LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Serietips: The Following

Bildkälla

Serien är ganska ny och började sändas i januari 2013. Jag har precis börjat kika på den här serien och den verkar riktigt bra! Har inte kommit så långt faktiskt, så kan inte riktigt berätta vad den handlar om, men kunde inte vänta med att tipsa om den! Så långt jag har hunnit så har jag förstått att det handlar om en seriemördare och en före detta polis som på något sätt har historia. Seriemördaren rymmer från fängelset och börjar mörda igen, men han åker fast. Men, väl inne i fängelset kan man inte stoppa honom, det är som om han har kontroll över hela stan. Det händer grejer hela tiden och vart du än vänder dig finns hans anhängare - det kan vara vem som helst; en polis, en bankman, en barnvakt, en brandman, någons syster eller bror etc. Du vet inte vem som tillhör vilket "lag" och allt det här kontrollerar han inifrån fängelset. Han tar även hjälp av sin advokat för att få ut sina kodade meddelanden.

Det låter lite rörigt kanske, men serien är sjukt bra! Gillar ni spänning så tycker jag absolut att ni ska kika in den här serien!

Making a big life change is pretty scary. But, know what's even scarier? Regret

Nu är jag tillbaka! Jag har haft en helt underbar helg. Jag har varit hos R och vi har mest bara tagit det lugnt. Behövde verkligen det! Vi har bland annat kikat på film, ätit god mat, suttit vid vattnet och fikat. Så mysigt! Vi hade även hans mammas hund där från fredag till lördag, så blev en del lek och mys med vovven också. Heh. Kom hem för ett tag sen och ska spendera resten av kvällen framför Dexter. Huvudvärken är inte på min sida just nu men hoppas på att den ger med sig innan jag ska sova.  Hoppas ni också haft en bra helg!

Skönt att svalka sig, eller?

Bilder på några av dagishundarna som badade i poolen idag.

Ville bara kika in och visa er de här bilderna på dagishundarna Kajsa, Karlsson och Ebba som badade lite i poolen idag. Ebba gillade det i alla fall! Var inte många hundar där idag så vi passade på att ta fram den. Nästan alla tyckte det var lite läskigt med poolen, den har ju kanter liksom, haha! Men några bilder fick vi i alla fall!

Tänkte också meddela att jag åker bort under helgen och kommer hem på söndag igen. Svarar på alla era fina kommentarer då! Kan komma upp något tidsinställt inlägg, men det märker vi. Annars ses vi på söndag!

10 myter om kronisk smärta

I det här inlägget tänkte jag fokusera på olika myter som man ofta hör när man pratar om kronisk smärta, särskilt när det handlar om en osynlig sjukdom. Många går efter principen "syns det inte så finns det inte" och med det här inlägget tänkte jag försöka förklara varför det påståendet är så fel det bara kan bli. Min mamma lever också med en kronisk sjukdom som inte syns utanpå och innan jag fick min sjukdom så hade jag ingen aning om vilket helvete hon går igenom varje dag. För det syns inte. Jag förstod inte att det kan göra ont utan att det syns. Och jag vet att det är många där ute som tänker samma sak. Man är för blind för att se. Men när jag fick min sjukdom så förändrades allt. Jag förstod helt plötsligt hur mamma kände sig när ingen ville lyssna, när alla bara sa att det var bortförklaringar och att man fejkar det. "Du ser ju frisk ut" var ord man fick höra dagligen. Man känner sig osynlig, maktlös och oförstådd. Idag känner jag mig fortfarande oförstådd och missförstådd. För ingen vill försöka se.

Det är otroligt svårt att förstå något man själv inte går igenom, jag är fullt medveten om det. Men det är också därför jag tycker det är så himla viktigt att man pratar ut om sin sjukdom/sina problem för att andra ska få lärdom kring sådant här. Förr skämdes jag över min sjukdom, men idag vill jag hellre vara öppen med det och få andra att också våga träda fram. Eftersom vi med en osynlig sjukdom inte syns, så måste vi ta plats.

Här har vi de vanligaste myterna kring kronisk smärta:
» Om du inte vet orsaken till varför du har ont så måste det vara något du bara hittat på.
» En dag kommer du att bli helt frisk.
» Medicin mot kronisk smärta borde vara effektiv inom en kort period.
» Om du ser frisk ut så kan du inte ha ont.
» Anledningen till att du har ont är för att du inte tränar eller rör på dig så mycket.
» Du har ont bara för att du är stressad eller har en jobbig period.
» Du kan göra allt du kunde göra innan du började få ont.
» Du måste ha kontroll över allt som händer i ditt liv.
» Syns det inte så finns det inte

Med det här inlägget så hoppas jag att ni har i alla fall lite mer förståelse kring kronisk smärta. Det kommer att dyka upp fler inlägg då och då, så håll utkik! Och kom ihåg: även om en person ser helt frisk ut så kan det vara så att personen har ont och är sjuk!

Dear Chronic Illness Warrior

"Dear Chronic Illness Warrior,

When you have a chronic illness, sometimes you're so sick that you feel you just can't take it anymore. You just feel like giving up. But when you have a chronic illness, giving up isn't really an option... It's not like you just can stop being sick. It doesn't work that way. So you just have to keep fighting. It's what you're always doing, all day long, every single day. When you're chronically ill, every day is a struggle and a fight. It's a stuggle just to get through each day. But everyday, you're also getting stronger. Even if you don't realize it. Even when you feel like you're the weakest person on the planet. But you're not. In fact, you're really one of the strongest.

Most people wouldn't be able to handle going through a fraction of all that you have to go through everyday just to survive. So on the days of all that you feel like you just spent the whole day being sick and weren't really able to accomplish much - know that just getting through that day was a HUGE accomplishment. And know that you're strong. Very strong. Stornger than you can ever imagine. Because you didn't give up. You just keep fighting, day in and day out, no matter how hard things fet. And that's definitely an accomplishment. That's definitely something to be proud of. You are strong. And you can get through this. You WILL get through this!"

__________________________________________________________________________________________________

Det här är en liten påminnelse till mig och till er där ute som också lever med en kronisk sjukdom. Det kan också vara en påminnelse till er andra som går igenom någonting riktigt tufft. Hur mycker vi än vill ge upp så måste vi kämpa. Vi kämpar tillsammans. We are warriors!

Jag vet inte vart texten kommer ifrån, eller vem som skrev den. Är det någon av er som vet så får ni gärna säga till.

Bästa filmen på länge!

Bildkälla

Jag har inte mått så bra i helgen av olika anledningar, magsmärtor och migrän bland annat. Men igår spenderade jag ändå dagen med underbara R som bjöd på mat och bio. Det var jättemysigt! Vi satte oss på mitt favoritställe vid vattnet och mumsade på en varsin rostbiffbaguette innan bion börjde. Vi såg Jurassic World och den var så sjukt jävla grym! Älskar den filmen! Helt klart den bästa filmen på länge! Av någon konstig anledning har jag inte sett de tidigare filmerna, heh.. Så idag när jag fortfarande inte mår så bra tänkte jag ta och kika på dem. Låter som en bra idé! Har ni inte sett Jurassic World - gör det!!

Google är inte en källa!

Bildkälla: http://www.dccmarketing.com/google-seo-update/

Nu tänkte jag ta upp ett ämne som jag personligen tycker är väldigt viktigt. Vanligtvis så brukar jag länka själva ordet "bildkälla", men för att visa min poäng så länkade jag på det här sättet. Som ni redan förstått så handlar inlägget om att Google inte är en källa. Det är alltså inte okej att skriva att du lånat bilden från Google.

Jag läser en del bloggar och alla använder lånade bilder som de hittat på Google och skriver "lånad bild från Google". På ett sätt är det bra, för de visar att de har lånat bilden någonstans och inte gjort/tagit den själv. Ett poäng till det. Men, nu till min poäng; Google är ingen källa. Att skriva "jag hittade bilden på Google" är ingen rimlig förklaring till att ha lånat/stulit en annans bild/text. Förstår ni vad jag menar? Google är en hemsida som samlar källor och bilder, en samlarsida kan man enkelt kalla det.

Låt mig ge er ett vanligt exempel: Många bloggare blir riktigt irriterade och ledsna/arga över att de ser sina bilder/sin text på en annan blogg, men själva lånar de bilder utan att länka till källan. Även många större bloggar har jag sett använder det här dagligen, men om de ser sin bild någon annanstans så polisanmäler de personen för stöld. Vart är logiken i det?

Alla bilder man lägger upp på nätet hamnar på Google, det är som sagt en samlarsida. Ser du din bild/text på en annan blogg utan länk till dig så blir du skitarg och ledsen, men när du tar bilder från Google utan att länka källan så är det helt okej, tydligen. Om vi säger såhär; att du hittar din bild på en hemsida/blogg och så står det under bilden "Lånad från Google", får du din cred då? Vet andra att bilden kommer från dig? Blir du glad om det står så? Inte? Dåså. Då förstår du min poäng.

Vill ni ha källan till en bild så står det när du trycker upp bilden på Google. Trycker du på den så kommer det fram information, däribland vart bilden kommer ifrån. Om det är så att bilden kommer från en annan blogg så får du helt enkelt länka den bloggen eftersom det var där Du hittade bilden. Sen om den har tagit bilden någonstans vet man inte, men det spelar ingen större roll för dig. Du behöver bara namnge källan vart Du hittade bilden. Felet ligger hos den personen i så fall om inte den länkat var den funnit bilden. Jag ska poängtera att kan man - så ska man alltid fråga innan man lånar en bild eller text, om det t.ex. kommer från en blogg!

Sammanfattning: Lånar du en bild från Google så är det inte okej att skriva "lånad från Google", utan du ska länka till sidan du hittade bilden, som du får upp när du trycker upp bilden. Att skriva att bilden är lånad från Google är ingen bra ursäkt - tänk på att du kan åka på skadestånd om en person anmäler dig för att ha stulit bilden då du inte angett källan och då räknas som stöld!

Vill du inte se din bild på en annan sida utan länk till din blogg?
Ta då inte någon annans bild utan att länka till källan där du hittade bilden!

Önskar er alla en fin midsommar!

Bild från förra året på midsommar.

Ville bara kika in och önska er alla en fin midsommar! Själv firar jag inte direkt midsommar. Här ovan ser ni bilder från förra året på midsommar när jag och Iggy hade det mysigt vid bryggan. Vi köpte med oss massa fika och fick sällskap av Lennart och Kurt (Lennart är den fina anden och Kurt är kråkan), som för övrigt försökte sno åt sig Iggys baguette. HAHA. Himla trevligt hade vi! I år har jag inga planer, utan blir att titta på serier. Vädret ser inte så lovande ut heller, så dåligt samvete för att jag inte är ute kan jag inte få i alla fall.

And so I learned to depend on me

Everybody's searching for a hero, people need someone to look up to. I never found anyone who fulfilled my needs. A lonely place to be and so I learned to depend on me. I decided long ago, never to walk in anyone's shadows. If I fail, if I succeed, at least I'll live as I believe. No matter what they take from me, they can't take away my dignity.

Vila i frid ♥

Igår var din begravning och allt gick väldigt bra. Det var mycket känslor i luften och många tårar rann ner på kinderna. Jag tror du hade gillat begravningen. Jag har varit på en del begravningar, men den här var bland det finaste. Dina favoritlåtar spelades och prästen höll ett fint tal om dig. Det var många som kom och trots att vädret inte var på vår sida så var det en väldigt fin stund. Du fick din önskan uppfylld om att ligga begravd på den plats du ville. Du vilar där nu och du fick många fina blommor.

Vila i frid kära faster.

Gratis header #23

För några dagar sedan hörde min vän Corro av sig och undrade ifall jag kunde göra en enkel header till henne. Hon skickade med vilka bilder hon ville ha, berättade hur hon ville ha dem samt text och färger. Hon visste precis hur hon ville ha den men behövde bara lite hjälp att fixa det. Hon blev väldigt nöjd!

______________________________________________________________________________________________

Vill ni se tidigare headers jag har gjort så finns dem på min gamla blogg. Klicka HÄR för att komma dit.

Vill du också ha en header gjord av mig? Klicka HÄR för mer information.

You have to fight through some bad days to earn the best days of your life


Det har varit en lång dag idag. Och nu tänker jag mysa ner mig framför Dexter eller någon film och mumsa på den här godingen. Brukar inte köpa B&J så ofta, väldigt sällan för att vara exakt. Jag vet inte varför, för jag älskar deras glass, särskilt cookie dough. Så idag tänkte jag lyxa till det och testa någonting nytt - B&J frozen yogurt. Vet inte om den är ny, men för mig är den ny. Någon av er som har testat den? Vad tyckte ni?

Vill påminna er om att gilla inläggen ni tycker om (det gör ni genom att trycka på hjärtat här nedanför). Det hjälper mig att veta vad för slags inlägg ni gillar bäst. Så är det något inlägg ni gillar, tveka inte att trycka där. Om ni hjälper mig med det så kan jag se till att lägga upp inlägg som ni faktiskt tycker är mer intressanta än andra. Det går bra att tipsa mig om inlägg ni gärna skulle vilja se också!

So many memories made, so many more to make

Bildbomb från i lördags.

I lördags var jag och Sis bjudna till Iggy då hon hade en liten minifest. Kan poängtera att när vi har en fest så innebär det inte att vi dricker oss fulla. Många förknippar ordet "fest" med mycket alkohol, vilket är långt ifrån vad det betyder för oss. En fest för oss är kanske en cider, lite dricka, god mat, lite annat gott och massa skratt. I alla fall, vi hade en jättemysig stund. Vi käkade massa gott och Iggy hade valt ett tema på rosa och vitt, så himla fint var det! Vi kikade lite på kungabröllopet också samtidigt som vi tog massa kort.

New in

Proffs Dry Schampoo - H&M / Solskyddskräm - H&M / Hawaiian Tropic After Sun - H&M / Tangle Teezer - Gina tricot

 Trosor - Gina tricot / Tunn tröja - Gina tricot

Linne - H&M

Var på stan med mamma idag för att kika efter begravningskläder och fick med mig det här hem. Linnet längst ner tror jag att jag ska ha i morgon på begravningen. Jag är inte riktigt säker, men det lutar åt den i alla fall. Har inte så mycket att välja på dock...

Whatever you do, you should do it for you

God morgon! Vill mest bara kika in och berätta att det inte kommer bli någon bra uppdatering den här veckan. Jag har fullt upp med möten, praktik och begravning. Jag ska alldeles strax sticka iväg till dagens första möte hos arbetspsykologen och sen vidare till ett annat möte. Därefter tvingar mamma med mig till stan för att kika på kläder att ha, då jag ska på begravning i morgon. Usch, jag hatar begravningar...

På torsdag är det praktik igen och då är jag med till stängning på hunddagiset. Eftersom det är midsommar på fredag så stänger vi kl 16 på torsdag, så det blir en perfekt dag för mig att träna lite på att vara med på stängning. Och på fredag är det midsommar som sagt. Har inga planer vad jag vet. Brukar inte direkt fira midsommar heller. Jag började redan igår känna av migränen och veckan hade knappt börjat. Så det blir nog att ta det lugnt i helgen efter den här jobbiga veckan och hoppas på att jag slipper ett anfall. För helt ärligt så orkar jag inte med anfallen längre.

En ny början


Från och med nu kommer jag att blogga här istället för babustylee.webblogg.se. Jag flyttar inte över bloggen hit eftersom jag vill testa att vara på den här portalen och se om jag trivs först. Hittills verkar den ganska så bra. Jag har valt att byta bloggportal dels för att jag har tröttnat på den gamla och dels för att jag har varit på den i många år, långt innan jag skaffade min förra blogg (den som är länkad i det här inlägget). Så det känns som jag behöver lite nytt och fräscht.

Det är med blandade känslor jag gör det här. Det finns så otroligt mycket känslor i min gamla blogg, både bra och dåliga. Känslor jag inte vet om jag är redo att släppa än. Men samtidigt känns det skönt med en ny start. Det kommer att dyka upp inlägg här som finns i arkivet på gamla bloggen ibland, så jag får med mig lite ändå. Och självklart kommer bloggen ha samma inriktning som förut där jag skriver mycket om hur det är att leva med en kronisk sjukdom, delar med mig av massa tips av olika slag (filmer, redigering, kläder etc), tankar och känslor.

 

Ni får väldigt gärna kommentera här nedan om det är något speciellt ni vill att jag tar upp. Något jag kanske ska fördjupa mig i. Vad vill ni se mer av i den här bloggen?

Upp