LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Abort - för eller emot?

Bildlänk okänd.

 

Okej, nu tänkte jag ta upp ett - som för många är - känsligt ämne. Nämligen abort. Jag vill börja med att säga att jag är för abort - till en viss gräns. Jag ska förklara lite mer hur jag tänker, längre ner. Men först måste jag säga att jag läste den här artikeln om en kvinna som tydligen känner sig kränkt, för att hon inte fått jobb i Sverige i det hon är utbildad inom, på grund av att hon vägrar göra abort. Detta på grund av sin kristna tro. Och att hon nu vill lämna landet och tänker flytta.  Förstår inte meningen med artikeln, men fick upp några funderingar i huvudet:

Varför utbilda sig inom något sånt där abort ingår, om man är emot abort?
Varför söka ett sånt här jobb i Sverige, där abort fortfarande är lagligt, om du är emot det?
Varför behöver du berätta ut i media att du tänker lämna landet? Bara flytta. Ingen hindrar dig.
Är det du eller Gud som är emot abort? Känner du själv att det är fel eller är det fel för att Gud har sagt det?


Missförstå mig inte. Jag är inte emot personer som är troende. Jag har däremot lite svårt att förstå dem ibland. Jag försöker förstå, men jag förstår helt enkelt inte hur man kan tycka, tänka, göra och känna, utifrån vad det står i en bok, om en man som man inte ens vet existerat? Varför bestämmer han vad du ska tycka, tänka och göra? Jag tycker det är intressant. Och konstigt.


Tillbaka till aborten. Jag är som sagt för abort - till en viss gräns. Jag tycker det är bra på många sätt. Du kan välja att avbryta en oönskad graviditet. Hellre en abort än att ge ett liv till en person som inte ens är önskad till världen. Eller som man kanske inte kan ta hand om. Det kan handla om något psykiskt, eller ekonomi eller någon annan situation. Sen är det bra med abort ifall man exempelvis blivit våldtagen eller sexuellt utnyttjad. En annan sak kan vara att kondomen har spruckit eller att man inte kan ta preventivmedel på grund av olika orsaker. Jag tycker abort är bra för att kvinnan själv kan välja. Men jag tycker det är en självklarhet att både mannen och kvinnan gör ett gemensamt beslut, om de är ett par eller om ingen blivit påtvingad. Jag tycker att mannen har lika rätt att bestämma som kvinnan. Han har ju faktiskt hjälpt till att skapa embroyt. Jag vet att det är kvinnans slutgiltliga beslut och mannen kan endast ge sin syn på saken. Men jag tycker att han har lika mycket rätt till att bestämma som kvinnan. Alltså, varken mer eller mindre.


Så varför är jag emot abort också? Jo, för att det finns enormt många som utnyttjar det. Att man gör abort på grund av att man kan, eller för att man är för lat för att orka skydda sig. Jag är emot det när en person gång på gång blir gravid och sen väljer att göra abort, som om det inte är någonting. Personen tänker helt enkelt inte på att något där i skapas. Att det finns någonting. Jag förstår, som jag nämnt ovan, att kondomen kan spricka osv, och det är en sak. Men att medvetet välja att ha sex utan kondom gång på gång när man vet att man tydligen har lätt för att bli gravid. Det är bara oansvarigt och egoistiskt. Jag har svårt att förstå att personer seriöst använder den här metoden.


Det är inte många saker vi kvinnor kan bestämma över. För tydligen får vi inte ens bestämma hur vi ska se ut, vad vi ska ha på oss, om vi vill ha sex eller inte (för vi måste ju alltid vilja det), vilka vi ska umgås med eller om vi vill gå hem själv på kvällen utan att bli överfallen. Men abort är en mänsklig rättighet, och det är inget de kan ta ifrån oss. Och självklart har vi rätt till att klä oss som vi vill, se ut som vi vill, festa om vi vill, gå hem sent på kvällen om vi vill, ha rätt att säga nej till sex och vilka vi ska umgås med. Vi har exakt lika mycket rätt som männen. Oavsett om ni vill det eller inte. Deal with it.

 
Vad är eran åsikt? Är ni för eller emot abort?

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas