. Sen är det bra med abort ifall man exempelvis blivit våldtagen eller sexuellt utnyttjad. En annan sak kan vara att kondomen har spruckit eller att man inte kan ta preventivmedel på grund av olika orsaker. Jag tycker abort är bra för att kvinnan själv kan välja. Men jag tycker det är en självklarhet att både mannen och kvinnan gör ett gemensamt beslut, om de är ett par eller om ingen blivit påtvingad. Jag tycker att mannen har lika rätt att bestämma som kvinnan. Han har ju faktiskt hjälpt till att skapa embroyt. Jag vet att det är kvinnans slutgiltliga beslut och mannen kan endast ge sin syn på saken. Men jag tycker att han har lika mycket rätt till att bestämma som kvinnan. Alltså, varken mer eller mindre.


Så varför är jag emot abort också? Jo, för att det finns enormt många som utnyttjar det. Att man gör abort på grund av att man kan, eller för att man är för lat för att orka skydda sig. Jag är emot det när en person gång på gång blir gravid och sen väljer att göra abort, som om det inte är någonting. Personen tänker helt enkelt inte på att något där i skapas. Att det finns någonting. Jag förstår, som jag nämnt ovan, att kondomen kan spricka osv, och det är en sak. Men att medvetet välja att ha sex utan kondom gång på gång när man vet att man tydligen har lätt för att bli gravid. Det är bara oansvarigt och egoistiskt. Jag har svårt att förstå att personer seriöst använder den här metoden.


Det är inte många saker vi kvinnor kan bestämma över. För tydligen får vi inte ens bestämma hur vi ska se ut, vad vi ska ha på oss, om vi vill ha sex eller inte (för vi måste ju alltid vilja det), vilka vi ska umgås med eller om vi vill gå hem själv på kvällen utan att bli överfallen. Men abort är en mänsklig rättighet, och det är inget de kan ta ifrån oss. Och självklart har vi rätt till att klä oss som vi vill, se ut som vi vill, festa om vi vill, gå hem sent på kvällen om vi vill, ha rätt att säga nej till sex och vilka vi ska umgås med. Vi har exakt lika mycket rätt som männen. Oavsett om ni vill det eller inte. Deal with it.

 
Vad är eran åsikt? Är ni för eller emot abort?

En bild som säger allt

Bildkälla okänd.

Jag kan inte annat än hålla med! Det är vidrigt att hundar som attackerar barn (eller ja, människor i sig) ska avlivas, medan pedofiler, mördare, våldtäktsmän och misshandlare får ett milt straff i fängelse! Jag har själv blivit attackerad av en hund när jag var liten och jag kan säga att jag blev riktigt ledsen när de avlivade hunden, för det var inte hundens fel. Det är ALDRIG hundens fel! Precis som med människor tycker jag att djuren som attackerar ska få hjälp. Inte avlivas. Ska djuren avlivas så ska fan människor också det! De avlivar ett djur för att det är en fara för samhället och människorna, men mördare, våldtäktsmän och pedofiler får leva vidare och komma ut i samhället (om de ens åtalas) igen och om de har tur så kan de till och med få pengar, boende, körkort och utbildning också. Medan offret inte får ett skit.


Ska djur avlivas för att de gjort något hemskt så ska människor också det!

Google är inte en källa! (repost)

Bildkälla: http://www.dccmarketing.com/google-seo-update/

 

Nu tänkte jag ta upp ett ämne som jag personligen tycker är väldigt viktigt. Vanligtvis så brukar jag länka själva ordet "bildkälla", men för att visa min poäng så länkade jag på det här sättet. Som ni redan förstått så handlar inlägget om att Google inte är en källa. Det är alltså inte okej att skriva att du lånat bilden från Google.


Jag läser en del bloggar och alla använder lånade bilder som de hittat på Google
och skriver "lånad bild från Google". På ett sätt är det bra, för de visar att de har lånat bilden någonstans och inte gjort/tagit den själv. Ett poäng till det. Men, nu till min poäng; Google är ingen källa. Att skriva "jag hittade bilden på Google" är ingen rimlig förklaring till att ha lånat/stulit en annans bild/text. Förstår ni vad jag menar? Google är en hemsida som samlar källor och bilder, en samlarsida kan man enkelt kalla det.


Låt mig ge er ett vanligt exempel:
Många bloggare blir riktigt irriterade och ledsna/arga över att de ser sina bilder/sin text på en annan blogg, men själva lånar de bilder utan att länka till källan. Även många större bloggar har jag sett använder det här dagligen, men om de ser sin bild någon annanstans så polisanmäler de personen för stöld. Vart är logiken i det?


Alla bilder man lägger upp på nätet hamnar på Google, det är som sagt en samlarsida.
Ser du din bild/text på en annan blogg utan länk till dig så blir du skitarg och ledsen, men när du tar bilder från Google utan att länka källan så är det helt okej, tydligen. Om vi säger såhär; att du hittar din bild på en hemsida/blogg och så står det under bilden "Lånad från Google", får du din cred då? Vet andra att bilden kommer från dig? Blir du glad om det står så? Inte? Dåså. Då förstår du min poäng.


Vill ni ha källan till en bild så står det när du trycker upp bilden på Google.
Trycker du på den så kommer det fram information, däribland vart bilden kommer ifrån. Om det är så att bilden kommer från en annan blogg så får du helt enkelt länka den bloggen eftersom det var där Du hittade bilden. Sen om den har tagit bilden någonstans vet man inte, men det spelar ingen större roll för dig. Du behöver bara namnge källan vart Du hittade bilden. Felet ligger hos den personen i så fall om inte den länkat var den funnit bilden. Jag ska poängtera att kan man - så ska man alltid fråga innan man lånar en bild eller text, om det t.ex. kommer från en blogg!


Sammanfattning:
Lånar du en bild från Google så är det inte okej att skriva "lånad från Google", utan du ska länka till sidan du hittade bilden, som du får upp när du trycker upp bilden. Att skriva att bilden är lånad från Google är ingen bra ursäkt - tänk på att du kan åka på skadestånd om en person anmäler dig för att ha stulit bilden då du inte angett källan och då räknas som stöld!


Vill du inte se din bild på en annan sida utan länk till din blogg?
Ta då inte någon annans bild utan att länka till källan där du hittade bilden!

Sämsta torrschampot jag har testat

Okej, jag har nu testat det här torrschampot jag klickade hem för några dagar sen, och det är det sämsta torrschampot jag har testat. Och jag har testat en hel del. Inte värt en endaste krona. Efter man har använt det så är håret svårt att borsta, tovigt, strävt, tungt och mer fett än vad det var från början. Är riktigt besviken!

Så här står det om torrschampot: "Ett torrschampo som suger upp det feta i hårbotten och ger känslan av nytvättat silkeslent hår. Du kan enkelt dra händerna genom håret och uppleva den rena känslan."  Ursäkta, men har personen som skrev det här ens testat det här torrschampot?  Om man vill ha strävt, tovigt hår som inte går att borsta så är detta torrschampo helt perfekt.

"Good to go är perfekt för de dagarna man söker en ren silkeslen känsla och vill dra händerna genom håret" - Isabella Löwengrip.
HAHAHA, alltså... nej. Bara nej. Jag upprepar: NEJ. Det här torrschampot är katastrof.

"våldtagits? Det tror jag inte. Hon sålde säkert sex"

"hahahaha, så många gånger kan det inte ha hänt"
"Hela historien är fejk"
"om det där var sant så skulle hon aldrig ha överlevt"
"Våldtagits? Det tror jag inte. Hon sålde säkert sex"
"skulle det hänt så många gånger så skulle hon inte ha blivit gravid bara 12 gånger!"
"om det här är sant eller inte skiter jag i"


Det här är några av kommentarerna jag snubblade på när jag läste den här artikeln om en kvinna som blivit såld som sexslav när hon var 11 år. Det står att hon har blivit våldtagen 20.000 gånger under de här 21 åren hon var fast där. För många låter det helt orimligt och påhittat. Men tänker man efter så är inte 20.000 gånger "så mycket" för en sexslav i 21 år. Personligen tror jag att det är underkant och det hänt fler gånger. Artikeln är riktigt hemsk, men kommentarerna till artikeln är värre. Man ser många kommentarer, speciellt av män, som skrattar åt det här, som säger att hon söker uppmärksamhet, som säger att allting är fejk. De påstår att det inte kan ha hänt. De bokstavligt skrattar. De säger att hon har sålt sig själv och att det inte är våldtäkt. De skyller på henne istället för alla de män som våldtog henne under 21 års tid. Hon kanske inte blev gravid fler gånger eftersom 1) hon var endast 11 år gammal när hon såldes, hon kanske inte hade fått sin mens och 2) alla har olika lätt/svårt att bli gravida.


Jag blir så förbannad på sånt här! Varför skulle det inte kunnat ha hänt? Varför skrattar de åt något sånt här hemskt? Varför skyller de allt på kvinnan? Det här är så jävla hemskt och våldtäkt är ingenting att skämta om! Det är inget man skrattar åt! Om man kommenterar deras statusar med att det inte är okej, då får man höra "är du feminist eller?" precis som om man måste vara feminist för att vara emot våldtäkt och tycka det är hemskt och fel. Jag ska vara ärlig och säga att jag vet inte vad jag är. Jag är inte särskilt insatt i politik och såna grejer. Men jag står upp för vad som är rätt och fel. Det är fel att våldta, det är fel att skylla på offret. Det är aldrig okej. Aldrig. Gör det mig till en feminist, fine, då är jag en feminist. Och att vara feminist är ingen negativ sak. Jag gillar bara inte att sätta mig in i olika "fack".


Hur som helst. De här killarna skrattar. Jag mår bokstavligt talat illa. Jag förstår inte hur man kan tycka våldtäkt är okej. Förklara gärna för mig, hur är våldtäkt okej? För jag förstår inte. Hur kan det vara så svårt att inse det? Jag får ofta höra "det är ingen idé att försöka, för det kommer alltid finnas såna människor". Kanske det, men det är värt att försöka! Gör vi ingenting, står vi inte upp för någonting, så händer ingenting. Pratar vi om det, diskuterar vi om det, och försöker få andra att förstå, så kan det ske en förändring. Vi måste kämpa för samhället. Varför skulle det vara fel att kämpa för något så uppenbart? Varför ska vi sluta kämpa för något som är så fel?


Jag försöker skriva den här texten lugn och sansad, men det är fan svårt. Jag är rädd för vart världen är på väg. Mänskligheten skrämmer mig. Hur kan man skämta om något sånt här hemskt? Hur kan man skämta om att en flicka blir såld som sexslav och våldtas i flera år? Hur är det okej? Varför skyller alla på henne? Jag hoppas, med hela mitt hjärta, att dessa män och killar som har den synen på kvinnor inte får eller har barn.
Självklart gäller inte det här alla män, utan de män som har den här trångsynta sättet att se på!

Snälla, sluta med fyrverkerier!

Bilder från nyår 2013. Karlstad kommun står för den årliga fyrverkerishowen i stan.


Gott nytt år på er! Det här året har gått så himla snabbt och i morgon är det redan ett nytt år. Jag har så svårt att ta in det på något sätt. Men nytt år och nya möjligheter, antar jag. Gissar på att de flesta ska festa loss hela natten och fira in det nya året. Själv tänker jag bara stanna hemma och ta det lugnt. Äta god mat och dricka gott. Har köpt med mig lite smått och gått till ikväll också då jag tänkte kika på några filmer. Vet inte vilka än. Har ni några tips på bra filmer? Gärna komedi, skräck eller drama. Jag gillar inte romantik särskilt mycket. Hojta till om ni kommer på nån film!

****************


Och så vill jag ta upp en till sak med er. Snälla, strunta i fyrverkerierna! Att skjuta raketer och fyrverkerier är så himla egoistiskt och själviskt. Tänk på alla stackars djur och människor där ute som blir rädda och i värsta fall traumatiserade. Det finns ingen vettig anledning till att skjuta upp fyrverkerier. Man kan fira in nya året på annat sätt! Bilderna här ovan är från Karlstads kommuns egna fyrverkerishow de har varje år, som egentligen är helt onödig. Under några få minuter skjuter de upp lite fyrverkerier och avslutar med nåt snyggt. Varför jag tycker det är onödigt? Dels för att de lägger över 100 000kr på denna show, varje år! Och dels för alla rädda djur och människor. Jag mår dåligt när jag ser personer ta med sina djur ut på nyår. För även om de inte är vettskrämda (som många är!) så kan jag knappast tro att de njuter av det.


Bebis är inte rädd för raketer eller smällare, men jag kan inte påstå att han gillar det. Däremot min förra hund, Ronja, hon var verkligen livrädd för alla smällar. Från att sista smällen hördes så kunde det ta upp till 24 timmar innan hon vågade sig ut för att bara kissa en snabbis. Hon vägrade. Hon var så förstörd och man kände sig så himla maktlös. Det fanns ingenting vi kunde göra. Hon låg inne i badrummet och skakade. Aldrig sett en hund skaka så mycket som hon gjorde. Det var så hemskt att se. Så smärtsamt. Hon höll sig i över 24 timmar. Hon var en sån hund som vägrade göra sina behov inne även när hon inte hade något val, så då höll hon sig. Gick inte ens ut på altanen för att hon var så rädd.


Jag är också väldigt rädd för smällare och fyrverkerier. När jag var liten blev jag träffad av två stycken och sen dess kan jag inte ens va i närheten. Jag kan inte ens hålla i tomtebloss. Jag får panik. Jag kan se fyrverkerier på väldigt långt håll. Men får panik när de kommer mot en. Det är väldigt många där ute som är livrädda. Så vad är vitsen med att skjuta upp fyrverkerier? Kan ni verkligen inte fira på annat sätt? Är det värt att många djur och människor riskerar att bli traumatiserade på grund av smällarna?


Jag läste en artikel som Djurens Rätt publicerade. En hund förra året hade blivit så rädd när det small en raket på dagen så den slet sig loss och rymde hemifrån. I över ett dygn var hunden borta. De hittade senare hunden i vatten, nedkyld och vettskrämd. Veterinären sa att det var ett mirakel att hunden hade klarat sig, för den var riktigt kall. Tycker ni på riktigt att det här är okej? Njuter ni av det? Jag gillar att se fyrverkerier och mina föräldrar har skjutit sånt sen jag var liten, men jag har tagit ställning. Jag har själv aldrig skjutit upp en raket eller slängt en smällare. Och jag tänker inte göra det heller.  Jag kan inte tänka mig vad alla vilda djur, tama djur och människor känner.


Jag tycker på riktigt att det är enormt jävla egoistiskt och själviskt att skjuta raketer. Använd sånt som inte låter. Finns det verkligen inget annat sätt att fira in nytt år på? Tycker också att alla kommuner (även Karlstad kommun såklart!) slutar upp med alla fyrverkerier! Det är fan inte värt att slösa 100 000kr för några få minuter av fyrverkerier som skrämmer livet ur många! Och kom inte och säg "det är ju bara en gång om året, låt oss ha den dagen". Men det är inte bara en gång om året. Det smäller raketer innan nyår, under hela dagen, och flera dagar efteråt. Det är ingen som håller sig till bara nyårskvällen. Och så smäller de massor vid påsk. Så sluta med alla bortförklaringar! Sluta med fyrverkerier!

Sluta smutskasta rasen - det är inte rasen som är problemet!

Okej, nu måste jag bara få skriva av mig igen. Jag blir så frustrerad över det här. Jag läste en artikel som handlade om en kvinna som blivit attackerad av två hundar av en större ras (jag tänker inte nämna rasen eftersom jag inte vill ha några påhopp i kommentarsfältet!). Och det är sorgligt att hon blev attackerad. Det är riktigt sorgligt och det är inte okej någonstans! Men, det som jag reagerar på är att, 1) tidningen skriver ut hundrasen vilket egentligen inte är relevant, för det kunde lika gärna ha varit en liten ras och då hade tidningarna aldrig skrivit ut rasen, och 2) alla hemska kommentarer som folk tar friheten till att posta. Kommentarer som "det är ägarens fel för hen skulle aldrig ha haft en sån hundras", "den hundrasen borde ha munkorg!" och "det är en hemsk hundras". URSÄKTA,  det handlar inte om hundrasen, det kunde lika gärna ha varit en chihuahua eller en golden retriver (nämner dessa då dessa är familjehundar men trots det faktiskt också kan göra utfall vilket alla hundar kan oavsett ras).

 

Alla tar sig friheten att kränka ägaren och mata in fel information till folk, utan att ens veta bakgrunden till allt som hände. Och det är så frustrerande! Alla raser som pitbull, amstaff, rottweiler, dobermann, boxer, schäfer osv får så jävla mycket skit för att folk tror på rykten. Jag vet att vissa hundraser är svårare att hantera och kräver mer än andra, men det gör dem inte mindre betydelsefulla eller mer hemska. De är individer. Hundar blir som man formar dem! Det har ingenting med rasen att göra! Jag verkligen avskyr när folk pratar om sånt de inte vet något om. Bara för att en hund av en viss hundras har gått till anfall eller något liknande, så betyder det inte att hela rasen gör så. Det finns alltid en anledning.

 

Oftast handlar det om att ägarna inte har tillräckligt bra tillsyn. Hundar ska vara kopplade. Det kan vara världens snällaste hund som blir rädd för något och går till attack eller försvinner. Det behöver inte ha med att göra att det är en viss ras eller att den blivit dåligt behandlad. Jag försvarar inte det hundarna gjorde, för det är så fel det bara kan bli, men jag tänker inte låta folk smutskasta rasen eller ägaren om de inte vet bakgrunden. Vi vet ju inte varför hundarna sprang iväg eller attackerade kvinnan. Kanske hade det hänt något med ägaren som gjorde att han tappade kontrollen? Kanske smet de för att de blev rädda? Kanske något de hörde och reagerade på? Det kan vara vad som helst! Jag blir uppriktigt ledsen när folk inte vet anledningen bakom olyckor eller annat men ändå har mage till att kommentera som de gör. Kanske gjorde ägaren något han inte skulle gjort, ja, då har ägaren gjort fel. Men det är så frustrerande att folk ska spekulera i det utan att faktiskt veta.

 

Jag blev själv hundbiten och attackerad när jag var liten. Jag har ärr i ansiktet efter det. Och det var en av de större "farliga" hundarna som folk vill kalla dem. Och jag ska erkänna, jag är rädd för rasen. Jag är livrädd och får panik när jag möter en sån. Men det är för att jag vart attackerad och därefter tvingad av flera att möta dem, jag fick aldrig ta det i min egen takt. Jag var rädd för tre hundraser, idag är det bara den rasen. Men det var inte hundens fel att den attackerade. Jag har aldrig sagt att det var hundens fel. Det är alltid något som ligger bakom och i min situation var det ägaren som gjorde fel. Mycket fel. Men det hör inte hit egentligen.

 

Det jag vill ha sagt är att en olycka kan hända, oavsett ras. Och bara för att denna ägare var 75 år så betyder det inte att hen inte ska kunna ha dessa raser. Hen kanske har haft såna raser i hela sitt liv. Oavsett ras så kan det vara världens snällaste hund. Så snälla, sluta skylla allting på rasen, sluta döma rasen, sluta smutskasta rasen för att en olycka har hänt. Det finns så mycket mer bakom olyckan som vi inte ens har en aning om!

No Hate-dagen - #nohatese

Bilden är från i februari.

Idag är det No Hate-dagen. För er som inte vet vad det är så är det den dagen vi ska sprida massa kärlek och krossa allt näthat. Jag tycker det är jättebra att den här dagen finns, för den behövs verkligen som det ser ut idag. Men det är så himla sorgligt att man ens ska behöva en sån dag, för enligt mig och många, många andra så borde vi sprida kärlek varje dag istället. Men en del har tydligen svårt för det.

Nohate.se har tipsat om fyra saker att tänka på:
1. Var kritisk - Fundera vad du läser, skriver och hör på nätet.
2. Ljug inte - Använd ditt riktiga namn när du postar eller skriver kommentarer
3. Såra ingen - Tänk efter innan du skriver eller delar innehåll som handlar om andra än dig själv
4. Säg till - Anmäl det som inte känns okej till hemsidan du ser det på, oavsett om det handlar om dig eller andra.

 

NU KROSSAR VI ALLT HAT MED KÄRLEK!

Min åsikt om att butikerna slutar sälja Alvedon

Länk till artikeln.

 

Som många av er säkert redan läst så slutar livsmedelsbutiker i morgon att sälja Alvedon på grund av att det innehåller ämnet paracetamol som är farligt för bland annat levern. Eftersom jag själv tar en del tabletter så tänkte jag dela med mig om min åsikt kring detta.


Jag ser både för- och nackdelar med det här. Det är bra på ett sätt för att det förmodligen kommer vara färre personer som impulsköper Alvedon när de handlar och använder det som godis. Ja, det finns personer som knaprar dessa som halstabletter. Jag har själv varit en av dem så jag vet vad jag pratar om. Och för mig personligen blir det inte direkt värre eftersom jag aldrig köper mina mediciner eller andra tabletter i livsmedelsbutiker, jag går alltid till ett apotek. Så det är inte det som det här inlägget handlar om. En stor nackdel är att alla inte har tillgång till apotek, många har flera mil till närmsta apotek och vi kan inte alltid planera allting. 

Men det jag stör mig mest på är alla kommentarer som den här artikeln fick på Facebook. Kommentarer som "ett paket räcker för mig i ett halvår, så vad är problemet egentligen?" och "för normala människor räcker ett paket minst ett år, så bara köp och ha hemma ifall det skulle krisa". För det första, ursäkta, men va? Så vi med kronisk värk eller annat hinder som gör att vi måste ta tabletter varje dag eller ofta, vi är inte normala? Och bara för att ett paket räcker i minst ett halvår för er, så betyder det inte att det gör det för alla!

En annan kommentar jag stör mig på är "men andra tabletter finns ju kvar, så som Treo, Ibumetin och Ipren". Ja, det gör det säkert. Men om man tar mitt fall som ett exempel: jag kan inte ta dessa "andra tabletter" för att de inte går ihop med mina andra mediciner. Ser ni vart jag försöker komma? Det är så lätt för en person som har ont någonstans bara några gånger om året och inte behöver ta tabletter att säga det här. Men för oss som faktiskt behöver ta t.ex. Alvedon varje dag för att klara av dagen är det svårare.

Jag vet mycket väl att Alvedon är väldigt dåligt för kroppen och att det kan bli stora konsekvenser om man äter det som godis eller tar en så fort man har lite ont någonstans. Jag vet det. Men jag är en av de som faktiskt behöver den här tabletten. Minns ni inlägget jag skrev för någon vecka sen, att det stod på en av mina mediciner att jag inte får ta den lika ofta längre? Yes, det var den här tabletten jag pratade om. Alvedon.

Men jag och många andra tar inte dessa tabletter för att vi vill, utan för att vi måste för att klara av att leva. Därför blir jag både ledsen och irriterad när folk kläcker ur sig såna här kommentarer. Men som sagt, jag tycker ändå det är bra att de tar bort detta från livsmedelsbutiker, men jag tycker synd och lider med de personer som inte har tillgång till apotek. Sen att förklaringen till det här beslutet var ju hur dumt som helst. Jag menar, "antalet förgiftningar har ökat". Men det här med tobak då? Och nu har det ju kommit fram att kött, bland annat korv och bacon framkallar cancer, ska de inte ta bort det också från affärerna? Jag menar, om det nu beror på att folk vill komma åt dem för att de är beroende, så kan de lika lätt få tag i det på apotek.

Ja, ni förstår vad jag menar. Jag stör mig både på förklaringen och alla dumma kommentarer kring det här. Anledningen till att de började sälja mediciner i livsmedelsbutikerna var för att alla inte har apotek i närheten. Men nu tar de bort det för att det är farligt. Men tobak och andra grejer kan de sälja, det är helt okej. För ingen har ju någonsin dött av rökning, eller hur?  Och godis, det får de sälja trots att det ökar risken till fetma och diabetes. Eller knivar, rep och andra saker man kan göra sig illa med, borde inte det också tas bort?

Hur vore det om alla bara tog ansvar för sitt och sluta vara rädda för allt som är främmande och nytt och farligt. Allt vi gör och äter och dricker är farligt. Det finns de som dött av energidryck, men det säljs. Alkohol säljs. Tobak säljs. Men Alvedon, som innehåller paracetamol, det är för farligt.

Och jag är väl medveten om att det bara är tabletterna som slutar säljas, och att brus kommer vara kvar. Men det handlar inte om det.

Skriver av mig (varning för långt inlägg)


Den där känslan och ångesten tär på mig. Den där känslan när jag ser mig själv i spegeln och hatar allt jag ser. Varenda del på kroppen hatar jag. Verkligen HATAR. Känslan som uppstår när man helt plötsligt börjar gråta och inte kan sluta för att man hatar allt man ser. Känslan när man inte får på sig kläderna man vill ha på sig eller känslan när man ser siffran på vågen. Jag har egentligen aldrig brytt mig om siffran på vågen på det viset, det är mest för att ser jag skillnad där så ser jag även skillnad på mig själv. Det är en slags ond cirkel alltihop. Det finns inget mer jag hatar än min egen kropp. Kanske för att jag en gång i tiden hade den kroppen som jag trivdes med, men just då på grund av alla ideal så hatade jag även den kroppen. Idag vill jag ha just den kroppen jag hade.

Tålamod är inte min starkaste egenskap, snarare tvärtom. Jag har jojo-bantat sen jag var 12 år, och på den tiden var det på grund av att jag inte såg ut som jag ville. Det handlar inte om att det inte är okej att se ut såhär eller vara mullig eller kurvig. Det handlar om att jag inte trivs i den kropp jag har och har aldrig gjort i princip. När jag var 9 år gammal fick jag höra av skolsköterskan att jag behövde banta. Ja, precis.
B a n t a. Kan ni förstå det? Men det gjorde jag inte. Jag brydde mig inte. Anledning till att jag gått upp mycket i vikt då och blivit större var för att jag kommit in i puberteten. Yes, jag fick min mens när jag var 8 år gammal. Men det visste inte skolsköterskan om. Men hon klagade på alla. Det var ingen som var "perfekt" för henne, antingen var man för stor eller för liten. Kärringen själv såg inte så bra ut hon heller.


Men kanske har det satt sina spår. Hon är den enda som kallat mig tjock. Ingen annan har kallat mig det. Och självklart är det en bra grej. Men jag verkligen hatar, ja,  h a t a r  min egen kropp. Jag vet inte riktigt hur jag vill se ut heller, bara att jag inte vill se ut såhär. Jag vill bara trivas i min kropp, få på mig mina kläder, kunna se mig själv i spegeln utan att skrika rakt ut och gråta i flera timmar för att jag hatar allt jag ser. Men jag vet inte heller hur jag ska ta mig dit. Jag har testat olika dieter, jag har tränat och ätit bra och nyttigt, jag har slutat äta, jag har gått hos dietist. Ja, jag har testat alla möjliga sätt. En diet är inget långsiktigt, men det är en början. Men jag hittar absolut ingenting som fungerar för mig och det gör mig så frustrerad. Om jag bara kunde se en liten skillnad så att min motivation blir på topp. Alla säger "ät nyttigt, bra och regelbundet och rör på dig lite mer så ska du se att det fungerar" - NEJ! Det fungerar inte! Tror ni inte jag har försökt? Och då har jag testat i flera månader utan ett resultat alls.


Jag har även kört att vara utan godis, godsaker, dricka osv i 70 dagar. Och inte ens ett kilo gick jag ner. Det här är ett jävla stort problem för mig. Jag tror också att mina mediciner har en hel del med det här att göra. Har sett andra som gått upp (även vissa som gått ner fast de vill gå upp) i vikt av de mediciner jag testat och de mediciner jag har. Men vad ska jag göra då? utan mina mediciner så blir jag näst intill självmordsbenägen - ja, helt ärligt - för att huvudvärken är så extrem och migränanfallen är så hemska att jag inte ens kan röra mig en millimeter. Ni som har haft migränanfall vet vad jag pratar om.


Så, jag är fast. Helt fast. Jag vägrar se ut så här. Men jag har inte hittat nåt sätt att gå ner i vikt. Och slutar jag med mina mediciner utan att börja med andra så kommer anfallen en dag att ta mitt liv, det är jag helt säker på. Jag är så jävla trött på det här. Jag trivs inte alls i min kropp, jag får inte på mig mina kläder och jag gråter nästan konstant så fort jag ser min kropp eller ska någonstans för att jag skäms och totalt hatar mig själv.


Helt ärligt vet jag inte hur det här låter för jag orkar inte läsa igenom allting. Vet inte riktigt hur min huvudvärk och mina mediciner kom in i bilden heller, men jag behövde bara skriva av mig. Och helt ärligt känns det inte ett dugg bättre.


Jag hatar min kropp. Jag hatar mitt utseende. Jag hatar mig själv. Jag hatar min huvudvärk och mina anfall.

Just nu hatar jag livet och har svårt att se något ljust med det.


Och nej, jag vill inte ha en jävla massa kommentarer där det står "du är fin som du är" eller "du behöver inte gå ner i vikt". För jag vill inte höra något sånt, för det får mig bara må så jävla mycket sämre. Och jag söker inte uppmärksamhet heller för den delen, jag behöver bara skriva av mig och det är det min blogg är till för. Så, då var det sagt. Vill ni hellre hjälpa mig så kom med förslag på hur jag kan gå ner i vikt istället. Och det har ingenting med ideal att göra eller hur "kvinnorna ska se ut". Det har med mig att göra, vad jag vill och hur jag känner.