LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Google är inte en källa! (repost)

Bildkälla: http://www.dccmarketing.com/google-seo-update/

 

Nu tänkte jag ta upp ett ämne som jag personligen tycker är väldigt viktigt. Vanligtvis så brukar jag länka själva ordet "bildkälla", men för att visa min poäng så länkade jag på det här sättet. Som ni redan förstått så handlar inlägget om att Google inte är en källa. Det är alltså inte okej att skriva att du lånat bilden från Google.


Jag läser en del bloggar och alla använder lånade bilder som de hittat på Google
och skriver "lånad bild från Google". På ett sätt är det bra, för de visar att de har lånat bilden någonstans och inte gjort/tagit den själv. Ett poäng till det. Men, nu till min poäng; Google är ingen källa. Att skriva "jag hittade bilden på Google" är ingen rimlig förklaring till att ha lånat/stulit en annans bild/text. Förstår ni vad jag menar? Google är en hemsida som samlar källor och bilder, en samlarsida kan man enkelt kalla det.


Låt mig ge er ett vanligt exempel:
Många bloggare blir riktigt irriterade och ledsna/arga över att de ser sina bilder/sin text på en annan blogg, men själva lånar de bilder utan att länka till källan. Även många större bloggar har jag sett använder det här dagligen, men om de ser sin bild någon annanstans så polisanmäler de personen för stöld. Vart är logiken i det?


Alla bilder man lägger upp på nätet hamnar på Google, det är som sagt en samlarsida.
Ser du din bild/text på en annan blogg utan länk till dig så blir du skitarg och ledsen, men när du tar bilder från Google utan att länka källan så är det helt okej, tydligen. Om vi säger såhär; att du hittar din bild på en hemsida/blogg och så står det under bilden "Lånad från Google", får du din cred då? Vet andra att bilden kommer från dig? Blir du glad om det står så? Inte? Dåså. Då förstår du min poäng.


Vill ni ha källan till en bild så står det när du trycker upp bilden på Google.
Trycker du på den så kommer det fram information, däribland vart bilden kommer ifrån. Om det är så att bilden kommer från en annan blogg så får du helt enkelt länka den bloggen eftersom det var där Du hittade bilden. Sen om den har tagit bilden någonstans vet man inte, men det spelar ingen större roll för dig. Du behöver bara namnge källan vart Du hittade bilden. Felet ligger hos den personen i så fall om inte den länkat var den funnit bilden. Jag ska poängtera att kan man - så ska man alltid fråga innan man lånar en bild eller text, om det t.ex. kommer från en blogg!


Sammanfattning:
Lånar du en bild från Google så är det inte okej att skriva "lånad från Google", utan du ska länka till sidan du hittade bilden, som du får upp när du trycker upp bilden. Att skriva att bilden är lånad från Google är ingen bra ursäkt - tänk på att du kan åka på skadestånd om en person anmäler dig för att ha stulit bilden då du inte angett källan och då räknas som stöld!


Vill du inte se din bild på en annan sida utan länk till din blogg?
Ta då inte någon annans bild utan att länka till källan där du hittade bilden!

Några favoriter just nu

Här är några blandade favoriter just nu. Jag längtar efter sol och värme. Vår och sommar. Mest sommar. Och sen ska jag ju utomlands i höst och här är en del saker jag inte skulle tacka nej till att ha med mig. Vi får se vad plånboken tillåter. Men drömma kan man ju alltid göra.. Har ni någon favorit?HÄR // HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

Månadens citat - Februari

Ber om ursäkt för dåliga bilder. Den här månaden kom den en aning sent. Har helt glömt bort att fota det. För er som inte vet vad detta är så har jag i år en almanacka som har ett nytt citat varje månad. Jag älskar citat och använder mig väldigt ofta av det, och då kom jag på denna idé om att visa upp månadens citat här i bloggen, vilket var väldigt uppskattat av er. Vill ni se förra månaden citat så finns den under kategorin "Words".

She's my everything

Vill mest bara kika in och berätta att jag har mått hyfsat bra de här dagarna när min bror och min prinsessa har varit här. De kom i torsdags och åkte hem idag. Saknar henne redan. Huvudvärken har funnits där, men varit betydligt lugnare än vad jag vågat hoppas på. Så jag är mer än nöjd! Vi har ändå gjort rätt mycket under dessa två dagar (idag räknas inte för de åkte tidigt i morse). Vi har kikat runt i affärer, färgat håret rosa och lila på brorsan (yes, sån färg jag använder), tittat på massa pokémon, åkt till Sis och fikat, ätit bananpannkakor och lekt ute i snön. Var så himla skönt att träffa henne igen! Längtar redan till nästa gång! Den här tjejen betyder allt för mig. Så många gånger jag önskar att hon var min egen. Men jag får nöja mig med att vara hennes faster. Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne.

My pain is more then real

Hellu people. Long time, no see.  Tänkte i alla fall kika in och berätta lite hur jag mår. Anledningen till att bloggningen har varit låg är för att jag har mått skit. Jag tror det beror på biverkningarna ändå. Förutom att huvudvärken har varit olidlig så har jag mått sjukt illa och knappt fått i mig någon mat. Kanske var därför som läkaren sa att man går ner i vikt av Venlafaxin. Huvudvärken har varit en riktigt jävla plåga. Jag har behövt ta maxdos av Alvedon (665mg/tablett) i över en vecka och lika förbannat så känns det som att mitt huvud ska sprängas. Det är otroligt frustrerande när tabletterna inte vill hjälpa, Jag vill inte behöva knapra tabletter hela dagarna. Jag tänker inte hamna i missbruket igen. Men de senaste två veckorna har varit ett helvete. Jag vill bara skrika rakt ut, gråta, slå sönder saker och hugga av mig huvudet. Bokstavligt talat. Antingen så är det biverkningar eller så får jag välkomna en ny sämre period. Jag är så trött på skiten. Jag orkar inte leva såhär. 


Idag har det varit något lugnare i alla fall. Inte behövt tagit så många tabletter. Illamående hade jag i morse, men nu har även det lugnat sig. Jag vågar inte hoppas för mycket, men jag vill inte ha så ont i helgen när min bror och min prinsessa kommer. De stannar dock bara torsdag-lördag, men jag håller tummarna för att jag har tre bättre dagar så jag kan njuta av deras sällskap och inte ligga instängd i ett svart rum. För övrigt så har jag börjat kika på NCIS och är snart klar med tredje säsongen.


Som ni kanske förstår så har jag inte haft ork till att svara på kommentarer. Jag har svarat lite då och då, men långt ifrån alla. Jag vet inte när jag orkar ta tag i det, men jag läser alla kommentarer och jag har inte glömt bort er. Jag antar att ni förstår.

I would love to remove my head

Idag har jag verkligen mått dåligt. Vill bara att den här dagen ska vara över. Huvudvärken började bli värre förra veckan och i natt hade jag migrän. Blir så jäkla less! Men jag kan inte begära för mycket, antar jag. Jag har ändå haft en bra period sen i början av december så det är väl min tur att må dåligt igen. Idag har verkligen huvudvärken varit olidlig. Det gör nästan lika ont som migrän, men det är inte migrän. Dessutom flyttar den sig från ställe till ställe varenda jävla minut. Jag har tagit maxdos av Alvedon idag och jag har fortfarande lika ont. Jag har mått illa hela dagen också och inte kunnat äta nåt. Jag har haft svårt att andas vissa stunder och jag får sån panik när det gör så jävla ont. Jag vill bara slippa det här. Helst för alltid.


Jag vet inte om det kanske är för att jag håller på att bli sjuk. Jag brukar vara "småsjuk" ganska ofta, men det bryter aldrig riktigt ut. Eller så kanske det beror på att jag började med en ny medicin igår. Minns inte riktigt vad den heter (orkar inte gå och kolla) men det är en antidepressiv som också ska minska ångest och oro och enligt läkaren ha en viss effekt på huvudvärken. Jag tog första tabletten natten till idag, rätt låg dos, så jag tycker ju inte att biverkningarna borde ha satt igång tidigt i morse. Men jag vet inte. Någonting är fel. Och allt gör så jävla ont.


Jag hoppas verkligen att jag mår bättre i morgon. För då har jag massa att göra. Och jag orkar inte må såhär igen. Varenda gång jag hamnar i en sån här period så vill jag bara dö. Bokstavligt talat. Det är inget liv att leva såhär. Men jag hoppas att det bara är en fas och att jag snart är tillbaka i en bra period igen. Inte så trovärdigt, dock. Men jag hoppas.

Godaste glassen!

Ber om ursäkt för dålig bild, men hallååå. Har ni smakat den här glassen eller? inte? Gör det! Så sjukt god! Helt klart min nya favoritglass. Käkade den igår och blev förälskad direkt, haha. Dessutom är den nyttig! Perfekt om man vill äta något gott men samtidigt inte vara onyttig. Mindre socker, mindre fett, mindre kalorier och mer protein!  Har inte testat de andra smakerna än. Har en med smak av kokos i frysen som jag ska testa också.

'Cause if it wasn't for all that you tried to do, I wouldn't know just how capable I am to pull through. So I wanna say thank you

After all you put me through,
You think I'd despise you,

But in the end I wanna thank you,
'Cause you've made me that much stronger

After all of the fights and the lies 'cause you're wanting to haunt me but that won't work anymore. It's over.  '
Cause if it wasn't for all of your torture I wouldn't know how to be this way now and never back down. So I wanna say thank you.

'Cause it makes me that much stronger. Makes me work a little bit harder.  It makes me that much wiser. So thanks for making me a fighter.
Made me learn a little bit faster. Made my skin a little bit thicker. Makes me that much smarter.
So thanks for making me a fighter.

 

Text. Christina Aguilera - Fighter

Biodejt med den bästa

Lördag idag och jag är på rätt bra humör faktiskt. Vaknade med extrem huvudvärk (vilket inte är ovanligt) men den lugnade ner sig efter lite frukost och en värktablett. Ska strax börja göra mig i ordning för att sen möta upp Iggy på stan och gå på bio. Mys! Vet inte vilken bio det var, så det blir en överraskning. Haha! Är inte på bio så ofta, vilket är rätt synd, för jag älskar att gå på bio. Men å andra sidan så finns det i princip inga intressanta filmer att se på bio längre. Men jag hoppas i alla fall den här filmen är bra! Iggy valde filmen, så då är den nog bra. Vi har bra smak.


Hade tänkt att jag skulle se senaste avsnittet av The Originals som kom ut idag innan jag åker, men datorn har strulat hela morgonen så jag hinner inte det. Skitdator. Så, jag får vänta tills ikväll. Oh, ikväll är det melodifestivalen också. Kul. Eller inte. Jag såg i lördags, men det är seriöst fiasko det här året. Och förra. Och året innan det. Låt oss säga de senaste 5-6 åren. Meeeen, vem vet. Kan ju dyka upp någon bra ikväll. Tänker inte hoppas.

Före & efter

Här har ni några före- och efterbilder. Jag brukar aldrig visa originalbilderna, men tänkte att det kunde vara kul för er att se. Som ni märker så gör jag vissa bilder väldigt annorlunda, alltså en ganska stor redigering. Det beror på att bilderna inte blev som jag hade tänkt från början, och då försöker jag redigera mig till det som jag vill ha. Vad tycker ni? Skulle ni vilja se fler före & efter?

Everybody has their own struggle

Nätterna är fortfarande jobbiga. Många nätter har jag svårt för att somna och ligger vaken långt in på morgonen. Andra nätter om jag lyckats somna kan jag vakna i panik och känner mig instängd och får svårt att andas. Jag vill bara att nätterna ska ta slut. Jag kan inte längre ligga i mitt rum på natten, eftersom jag får panik. Så jag har flyttat in i lilla rummet vi har tills vidare. Fast bara på natten. Då sover jag lite bättre i alla fall. Jag har också hört av mig till min läkare och sagt att jag tänker sluta med Mirtazapinen (tabletterna jag tar till natten) eftersom den ändå inte hjälper mig att somna. Och jag mår bara sämre av den då jag har gått upp i vikt sen jag började med den. Enligt information så är det en väldigt vanlig biverkning av denna medicin, och som många av er redan vet så kämpar jag med min vikt. Jag har så svårt att gå ner i vikt och jag trivs inte med hur jag ser ut. För mig är det inte bara att äta rätt, varierad kost och träna. Det är så mycket mer. För det hjälper inte. Och det hjälper heller inte att jag försöker gå ner i vikt och dessa tabletter gör att jag går upp i vikt.


Jag har i många år haft sån ångest över min vikt. Ångest för att jag inte kan kontrollera den och för att jag hatar mitt utseende. Jag får panik när jag inte längre får på mig kläder jag fått på mig förut. Panik över att se mig själv i spegeln varje dag. Ångesten blir bara värre och värre för varje år. Jag har försökt gå ner i vikt flera gånger (började banta när jag var 12 - lång historia) men slutar varje gång då det inte fungerar. Jag har inte hittat den metod som fungerar på mig. Jag har gått hos dietist och olika läkare, men ingenting hjälper. Och jag kan gråta i timmar bara för att jag hatar mitt utseende. Jag hatar allt jag ser. Och därför är denna medicinen inte bra. Jag får bara mer ångest av den. Jag väger mer än vad jag ser ut att göra, vilket gör att många säger "men du är inte tjock" eller "du behöver inte gå ner i vikt" när jag vet att det inte är hälsosamt att väga så mycket som jag väger. Så det här året ska jag gå ner i vikt. Jag ska kämpa för det. Och första steget är att sluta med denna medicinen. Vi får väl se vad läkaren säger.


Och jag vill inte ha några kommentarer där det står "du är fin som du är" eller liknande, för det hjälper inte ett skit. Om ni vill hjälpa mig på något sätt så ge istället tips på hur jag kan gå ner i vikt, vad jag kan äta, hur jag kan träna osv. Tänk på min huvudvärk och migrän. Jag kan inte anstränga mig så mycket eller göra allt jag vill, och därför är det så mycket svårare. Och säg inte "ät rätt, regelbundet, skippa godis och rör på dig". För det hjälper inte heller. Det fungerar inte på mig. Allt känns så hopplöst. Jag vågar knappt visa mig ute längre...


Jag vet inte hur jag hamnade på det här med vikt, och jag orkar verkligen inte läsa igenom det. Men läser du allting, grattis. Hur du nu orkade.

Uppmaning - vad fotograferar du helst ute?

Jag brukar kika in på Linas blogg, och varje vecka har hon en "uppmaning" där man ska göra ett inlägg med det temat hon väljer. Jag har länge velat vara med och göra detta, men har inte känt att något tema har passat mig så bra. Förrän nu. Veckans tema är: "vad fotograferar du helst ute?". Och här ovan ser ni det jag helst fotograferar när jag är ute. Natur och landskap. För att det inte ska bli för enformigt så redigerar jag oftast bilderna olika. Jag kan göra 5-6 redigeringar på en bild för att få lite variation. Förr så redigerade jag alltid i Photoshop, men jag har inte Photoshop nu och kör nästan enbart med Photoscape, som jag för övrigt tycker är ett riktigt bra redigeringsprogram.


Jag älskar att sitta i redigeringsprogram och leka med bilder. Testa nya funktioner, filter och annat. Jag gör inte det så ofta längre, men jag tycker fortfarande det är roligt. Väldigt sällan jag är nöjd med bilder och därmed blir det att jag kan sitta i timmar och sen hata bilden. Det tar både tid och energi. Jag gillar inte att visa bilder jag inte är riktigt nöjd med heller, så därför blir det inte så mycket på bloggen som jag egentligen vill...