LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Q/A - min rosa hårfärg

Observera att jag på dessa bilder har två olika rosa hårfärger (magenta till höger och UV-pink till vänster), men svaret blir det samma.

Q: En fråga.. Har du gjort din ROSA dip dye / ombré hos frisör? För gjorde lila ombré hos frisören som jag inte alls blev nöjd med som tyvärr också redan gått ur .. :( Dit verkar hålla bra ... så undrar hur du gått tillväga med det för att få det så skarpt och hållbart? :)

A: Jag har inte gjort mitt underhår rosa hos frisör, utan jag gör det själv hemma. Tyvärr är resultatet inte så bra som det verkar. Tänkte förklara lite varför (och därmed bilderna här ovan). Även om dessa bilder är från två olika färgningar och två olika färger så förklarar det rätt bra varför färgen inte är så bra. Direkt efter du färgat håret är det riktigt skarpt, men redan efter första tvätten försvinner väldigt mycket färg. Och ju mer du tvättar håret, ju mindre färg får du kvar. Som du ser på den andra bilden så är den mer blond/aprikos och väldigt matt, vilket det blir vilken rosa färg du än tar i. Jag har hållit på att färga mitt underhår rosa i snart ett år och det är inte det lättaste. På vissa ställen sitter det rosa i väldigt mycket och andra ställen försvinner det nästan direkt, så som i topparna och vissa slingor.

Med andra ord är inte mitt hår så skarpt och hållbart. Jag har inte riktigt kommit på det än, så efter varje tvätt så försvinner det mer och mer rosa och sen så fortsätter jag färga det helt enkelt. Och sen att det är så skarpt är ju för att det är en väldigt skarp färg. Jag ska försöka ta några bilder på håret ute nu någon dag när det är så fint väder, så ska jag visa er skillnaden på hur håret såg ut när det var nyfärgat och hur det ser ut nu.

Men jag tror det är så med alla skarpa färger, alltså så som lila, blå, grön, rosa etc, att de försvinner väldigt fort och blir väldigt matt. Det är nog väldigt svårt att hålla en sådan färg om man inte kör med färgbomb (jag kan absolut ingenting om sådant, har inte ens hittat en jag kan använda). Men hoppas du fick svar på din fråga!

Vill ni läsa mer om min rosa hårfärg så har jag skrivit ett inlägg på min gamla blogg HÄR.

4 juli 2015 14:24 | Q/A |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas