LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

"våldtagits? Det tror jag inte. Hon sålde säkert sex"

"hahahaha, så många gånger kan det inte ha hänt"
"Hela historien är fejk"
"om det där var sant så skulle hon aldrig ha överlevt"
"Våldtagits? Det tror jag inte. Hon sålde säkert sex"
"skulle det hänt så många gånger så skulle hon inte ha blivit gravid bara 12 gånger!"
"om det här är sant eller inte skiter jag i"


Det här är några av kommentarerna jag snubblade på när jag läste den här artikeln om en kvinna som blivit såld som sexslav när hon var 11 år. Det står att hon har blivit våldtagen 20.000 gånger under de här 21 åren hon var fast där. För många låter det helt orimligt och påhittat. Men tänker man efter så är inte 20.000 gånger "så mycket" för en sexslav i 21 år. Personligen tror jag att det är underkant och det hänt fler gånger. Artikeln är riktigt hemsk, men kommentarerna till artikeln är värre. Man ser många kommentarer, speciellt av män, som skrattar åt det här, som säger att hon söker uppmärksamhet, som säger att allting är fejk. De påstår att det inte kan ha hänt. De bokstavligt skrattar. De säger att hon har sålt sig själv och att det inte är våldtäkt. De skyller på henne istället för alla de män som våldtog henne under 21 års tid. Hon kanske inte blev gravid fler gånger eftersom 1) hon var endast 11 år gammal när hon såldes, hon kanske inte hade fått sin mens och 2) alla har olika lätt/svårt att bli gravida.


Jag blir så förbannad på sånt här! Varför skulle det inte kunnat ha hänt? Varför skrattar de åt något sånt här hemskt? Varför skyller de allt på kvinnan? Det här är så jävla hemskt och våldtäkt är ingenting att skämta om! Det är inget man skrattar åt! Om man kommenterar deras statusar med att det inte är okej, då får man höra "är du feminist eller?" precis som om man måste vara feminist för att vara emot våldtäkt och tycka det är hemskt och fel. Jag ska vara ärlig och säga att jag vet inte vad jag är. Jag är inte särskilt insatt i politik och såna grejer. Men jag står upp för vad som är rätt och fel. Det är fel att våldta, det är fel att skylla på offret. Det är aldrig okej. Aldrig. Gör det mig till en feminist, fine, då är jag en feminist. Och att vara feminist är ingen negativ sak. Jag gillar bara inte att sätta mig in i olika "fack".


Hur som helst. De här killarna skrattar. Jag mår bokstavligt talat illa. Jag förstår inte hur man kan tycka våldtäkt är okej. Förklara gärna för mig, hur är våldtäkt okej? För jag förstår inte. Hur kan det vara så svårt att inse det? Jag får ofta höra "det är ingen idé att försöka, för det kommer alltid finnas såna människor". Kanske det, men det är värt att försöka! Gör vi ingenting, står vi inte upp för någonting, så händer ingenting. Pratar vi om det, diskuterar vi om det, och försöker få andra att förstå, så kan det ske en förändring. Vi måste kämpa för samhället. Varför skulle det vara fel att kämpa för något så uppenbart? Varför ska vi sluta kämpa för något som är så fel?


Jag försöker skriva den här texten lugn och sansad, men det är fan svårt. Jag är rädd för vart världen är på väg. Mänskligheten skrämmer mig. Hur kan man skämta om något sånt här hemskt? Hur kan man skämta om att en flicka blir såld som sexslav och våldtas i flera år? Hur är det okej? Varför skyller alla på henne? Jag hoppas, med hela mitt hjärta, att dessa män och killar som har den synen på kvinnor inte får eller har barn.
Självklart gäller inte det här alla män, utan de män som har den här trångsynta sättet att se på!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas