LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Everybody has their own struggle

Nätterna är fortfarande jobbiga. Många nätter har jag svårt för att somna och ligger vaken långt in på morgonen. Andra nätter om jag lyckats somna kan jag vakna i panik och känner mig instängd och får svårt att andas. Jag vill bara att nätterna ska ta slut. Jag kan inte längre ligga i mitt rum på natten, eftersom jag får panik. Så jag har flyttat in i lilla rummet vi har tills vidare. Fast bara på natten. Då sover jag lite bättre i alla fall. Jag har också hört av mig till min läkare och sagt att jag tänker sluta med Mirtazapinen (tabletterna jag tar till natten) eftersom den ändå inte hjälper mig att somna. Och jag mår bara sämre av den då jag har gått upp i vikt sen jag började med den. Enligt information så är det en väldigt vanlig biverkning av denna medicin, och som många av er redan vet så kämpar jag med min vikt. Jag har så svårt att gå ner i vikt och jag trivs inte med hur jag ser ut. För mig är det inte bara att äta rätt, varierad kost och träna. Det är så mycket mer. För det hjälper inte. Och det hjälper heller inte att jag försöker gå ner i vikt och dessa tabletter gör att jag går upp i vikt.


Jag har i många år haft sån ångest över min vikt. Ångest för att jag inte kan kontrollera den och för att jag hatar mitt utseende. Jag får panik när jag inte längre får på mig kläder jag fått på mig förut. Panik över att se mig själv i spegeln varje dag. Ångesten blir bara värre och värre för varje år. Jag har försökt gå ner i vikt flera gånger (började banta när jag var 12 - lång historia) men slutar varje gång då det inte fungerar. Jag har inte hittat den metod som fungerar på mig. Jag har gått hos dietist och olika läkare, men ingenting hjälper. Och jag kan gråta i timmar bara för att jag hatar mitt utseende. Jag hatar allt jag ser. Och därför är denna medicinen inte bra. Jag får bara mer ångest av den. Jag väger mer än vad jag ser ut att göra, vilket gör att många säger "men du är inte tjock" eller "du behöver inte gå ner i vikt" när jag vet att det inte är hälsosamt att väga så mycket som jag väger. Så det här året ska jag gå ner i vikt. Jag ska kämpa för det. Och första steget är att sluta med denna medicinen. Vi får väl se vad läkaren säger.


Och jag vill inte ha några kommentarer där det står "du är fin som du är" eller liknande, för det hjälper inte ett skit. Om ni vill hjälpa mig på något sätt så ge istället tips på hur jag kan gå ner i vikt, vad jag kan äta, hur jag kan träna osv. Tänk på min huvudvärk och migrän. Jag kan inte anstränga mig så mycket eller göra allt jag vill, och därför är det så mycket svårare. Och säg inte "ät rätt, regelbundet, skippa godis och rör på dig". För det hjälper inte heller. Det fungerar inte på mig. Allt känns så hopplöst. Jag vågar knappt visa mig ute längre...


Jag vet inte hur jag hamnade på det här med vikt, och jag orkar verkligen inte läsa igenom det. Men läser du allting, grattis. Hur du nu orkade.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas