LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

If this headache would just go away, that would be great


"Ska man lyssna på vad läkaren säger? Eller ska man känna efter själv?"
"Om jag inte lyssnar på vad läkaren säger och det händer något..."
"Men om jag lyssnar på läkaren så innebär det att jag får gå runt med hög smärta"
"Har jag redan förbrukat min chans?"
" Vad gör jag nu?"


Det är många tankar som snurrar runt i huvudet. Egentligen är det ju ingen big deal. På förra burken med tabletterna i stod det "Mot migrän!! Max 6 stycken om dagen". Den här gången står det "Mot migrän!! Ej regelbunden medicinering. Påverkar levern". Och där står jag. Hur jag än gör verkar det inte bli bra i slutändan. Den senaste tiden har huvudvärken varit extrem fler dagar i veckan än vanligtvis, kanske beror det på att jag är inne i en sån period nu. Och just på grund av den anledningen har jag behövt tagit tabletter varje dag, vissa dagar bara 1-2 stycken med andra dagar full dos. Men enligt läkarens ord ska jag inte ta tabletterna regelbundet längre. Visst, det står mot migrän, och migrän har jag inte haft så ofta de senaste månaderna sen jag började med förebyggande. Men jag har haft extrem huvudvärk. Och det är vanliga huvudvärkstabletter vi pratar om nu. De andra huvudvärkstabletterna jag har kan jag inte ta för att de krockar med mina förebyggande tabletter. Så det är bara den här jag kan ta.


Jag har en annan också. Men den är mycket starkare. Och beroendeframkallande och den tar jag ytterst sällan när det är som värst. Så en annan fundering jag har är: Är det inte bättre att jag tar dessa tabletter när jag behöver, även om det är regelbunden medicinering, istället för att ta de tabletter som är ännu starkare? Jag vet inte hur jag ska göra. Jag behöver mina tabletter och jag är i en sån period nu där jag behöver ibland ta maxdos ena dagen och bara någon enstaka den andra dagen. Men jag kan inte gå utan dem några dagar. Egentligen borde det inte vara något problem, för jag borde lyssna på läkaren. Leverskada vill jag inte ha. Men jag vill heller inte gå runt och ha så ont att jag knappt kan röra mig, att jag knappt kan vända mig i sängen. För så ont har jag vissa dagar.


Jag ska träffa läkaren den 2 november - äntligen! Jag ska ta upp det här då och även andra små problem jag har med mina mediciner. Förhoppningsvis är han förstående. Eller så är han som alla andra - och jag går därifrån utan läkare. Men vad gör jag tills den dagen? Ska jag ta tabletterna som jag gör nu och ljuga för honom? Eller ska jag dra ner på tabletterna och ta en enstaka då och då men ha så ont att jag inte ens kommer upp ur sängen? Jag vet faktiskt inte vad jag borde göra. Jag tar ju inte tabletterna för att jag vill, utan för att jag känner att jag måste för att klara av den enkla vardagen.

 

Tänk att en sån "liten" sak kan få mig tänka och analysera alldeles för mycket.
Jag får nog helt enkelt hålla ut och vänta på att komma in i en bättre period.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas