LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Hur jag färgar det rosa håret - steg för steg


Nu tänkte jag visa er hur jag gör när jag färgar underhåret rosa. Har fått sååå många frågor om det, så passade på att ta bilder steg för steg den här gången. De här två färgerna ovan använder jag; Mood Ultrablond och Stargazer Magenta. Ber om ursäkt för dåliga bilder här nedanför.  Bilderna på resultatet längst ner gör inte rättvisa då det är riktigt dålig belysning i köket (använde naturligt ljus till de andra då det var ljust ute). Ska försöka fixa bättre bilder på håret i morgon om det är fint ute.

 

1. Såhär såg mitt hår ut innan jag började färgningen. Massor av blonda slingor, blonda fläckar, ljusa toppar och ful utväxt. Det såg hemskt ut! Senaste färgningen var den 23 juli, hur det blev då kan ni se HÄR. Så med tanke på att det nästan är två månader sen jag färgade det rosa, så kunde det ha sett mycket, mycket värre ut. Bilden gör inte helt rättvisa heller, var egentligen mer blond.

2. Här har jag precis haft i den blonda färgen. Jag ta både utväxten och på det rosa. Det rosa kommer inte försvinna, men det kommer bli lite ljusare i alla fall och blir lättare att färga över sen. Jag låter den blonda färgen sitta i 60 minuter innan jag sköljer ur den.

3. Såhär ser det ut när jag precis har sköljt ur den blonda färgen. Som ni ser så försvinner inte det rosa, men det blir lite ljusare. När håret fortfarnde är fuktigt så tar jag i den rosa färgen. Den ska vara på tvättat hår, som man enbart använt schampo till, därför är det så bra att ha den här blonda färgen innan då man ska använda schampo när man sköljer ur den. Jag använder även balsamet som man får med, vilket man egentligen inte ska göra, eftersom det står klart och tydligt på förpackningen till den rosa färgen att man inte ska använda balsam innan man tar i färgen. Men eftersom jag ha hållit på såhär under ett års tid så har jag testat mig fram, och jag tycker att den rosa hårfärgen sitter mycket bättre när jag använder balsam.

4. Här har jag precis haft i den rosa färgen. Det ser väldigt lila ut i verkligheten. Enligt förpackningen ska färgen sitta i 15-30 minuter, men jag låter det sitta i 60 minuter. Första gången jag färgade så tog jag 30 minuter (hade slingor då) och färgen försvann väldigt snabbt. Den rosa färgen är heller inte farlig för håret, så det gör inget om den sitter i lite längre. När man sköljer ur färgen ska man också använda schampo (det är egentligen ett speciellt schampo, men jag använder mitt vanliga), precis som innan man tar i färgen. Egentligen vet jag inte varför, men det står så. Men jag tar även i balsam efter jag sköljt ur det rosa (även fast man inte ska ha det) bara för att mitt hår går inte ens att borsta om jag inte har balsam i. På riktigt. Det skulle ta flera timmar att borsta ur mitt hår.

Resultatet när håret är blött och inte är borstat:

Resultatet när håret är torrt och borstat:

Som jag skrev längst upp så gör inte bilderna rättvisa då det är riktigt dålig belysning i köket och det hade redan blivit lite mörkt ute. Men ja, här är resultatet. Det tar ca 3 timmar att färga både blond och rosa. Då räkna jag med väntetiden innan man får skölja ur, och tiden man sätter i färgen. Vill ni se "bättre" bilder (med bättre ljus iaf) på hur det ser ut precis efter jag färgat det rosa så kan ni trycka HÄR. Observera att det var första gången jag använde mig av Magneta då, så nu efter jag använt den färgen några gånger så bli håret lite mörkare. Så tänk er den där färgen fast liite mörkare och skiftar lite i lila. Fuck va svårt det är att förklara. Hah.

Hoppas ni gillade min steg för steg, även om det blev så dåliga bilder, särskilt de två sista.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas