LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Trött på mig själv - skriver av mig

Ibland blir jag bara så himla trött på mig själv. Jag orkar helt enkelt inte med mig själv. Jag är en sån person som måste planera in allt och helst i minsta detalj. Och även några månader framåt. Så när jag får pengar så räknar jag ut hur mycket som går åt till räkningar och hyra, och även då jag vet om jag får en extra räkning nästa månad så lägger jag undan dem pengarna ifall det blir en tight budget den månaden - eftersom jag får olika mycket pengar varje månad. Jag får inte överdrivet mycket, inte mycket alls, men jag klarar mig i alla fall. Blir värre nu vid jul och nyår när det är massa röda dagar, så jag räknar med att saker och ting kommer bli lidande i januari och februari sen.

Men nu till mitt problem. Jag hade planerat en hel del den här månaden, eftersom jag nästa gång får pengar precis innan jul och inte hinner göra så mycket innan jul. Så alla julklappar skulle inhandlas den här månaden, även en garderob och lite andra viktiga saker. Som jag nämnde tidigare så har jag planerat allt i minsta detalj. Men det blev så himla många saker, både jätteviktiga och mindre viktiga (men som ändå är viktiga för mig) och även lite småsaker som inte alls var så viktiga som jag köpte ändå för att jag kände för det. Det händer inte så ofta numera.

Så jag hade fört över pengar till sparkontot (jag brukar göra det för att inte kunna använda dem pengarna till något annat än just det som pengarna ska gå till) men tyckte att jag ändå hade lite för mycket kvar på kontot. Jag hade räknat några dagar innan och hade betydligt mindre på kontot då när jag räknade bort allt. Men jag tänkte inte mer på det för jag kom aldrig på vad det var jag skulle ha räknat bort som jag skulle köpa. Så jag shoppade istället saker som var viktiga för mig, men inte de där jätteviktiga sakerna. Och så kommer jag på idag vad det var jag skulle ha köpt. Det är flera saker jag skulle ha köpt och lagt undan till, som är jätteviktiga, som jag helt hade glömt bort och som jag inte kan använda nästa månads pengar till. Förstår ni mitt problem?! Hur kunde detta hända!? Jag slarvar aldrig med sånt här! Jag är alltid så noga med vad jag gör med mina pengar och hur jag spenderar dem och min planering... Så min situation är nu alltså: jag har räknat fel (rättare sagt glömt bort) på över 1000kr!! Kan ni fatta det? Jag blir så enormt jävla trött på mig själv. 1000kr som skulle gå till de jätteviktiga sakerna, gick till de mindre viktiga sakerna för att jag helt hade glömt bort de jätteviktiga sakerna.

Jag visste att den här månaden skulle bli en aning tight, för jag ska både klippa mig, köpa garderob, bjuda ut mamma och pappa på lunch (de firar bröllopsdag den 10 december) (om någon jag känner ser det här, HÅLL TYST, för mina föräldrar vet ingenting), färga håret, köpa alla julklappar (eftersom jag får pengar så tätt inpå jul), julbaka och fylla på mobilen bland annat. Men allt det här har jag helt glömt bort, för det var andra viktiga saker, mindre viktiga saker, som jag kom ihåg istället. Jag har igen aning om hur jag ska få det att gå ihop, eftersom jag inte ens har hälften av pengarna jag behöver till det här. Men det fixar sig. Det gör det alltid. Jag bara hatar situationen...


Jag blir bara så jävla trött på mig själv ibland. Planerar in allt i minsta detalj och ändå glömmer bort och räknar fel på flera hundra kronor. Jag har ingen aning om hur den här texten låter för jag orkar inte ens bry mig om att läsa igenom den. Är alldeles för upprörd. Skitdag. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas