LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Jackor till höst & vinter

 

Klicka på produkterna för att komma till respektive sida.


Tänkte slänga in ett snabbt kollage med lite tips på jackor att ha nu i höst och vinter. Som ni vet är jag ganska låg just nu och det händer inte särskilt mycket annorlunda i mitt mående eller i mitt liv, så det blir lite tomt på den fronten. Hoppas ni uppskattar mina tips i alla fall!

Effektivare vård för patienter

Jag är nästan hundra procent säker på att ni som läser detta är helt eniga med mig när jag säger att vården har alldeles för lite tid för sina patienter. Det är skandal. Vården är ett ställe du ska kunna vända dig till för att få hjälp och ha kontakter. Jag har – som ni vet – ingen särskilt bra kontakt med sjukvården och får byta läkare rätt ofta och får inte den vård jag behöver. Och det här drabbar så enormt många människor. Personligen tror jag att det beror på två saker: För lite anställda med kompetens och – tro det eller ej - journalhantering och annan administration. Läkare lägger enormt mycket tid på att skriva journaler – tid de kunde ha lagt på att ha kontakt med sina patienter för ny tid, uppföljning eller något brådskande. På kortsiktig tid gör det nog ingen större skillnad, men jag tror att det skulle göra väldigt mycket skillnad på långsiktig tid.

 

 

Jag har hittat ett företag som kan vara till hjälp på det senare problemet. Conscriptor som jag skrivit detta inlägg tillsammans med är ett företag som grundades 2006 och har som slogan ”Mer vård. Mindre administration”. Kort sagt så är det ett företag som tar sig an uppdrag av olika landsting bland annat, för att skriva journaler och göra andra administrativa ärenden så att läkare kan få göra det de egentligen ska göra.

 

 

 

I deras visionsbok står det ”Effektivisering av vårddokumentation är inte en kortsiktig fråga om att hinna med arbetet för dagen. Det är en strategisk fråga som rör resursmaximering, kostnadseffektivitet, kvalitet och ledtider”.  Jag är förvånad över att inte fler har tagit hjälp av det här. Självklart är de anställda på detta företag utbildade inom detta och är tvungna att ha jobbat som läkarsekreterare under några år innan de kan ansöka om detta jobb.

Efter att ha läst massor om det här företaget, deras koncept, vision och lösningar på problemen, så tror jag på det här företaget. Jag tror att det kan vara ett steg i rätt riktning.

Quality time with a friend

Japp. Hösten är tydligen här på riktigt. Jobbigt värre. Kallt som fan och så har jag blivit förkyld. Bara så där. Det händer aldrig. Nästan aldrig i alla fall. Men oktober tänkte väl att "vafan, vi firar in hösten med lite förkylning till henne". Done. Tack för det. Ska leva på halstabletter, hosttabletter och apelsinjuice. Nu är det krig!

Hur som helst. Träffade Oskar (som egentligen bor i Oslo men som jag brukar träffa när han åker till Värmland) och det var nice att bara gå runt, fånga pokémon, prata massa skit och avsluta allt med en fika på Espresso House. Gott! Nu är jag hemma, ligger nerbäddad i sängen, fixar lite saker och har tända ljus. Ska försöka hålla mig vaken också...

Hello autumn

Arkivbilder från 2012


Okej. Det kanske är dags att ta det där stora steget nu. Det kanske är dags att även jag bör erkänna att sommaren har sagt sitt och hösten är här för att stanna. Jag vill inte inse det. Jag ogillar alla årstider förutom sommaren. Jag vill ha sommar året om. Jag är inte redo för kyla, rusk, regn, starka vindar och mörk himmel redan vid 19-tiden. Jag är inte redo. Sommaren var sen i år, varför är hösten i tid!? Bara att inse att det är ca ett år kvar till sommar igen...

Låt de här månaderna gå fort.

Dear Migraine, I never asked you to come and give me hell

Lördag idag men känns som onsdag. Gick upp extra tidigt idag för att hoppa in på jobb med en vän. Min kropp strejkar. Min första jobbdag någonsin (!!) och jag får migrän. Inte bara migrän - utan ett anfall också. Jävla skit! Har inte fått anfall på länge, men så fort jag jobbar eller nåt så hugger den till. Känns som jag aldrig kommer kunna skaffa jobb... Jag hatar det! Jag hatar det här livet! Äckliga migrän. Jag orkar inte!

När jag kom hem slängde jag mig på sängen och skrek och grät för att det gjorde så fruktansvärt ont. Ville spy, men börjar jag så kan jag inte sluta. Tog två Anervan (anfallstablett) och en Tripanol (stark tablett) i hopp om att det skulle lugna ner sig. Efter några timmar nu så känner jag fortfarande av det. Det här kommer bli en låååång kväll...