LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Min åsikt om att butikerna slutar sälja Alvedon

Länk till artikeln.

 

Som många av er säkert redan läst så slutar livsmedelsbutiker i morgon att sälja Alvedon på grund av att det innehåller ämnet paracetamol som är farligt för bland annat levern. Eftersom jag själv tar en del tabletter så tänkte jag dela med mig om min åsikt kring detta.


Jag ser både för- och nackdelar med det här. Det är bra på ett sätt för att det förmodligen kommer vara färre personer som impulsköper Alvedon när de handlar och använder det som godis. Ja, det finns personer som knaprar dessa som halstabletter. Jag har själv varit en av dem så jag vet vad jag pratar om. Och för mig personligen blir det inte direkt värre eftersom jag aldrig köper mina mediciner eller andra tabletter i livsmedelsbutiker, jag går alltid till ett apotek. Så det är inte det som det här inlägget handlar om. En stor nackdel är att alla inte har tillgång till apotek, många har flera mil till närmsta apotek och vi kan inte alltid planera allting. 

Men det jag stör mig mest på är alla kommentarer som den här artikeln fick på Facebook. Kommentarer som "ett paket räcker för mig i ett halvår, så vad är problemet egentligen?" och "för normala människor räcker ett paket minst ett år, så bara köp och ha hemma ifall det skulle krisa". För det första, ursäkta, men va? Så vi med kronisk värk eller annat hinder som gör att vi måste ta tabletter varje dag eller ofta, vi är inte normala? Och bara för att ett paket räcker i minst ett halvår för er, så betyder det inte att det gör det för alla!

En annan kommentar jag stör mig på är "men andra tabletter finns ju kvar, så som Treo, Ibumetin och Ipren". Ja, det gör det säkert. Men om man tar mitt fall som ett exempel: jag kan inte ta dessa "andra tabletter" för att de inte går ihop med mina andra mediciner. Ser ni vart jag försöker komma? Det är så lätt för en person som har ont någonstans bara några gånger om året och inte behöver ta tabletter att säga det här. Men för oss som faktiskt behöver ta t.ex. Alvedon varje dag för att klara av dagen är det svårare.

Jag vet mycket väl att Alvedon är väldigt dåligt för kroppen och att det kan bli stora konsekvenser om man äter det som godis eller tar en så fort man har lite ont någonstans. Jag vet det. Men jag är en av de som faktiskt behöver den här tabletten. Minns ni inlägget jag skrev för någon vecka sen, att det stod på en av mina mediciner att jag inte får ta den lika ofta längre? Yes, det var den här tabletten jag pratade om. Alvedon.

Men jag och många andra tar inte dessa tabletter för att vi vill, utan för att vi måste för att klara av att leva. Därför blir jag både ledsen och irriterad när folk kläcker ur sig såna här kommentarer. Men som sagt, jag tycker ändå det är bra att de tar bort detta från livsmedelsbutiker, men jag tycker synd och lider med de personer som inte har tillgång till apotek. Sen att förklaringen till det här beslutet var ju hur dumt som helst. Jag menar, "antalet förgiftningar har ökat". Men det här med tobak då? Och nu har det ju kommit fram att kött, bland annat korv och bacon framkallar cancer, ska de inte ta bort det också från affärerna? Jag menar, om det nu beror på att folk vill komma åt dem för att de är beroende, så kan de lika lätt få tag i det på apotek.

Ja, ni förstår vad jag menar. Jag stör mig både på förklaringen och alla dumma kommentarer kring det här. Anledningen till att de började sälja mediciner i livsmedelsbutikerna var för att alla inte har apotek i närheten. Men nu tar de bort det för att det är farligt. Men tobak och andra grejer kan de sälja, det är helt okej. För ingen har ju någonsin dött av rökning, eller hur?  Och godis, det får de sälja trots att det ökar risken till fetma och diabetes. Eller knivar, rep och andra saker man kan göra sig illa med, borde inte det också tas bort?

Hur vore det om alla bara tog ansvar för sitt och sluta vara rädda för allt som är främmande och nytt och farligt. Allt vi gör och äter och dricker är farligt. Det finns de som dött av energidryck, men det säljs. Alkohol säljs. Tobak säljs. Men Alvedon, som innehåller paracetamol, det är för farligt.

Och jag är väl medveten om att det bara är tabletterna som slutar säljas, och att brus kommer vara kvar. Men det handlar inte om det.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas