LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Sluta smutskasta rasen - det är inte rasen som är problemet!

Okej, nu måste jag bara få skriva av mig igen. Jag blir så frustrerad över det här. Jag läste en artikel som handlade om en kvinna som blivit attackerad av två hundar av en större ras (jag tänker inte nämna rasen eftersom jag inte vill ha några påhopp i kommentarsfältet!). Och det är sorgligt att hon blev attackerad. Det är riktigt sorgligt och det är inte okej någonstans! Men, det som jag reagerar på är att, 1) tidningen skriver ut hundrasen vilket egentligen inte är relevant, för det kunde lika gärna ha varit en liten ras och då hade tidningarna aldrig skrivit ut rasen, och 2) alla hemska kommentarer som folk tar friheten till att posta. Kommentarer som "det är ägarens fel för hen skulle aldrig ha haft en sån hundras", "den hundrasen borde ha munkorg!" och "det är en hemsk hundras". URSÄKTA,  det handlar inte om hundrasen, det kunde lika gärna ha varit en chihuahua eller en golden retriver (nämner dessa då dessa är familjehundar men trots det faktiskt också kan göra utfall vilket alla hundar kan oavsett ras).

 

Alla tar sig friheten att kränka ägaren och mata in fel information till folk, utan att ens veta bakgrunden till allt som hände. Och det är så frustrerande! Alla raser som pitbull, amstaff, rottweiler, dobermann, boxer, schäfer osv får så jävla mycket skit för att folk tror på rykten. Jag vet att vissa hundraser är svårare att hantera och kräver mer än andra, men det gör dem inte mindre betydelsefulla eller mer hemska. De är individer. Hundar blir som man formar dem! Det har ingenting med rasen att göra! Jag verkligen avskyr när folk pratar om sånt de inte vet något om. Bara för att en hund av en viss hundras har gått till anfall eller något liknande, så betyder det inte att hela rasen gör så. Det finns alltid en anledning.

 

Oftast handlar det om att ägarna inte har tillräckligt bra tillsyn. Hundar ska vara kopplade. Det kan vara världens snällaste hund som blir rädd för något och går till attack eller försvinner. Det behöver inte ha med att göra att det är en viss ras eller att den blivit dåligt behandlad. Jag försvarar inte det hundarna gjorde, för det är så fel det bara kan bli, men jag tänker inte låta folk smutskasta rasen eller ägaren om de inte vet bakgrunden. Vi vet ju inte varför hundarna sprang iväg eller attackerade kvinnan. Kanske hade det hänt något med ägaren som gjorde att han tappade kontrollen? Kanske smet de för att de blev rädda? Kanske något de hörde och reagerade på? Det kan vara vad som helst! Jag blir uppriktigt ledsen när folk inte vet anledningen bakom olyckor eller annat men ändå har mage till att kommentera som de gör. Kanske gjorde ägaren något han inte skulle gjort, ja, då har ägaren gjort fel. Men det är så frustrerande att folk ska spekulera i det utan att faktiskt veta.

 

Jag blev själv hundbiten och attackerad när jag var liten. Jag har ärr i ansiktet efter det. Och det var en av de större "farliga" hundarna som folk vill kalla dem. Och jag ska erkänna, jag är rädd för rasen. Jag är livrädd och får panik när jag möter en sån. Men det är för att jag vart attackerad och därefter tvingad av flera att möta dem, jag fick aldrig ta det i min egen takt. Jag var rädd för tre hundraser, idag är det bara den rasen. Men det var inte hundens fel att den attackerade. Jag har aldrig sagt att det var hundens fel. Det är alltid något som ligger bakom och i min situation var det ägaren som gjorde fel. Mycket fel. Men det hör inte hit egentligen.

 

Det jag vill ha sagt är att en olycka kan hända, oavsett ras. Och bara för att denna ägare var 75 år så betyder det inte att hen inte ska kunna ha dessa raser. Hen kanske har haft såna raser i hela sitt liv. Oavsett ras så kan det vara världens snällaste hund. Så snälla, sluta skylla allting på rasen, sluta döma rasen, sluta smutskasta rasen för att en olycka har hänt. Det finns så mycket mer bakom olyckan som vi inte ens har en aning om!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas