LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Bloggutmaning

Jag blev nominerad av Evah att göra den här bloggutmaningen. Vanligtvis brukar jag inte göra såna här saker, för jag blir norminerad hela tiden känns det som och då skulle min blogg bara bestå av sånt. Men det var ett tag sen så nu kör jag på en! Listan är rätt lång.. så ja.. ni läser om ni vill, hah.

1. Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat sen 2008 tror jag. Då bestod min blogg bara av dikter jag skrivit. Men 2009 började jag skriva om mitt liv och min vardag. Den bloggen är tyvärr lösenordskyddad och jag kommer inte in på den, hah.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du började blogga?
Det vet jag inte. Läste inga bloggar på den tiden. Startade min blogg för att min vän Linnéa bloggade och det verkade kul.

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Jag minns inte vad den hette faktiskt, men den handlade om en tjej som var ung och hade fått tvillingar. Hon skrev så himla bra och jag fastnade för bloggen rätt snabbt. Läste den flera gånger om dagen.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Eftersom jag inte kommer in på den bloggen  så är det svårt att svara på den frågan, hah. Lösenordskyddade den när jag bytte till Nattstad (numera  Nouw) och sen när jag skulle byta tillbaka så kom jag aldrig på lösenordet, varken till inloggningen eller bloggen och jag minns inte vilken mejladress jag använde heller då jag haft en del. Så jag startade en ny då, men den har jag bara bloggat på sen 2013. Lite synd, för jag skulle gärna vilja kika tillbaka på 2010 och 2011...

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Oj, det var en svår fråga... Alla som kommenterar min blogg. Jag läser ju deras bloggar och kommenterar tillbaka. Jag är så dålig på att komma ihåg bloggadresser och liknande så om man inte kommenterar min blogg så har jag lite svårt att minnas bloggen, tyvärr. Men det är en hel del bloggar ag läser regelbundet. Blir alltid glad när jag hittar en blogg jag följt tidigare som jag helt enkelt glömt bort.

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Jag tror faktiskt att de flesta är ämnesbloggar. Det beror lite på hur man ser det. Jag läser gärna bloggar där de bloggar om sitt liv och sitt mående, det kan vara allt från kroniska sjukdomar till lättare sjukdomar eller depression och ångest. Det är ju mest dagboksbloggar, men de har ett ämne, om ni förstår hur jag menar?  Såna bloggar gillar jag att läsa! Kan bero på att jag driver en sån blogg själv.

7. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Hm.. den var svår. De flesta är ju olik mig. Jag läser ju en del modebloggar och skönhetsbloggar, och jag är inte ett dugg intresserad av varken mode eller skönhet. Men det är något med de bloggarna jag gillar ändå, så jag fortsätter läsa dem.

8. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Den bloggare som jag tycker är väldigt lik mig, är också väldigt olik mig. Hon bloggar på PeaceRev och är en av de mest ärliga och omtänksamma personerna jag pratat med. Vi har aldrig träffats, men vi har pratat en hel del via bloggarna. Vi är likadana till sättet, men ändå så olika på något sätt. Det är svårt att beskriva just vad, men jag kunde känna direkt att hon kunde förstå mig. Hon förstod mina blogginlägg som inga andra förstod, utan att jag ens behövde förklara. Hon är väldigt speciell och jag är glad för att vi fick kontakt, även om det bara är via bloggen. Hon bloggar mycket om politik, och själv är jag inte ett dugg intresserad av politik, men jag älskar hennes blogg ändå.

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Helt ärligt vet jag inte ens vilka som läser min blogg, hah. Men det är ingen som har sagt att jag borde sluta med det i alla fall.

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Yes, det tror jag. Jag är mig själv fullt ut. Är nog flummigare i verkligheten. Men jag är ju fortfarande brutalt ärlig, står för vad jag tycker och tänker och säger exakt vad jag tycker och tänker, precis som jag annars är. Kan dock verkas vara lite mer iskall i verkligheten. Och så är jag mer envis, hah.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller täns gränsen hela tiden?
Jag delar med mig av så mycket jag vill att ni ska veta. Jag är väldigt privat, annars hade jag inte skrivit så mycket om min sjukdom. Men sen finns det ju saker jag inte vill dela med mig av, och då gör jag inte det. Simple as that.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag skriver inte om sex, då jag anser att det är privat och det angår inte någon annan. Jag skriver aldrig om bråk med mina nära, men däremot kan jag skriva ut i känslor hur jag känner, men jag skriver aldrig ut varför. Jag videobloggar aldrig heller då jag tycker att det skulle kännas enormt jävla konstigt att prata med mig själv och titta in i en kamera.. hah.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Mitt mål är ju att nå ut till fler med hur det är att leva med en kronisk sjukdom, och få andra att förstå vad de kan göra för att hjälpa en, vad de kan tänka på om de möter någon eller känner någon med en kronisk sjukdom, och saker man absolut inte ska säga och göra. Detta för att vi som lever med en osynlig sjukdom (en sjukdom som inte syns utanpå) ofta blir behandlade helt fel och får ofta höra att vi söker uppmärksamhet, bara ljuger och hittar på eller vill att andra ska tycka synd om oss. Vilket inte stämmer. Det är bara så jävla svårt för oss att visa att vi faktiskt är sjuka! Och bekfrätelse har ju med det att göra på ett sätt. Jag vill ju att det ska nå ut till fler och då behövs bekräftelse.

14.  Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hans/hennes blogg?
Det beror helt på hur öppen och ärlig personen är. Men man lär nog inte känna den till hundra procent. Det kan inte alltid beskrivas, ibland måste det upplevas också för att få en klar bild.

15. Har du träffat folk IRL som du fått kontakt med via bloggen?
Yes, det har jag!

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Det beror ju helt på vad man bloggar om, skulle jag säga. Är man ärlig och kör rent spel så är det inga problem, men det finns alldeles för många som hotar, hänger ut personer, söker uppmärksamhet på fel sätt och gör allt för att komma upp bland topplistorna. Sen får man ju stå ut med en hel del näthat beroende på vilka åsikter man har och vad man bloggar om. Det är sånt som tydligen hör till. Själv har jag inte fått utstå så mycket näthat.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i en kommentar eller i andra bloggar?
Nej, inte vad jag kan komma på nu. Självklart har jag fått kommentarer som inte har varit helt okej, men de har ofta varit anonyma och anonyma personer kan knappast stå för vad de säger om de inte ens vågar ange vem de är när de kommenterar hat eller annat. Så det är lätt att inte ta åt sig.

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Ja, det finns en del blogginlägg jag gjort som jag ångrat att jag publicerat, det kan ha varit när jag varit arg eller besviken eller inte så stabil känslomässigt, och sen kan det ha ändrats. Men ångrar jag mig tar jag bort inlägget.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
En nackdel är ju att vill man göra välskrivna och bra inägg så tar det tid. Det tar tid att skriva, fota, redigera och allt vad man ska göra. Näthat är också en stor nackdel, även om inte jag har utsatts för det. Det kan också vara väldigt svårt att blir stor inom bloggvärlden om man vill bli det, då det är så otroligt många som bloggar nu för tiden.

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Yes, det tror jag. Men om det är på den här bloggen vet jag inte. Och kanske kommer inte bloggen handla om samma sak. Allt förändras ju med tiden. Det återstår att se! Jag hoppas att jag bloggar då i alla fall.

21. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på detta.
PeaceRev, Kajsa-Stina, Elin, Freja och Erica.

20 september 2015 17:02 | Q/A |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas