LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Google är inte en källa! (repost)

Bildkälla: http://www.dccmarketing.com/google-seo-update/

 

Nu tänkte jag ta upp ett ämne som jag personligen tycker är väldigt viktigt. Vanligtvis så brukar jag länka själva ordet "bildkälla", men för att visa min poäng så länkade jag på det här sättet. Som ni redan förstått så handlar inlägget om att Google inte är en källa. Det är alltså inte okej att skriva att du lånat bilden från Google.


Jag läser en del bloggar och alla använder lånade bilder som de hittat på Google
och skriver "lånad bild från Google". På ett sätt är det bra, för de visar att de har lånat bilden någonstans och inte gjort/tagit den själv. Ett poäng till det. Men, nu till min poäng; Google är ingen källa. Att skriva "jag hittade bilden på Google" är ingen rimlig förklaring till att ha lånat/stulit en annans bild/text. Förstår ni vad jag menar? Google är en hemsida som samlar källor och bilder, en samlarsida kan man enkelt kalla det.


Låt mig ge er ett vanligt exempel:
Många bloggare blir riktigt irriterade och ledsna/arga över att de ser sina bilder/sin text på en annan blogg, men själva lånar de bilder utan att länka till källan. Även många större bloggar har jag sett använder det här dagligen, men om de ser sin bild någon annanstans så polisanmäler de personen för stöld. Vart är logiken i det?


Alla bilder man lägger upp på nätet hamnar på Google, det är som sagt en samlarsida.
Ser du din bild/text på en annan blogg utan länk till dig så blir du skitarg och ledsen, men när du tar bilder från Google utan att länka källan så är det helt okej, tydligen. Om vi säger såhär; att du hittar din bild på en hemsida/blogg och så står det under bilden "Lånad från Google", får du din cred då? Vet andra att bilden kommer från dig? Blir du glad om det står så? Inte? Dåså. Då förstår du min poäng.


Vill ni ha källan till en bild så står det när du trycker upp bilden på Google.
Trycker du på den så kommer det fram information, däribland vart bilden kommer ifrån. Om det är så att bilden kommer från en annan blogg så får du helt enkelt länka den bloggen eftersom det var där Du hittade bilden. Sen om den har tagit bilden någonstans vet man inte, men det spelar ingen större roll för dig. Du behöver bara namnge källan vart Du hittade bilden. Felet ligger hos den personen i så fall om inte den länkat var den funnit bilden. Jag ska poängtera att kan man - så ska man alltid fråga innan man lånar en bild eller text, om det t.ex. kommer från en blogg!


Sammanfattning:
Lånar du en bild från Google så är det inte okej att skriva "lånad från Google", utan du ska länka till sidan du hittade bilden, som du får upp när du trycker upp bilden. Att skriva att bilden är lånad från Google är ingen bra ursäkt - tänk på att du kan åka på skadestånd om en person anmäler dig för att ha stulit bilden då du inte angett källan och då räknas som stöld!


Vill du inte se din bild på en annan sida utan länk till din blogg?
Ta då inte någon annans bild utan att länka till källan där du hittade bilden!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas