LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Filmtips: Everest

Bildlänk


Nu tänkte jag tipsa er om en riktigt grym film. Everest är baserad på en sann historia där människor från två olika expeditioner ska försöka nå toppen på världens högsta berg. De utmanas av mer än vad man tror. Det är en lång väg upp och det krävs mod, hopp, vilja och tillit för att ens ha en chans att klara sig. Det är många människor tidigare som inte kommit tillbaka efter en sån här resa och många faller offer för de hårda vindarna, den iskalla kylan som biter sig tag i kroppen, snöras, de tuffa väderförhållandena och brist på syre.

De här människorna på de här expeditionerna vet om det. De vet om att chansen att överleva är minimal. Men de alla har olika anledningar och ett och samma mål - att ta sig till toppen och sen hem igen. Dessa grupper utmanas, bortom alla gränser, av en av de våldsammaste snöstormarna någonsin. De ställs inför nästintill omöjliga hinder och tuffa val. De utsätts för en av de tuffaste väderförhållanden som finns.

Den här filmen är så grym! Och så bra gjord. Jag hade väldigt höga förväntningar, då jag hört om den här historien förut. Och den nådde inte ända vägen upp till mina förväntningar, men den var ändå riktigt bra. Bra skådespelare och bra handling. Det är spännande hela tiden!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas