LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Filmtips: Torkel i knipa

Bildlänk

Tänkte tipsa er om en film som förmodligen många av er redan känner till. Torkel i knipa är känd för sina låtar "Fuck off and die", "vem é du själv" och "så som Quang". Filmen handlar om Torkel och hans liv. Hans föräldrar bryr sig inte så mycket, han är mobbad och det går inte riktigt som han tänkt sig. Den är svår att förklara.

Jag vill poängtera att den kan uppfattas som extrem och känslig då det handlar om saker så som mobbning, självmord, dåliga situation hemma och andra stötande grejer men som de "skämtar bort". Det är så svårt att förklara hur filmen är. Enligt mig är den väldigt rolig (och den är nog menad så också), men den beskriver verkligheten väldigt bra och kan därför uppfattas stötande eller extrem på grund av hur de hanterar situationerna. När man har sett filmen så inser man också hur små mindre bra handlingar kan få stora konsekvenser i slutändan. Det är dock en väldigt konstig film också, då den egentligen inte har någon handling (det är därför det är svårt att beskriva den). Kan också berätta att den innehåller en del stötande ord.

Okej, jag vet inte alls hur jag ska beskriva den. Kortfattat: Den är ganska rolig i sig, men kan som sagt uppfattas extrem med tanke på hur vår värld ser ut just nu. Man får en riktig tankeställare efter man har sett den.  Hoppas ingen tar illa upp.

Här nedan hittar ni de låtar som filmen är mest känd för:

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas