LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Effektivare vård för patienter

Jag är nästan hundra procent säker på att ni som läser detta är helt eniga med mig när jag säger att vården har alldeles för lite tid för sina patienter. Det är skandal. Vården är ett ställe du ska kunna vända dig till för att få hjälp och ha kontakter. Jag har – som ni vet – ingen särskilt bra kontakt med sjukvården och får byta läkare rätt ofta och får inte den vård jag behöver. Och det här drabbar så enormt många människor. Personligen tror jag att det beror på två saker: För lite anställda med kompetens och – tro det eller ej - journalhantering och annan administration. Läkare lägger enormt mycket tid på att skriva journaler – tid de kunde ha lagt på att ha kontakt med sina patienter för ny tid, uppföljning eller något brådskande. På kortsiktig tid gör det nog ingen större skillnad, men jag tror att det skulle göra väldigt mycket skillnad på långsiktig tid.

 

 

Jag har hittat ett företag som kan vara till hjälp på det senare problemet. Conscriptor som jag skrivit detta inlägg tillsammans med är ett företag som grundades 2006 och har som slogan ”Mer vård. Mindre administration”. Kort sagt så är det ett företag som tar sig an uppdrag av olika landsting bland annat, för att skriva journaler och göra andra administrativa ärenden så att läkare kan få göra det de egentligen ska göra.

 

 

 

I deras visionsbok står det ”Effektivisering av vårddokumentation är inte en kortsiktig fråga om att hinna med arbetet för dagen. Det är en strategisk fråga som rör resursmaximering, kostnadseffektivitet, kvalitet och ledtider”.  Jag är förvånad över att inte fler har tagit hjälp av det här. Självklart är de anställda på detta företag utbildade inom detta och är tvungna att ha jobbat som läkarsekreterare under några år innan de kan ansöka om detta jobb.

Efter att ha läst massor om det här företaget, deras koncept, vision och lösningar på problemen, så tror jag på det här företaget. Jag tror att det kan vara ett steg i rätt riktning.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas