LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Snälla, sluta med fyrverkerier!

Bilder från nyår 2013. Karlstad kommun står för den årliga fyrverkerishowen i stan.


Gott nytt år på er! Det här året har gått så himla snabbt och i morgon är det redan ett nytt år. Jag har så svårt att ta in det på något sätt. Men nytt år och nya möjligheter, antar jag. Gissar på att de flesta ska festa loss hela natten och fira in det nya året. Själv tänker jag bara stanna hemma och ta det lugnt. Äta god mat och dricka gott. Har köpt med mig lite smått och gått till ikväll också då jag tänkte kika på några filmer. Vet inte vilka än. Har ni några tips på bra filmer? Gärna komedi, skräck eller drama. Jag gillar inte romantik särskilt mycket. Hojta till om ni kommer på nån film!

****************


Och så vill jag ta upp en till sak med er. Snälla, strunta i fyrverkerierna! Att skjuta raketer och fyrverkerier är så himla egoistiskt och själviskt. Tänk på alla stackars djur och människor där ute som blir rädda och i värsta fall traumatiserade. Det finns ingen vettig anledning till att skjuta upp fyrverkerier. Man kan fira in nya året på annat sätt! Bilderna här ovan är från Karlstads kommuns egna fyrverkerishow de har varje år, som egentligen är helt onödig. Under några få minuter skjuter de upp lite fyrverkerier och avslutar med nåt snyggt. Varför jag tycker det är onödigt? Dels för att de lägger över 100 000kr på denna show, varje år! Och dels för alla rädda djur och människor. Jag mår dåligt när jag ser personer ta med sina djur ut på nyår. För även om de inte är vettskrämda (som många är!) så kan jag knappast tro att de njuter av det.


Bebis är inte rädd för raketer eller smällare, men jag kan inte påstå att han gillar det. Däremot min förra hund, Ronja, hon var verkligen livrädd för alla smällar. Från att sista smällen hördes så kunde det ta upp till 24 timmar innan hon vågade sig ut för att bara kissa en snabbis. Hon vägrade. Hon var så förstörd och man kände sig så himla maktlös. Det fanns ingenting vi kunde göra. Hon låg inne i badrummet och skakade. Aldrig sett en hund skaka så mycket som hon gjorde. Det var så hemskt att se. Så smärtsamt. Hon höll sig i över 24 timmar. Hon var en sån hund som vägrade göra sina behov inne även när hon inte hade något val, så då höll hon sig. Gick inte ens ut på altanen för att hon var så rädd.


Jag är också väldigt rädd för smällare och fyrverkerier. När jag var liten blev jag träffad av två stycken och sen dess kan jag inte ens va i närheten. Jag kan inte ens hålla i tomtebloss. Jag får panik. Jag kan se fyrverkerier på väldigt långt håll. Men får panik när de kommer mot en. Det är väldigt många där ute som är livrädda. Så vad är vitsen med att skjuta upp fyrverkerier? Kan ni verkligen inte fira på annat sätt? Är det värt att många djur och människor riskerar att bli traumatiserade på grund av smällarna?


Jag läste en artikel som Djurens Rätt publicerade. En hund förra året hade blivit så rädd när det small en raket på dagen så den slet sig loss och rymde hemifrån. I över ett dygn var hunden borta. De hittade senare hunden i vatten, nedkyld och vettskrämd. Veterinären sa att det var ett mirakel att hunden hade klarat sig, för den var riktigt kall. Tycker ni på riktigt att det här är okej? Njuter ni av det? Jag gillar att se fyrverkerier och mina föräldrar har skjutit sånt sen jag var liten, men jag har tagit ställning. Jag har själv aldrig skjutit upp en raket eller slängt en smällare. Och jag tänker inte göra det heller.  Jag kan inte tänka mig vad alla vilda djur, tama djur och människor känner.


Jag tycker på riktigt att det är enormt jävla egoistiskt och själviskt att skjuta raketer. Använd sånt som inte låter. Finns det verkligen inget annat sätt att fira in nytt år på? Tycker också att alla kommuner (även Karlstad kommun såklart!) slutar upp med alla fyrverkerier! Det är fan inte värt att slösa 100 000kr för några få minuter av fyrverkerier som skrämmer livet ur många! Och kom inte och säg "det är ju bara en gång om året, låt oss ha den dagen". Men det är inte bara en gång om året. Det smäller raketer innan nyår, under hela dagen, och flera dagar efteråt. Det är ingen som håller sig till bara nyårskvällen. Och så smäller de massor vid påsk. Så sluta med alla bortförklaringar! Sluta med fyrverkerier!

Goodbye 2015 - You made me cry, made me laugh. But it's time to move on

Vilket datum från 2015 kommer du alltid att minnas?
Den 29 augusti när jag såg Akon live. Det var hans första konsert i Sverige. Jag var så enormt lycklig just i den stunden. Han har varit min idol sen 2004, så jag köpte biljetter så fort de släpptes och jag fick äntligen se min idol!
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Kan inte ha gjort det. Hade inga. Brukar inte kunna hålla dem ändå och blir bara besviken.
 
Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej, men många andra blev det. Bland annat vänners vänner, haha.
 
Vilka länder besökte du?
Åland... räknas det?
Dog någon som stod dig nära?
Ja, tyvärr... 2 stycken..
 
Är det något du saknar år 2015 som du vill ha 2016?
Ja, det är en del.. Bland annat mer pengar, en utomlandsresa, ett jobb, en egen lägenhet, fler säsonger på serien House, en bra dator, vinterskor (inte hittat några än som jag vill ha).
 
Vad var din största framgång 2015?
Jag klarade av att ta steget att gå på praktik. Under 2014 var jag inte kapabel till det. Jag var helt förstörd och min självkänsla och mitt självförtroende var på botten av olika anledningar och jag vågade inte söka jobb eller ens praktik. Jag ville bara gömma mig. Men i år tog jag tag i det och fick praktik på bästa stället. Jag var på ett hunddagis i ett halvår med härliga människor och underbara hundar (de flesta i alla fall, haha) och det var ett riktigt stort steg för mig. Jag var så enormt rädd och nervös. Jag trodde att jag skulle behöva sluta där redan efter första veckan. Men istället fick jag höra hur bra jag var, att jag skötte mig bra, att de trivdes med mig och att de ville ha mig kvar där, så vi förlängde praktiken. Jag kan inte tacka dem nog för att de gav mig den möjligheten. Det är den bästa praktikplatsen jag någonsin varit på. Aldrig känt mig så välkommen någon annanstans.
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har aldrig sett Akon förut och aldrig varit på The Island Festival.
 
Största misstaget?
Svårt att välja bland alla misstag jag gjort...
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag är kroniskt sjuk.. men förutom det, nix. Tror inte det. Har väl varit förkyld.
 
Bästa köpet?
Biljetterna till Akons konsert, såklart. Så dum fråga.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, räkningar och kläder skulle jag nog tro.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, att Iggy bjöd mig på The Island Festival. Det var så himla grymt! Hade en riktigt bra dag och kväll. Vi hade superfint väder, VIP-platser, åt goda glassar som smakade som goda drinkar, och såg en hel del bra artister. Bland annat Petter, Zara Larsson, Linda Pira, Otto Knows och David Guetta. Festivalen var grym! Är enormt glad att Iggy frågade om jag ville gå med henne. Vem säger nej till det liksom?
 
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2015?
Inga speciella tror jag... Inga jag kommer på i alla fall. Kanske Sexy Bitch som David Guetta körde, så sjukt bra avslut på kvällen!
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tror jag var gladare. Året har varit både bra och dåligt. Det har hänt en del tråkiga och jobbiga saker, bland annat har jag förlorat två familjemedlemmar på endast två månader. Det var riktigt tungt. Har även mått dåligt på grund av mediciner och annat skit. Men jag tror ändå jag har varit gladare. Jag har haft en superbra praktik, varit till Åland med Iggy, sett Akon live, varit på festivaler och jag har fått vara med de som betyder allra mest för mig.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit mer initiativ. Jag önskar att jag hade modet till att göra saker. Försökt mer kanske.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
 Oroat mig... är enormt bra på att oroa mig och det skapar en sån obehaglig känsla.
 
Hur tillbringade du julen?
Jag var hemma med mina föräldrar, min bror, min prinsessa, Sis och hennes kille. Det var faktiskt en bra jul. Vanligtvis så ogillar jag julen, men i år var den mysig och trevlig. 
 En bild från årets julafton. Fråga mig inte vad jag gör på bilden, jag fick lite smått panik, okej??
 
Blev du kär i år?
Nej. Den frågan är lite svår ändå. Jag gillade en person väldigt mycket, men jag tror inte jag hann bli kär. Jag har väldigt svårt att bli kär.
 
Favoritprogram på tv?
Jag tittar inte så mycket på tv. Tittar mest serier på datorn.
 
Största musikaliska upptäckten?
Hm... Rachel Platten. Hon är grym. Varför har jag inte hört henne förut??? Och för övrigt så har jag insett att Matt Steffanina är grym på att dansa!
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Bra fråga, faktiskt. Jag minns inte. Haha. Var nog med Iggy och åt god mat, och sen på kvällen så grillade jag med familjen. Jag tror det i alla fall..
 
 Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Minns varken vad jag önskade mig eller vad jag fick...
 
Bästa boken du läste i år?
Har bara läst en bok, tror jag. Eller ja, jag har inte läst klart den... jag började och sen tog ett.. litet.. uppehåll på några månader, hah. Läste i alla fall House and philosophy - everybody lies. Grym bok! Handlar så klart om serien House, där författaren skriver sina tankar och funderingar om serien. Hur han uppfattar karaktärerna, historien och jämför House med andra personer. Svårt att förklara. Den är på engelska och jag suger på engelska. Men den är grym ändå. Allt som har med House att göra är grymt.
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Jadå, en hel del faktiskt. Kanske att någon hade vunnit massa pengar och bjudit med mig på en lång utomlandsresa. Kan garantera att det hade gjort mitt år mycket bättre. Eller så litet som att jag kunde haft bättre kontakt med vården och inte fått vänta hundra år på att nåt ska hända.
 
Hur skulle du beskriva din stil 2015?
Under praktikperioden bodde jag typ i mjukis. Men förutom det så är det nog leggings och linne. Trivs inte så bra i jeans längre.
 
De bästa nya människorna du träffade?
Träffade inte särskilt många nya människor.
 
Årets besvikelse?
Den frågan var klurig. Jag har inte haft några förväntningar på det här året. Men jag är nog mest besviken på mig själv. Att jag hanterar saker som jag gör, att jag inte gör det jag vill. Jag kan ju inte ens gå till affären själv...
 
Vad ser du mest fram emot med år 2016?
Jag vet inte. Jag vill utforska mer. Prova nya saker. Ta mig an utmaningar. Kanske resa någonstans.

Filmtips: Everest

Bildlänk


Nu tänkte jag tipsa er om en riktigt grym film. Everest är baserad på en sann historia där människor från två olika expeditioner ska försöka nå toppen på världens högsta berg. De utmanas av mer än vad man tror. Det är en lång väg upp och det krävs mod, hopp, vilja och tillit för att ens ha en chans att klara sig. Det är många människor tidigare som inte kommit tillbaka efter en sån här resa och många faller offer för de hårda vindarna, den iskalla kylan som biter sig tag i kroppen, snöras, de tuffa väderförhållandena och brist på syre.

De här människorna på de här expeditionerna vet om det. De vet om att chansen att överleva är minimal. Men de alla har olika anledningar och ett och samma mål - att ta sig till toppen och sen hem igen. Dessa grupper utmanas, bortom alla gränser, av en av de våldsammaste snöstormarna någonsin. De ställs inför nästintill omöjliga hinder och tuffa val. De utsätts för en av de tuffaste väderförhållanden som finns.

Den här filmen är så grym! Och så bra gjord. Jag hade väldigt höga förväntningar, då jag hört om den här historien förut. Och den nådde inte ända vägen upp till mina förväntningar, men den var ändå riktigt bra. Bra skådespelare och bra handling. Det är spännande hela tiden!

If we can't find heaven, I'll walk through hell with you

Tänkte skriva god morgon, men det låter fel, så jag struntar i det. Ska i alla fall strax åka till Iggy. Egentligen vid den här tiden på året (mellan jul och nyår) så brukar vi ha som en liten tradition att gå på bio. Men i år hittade vi ingen film vi ville se. Antingen har vi sett dem eller så verkar de urdåliga. Så vi bestämde oss för att istället ha seriemaraton och äta lite smått och gott. Låter ändå inte helt fel! Iggy ligger såååå efter med The Big Bang Theory så vi ska kolla ikapp lite (en del. Ganska många. Väldigt många) avsnitt som hon har missat. Vi får bryta vår tradition lite i år. Inte vårat fel att det går så dåliga filmer på bio. Så det så.

Be happy for this moment

Jag skrev ett långt inlägg här om den goda nyheten, men bloggen ville tydligen inte publicera det inlägget, utan raderade hela skiten. Tack för det. Hur som helst, antar att jag får börja om. Jag hade tänkt berätta lite saker och den goda nyheten (den är mest bra för mig) som jag lovade er. Jag har slutat med Inderal (förebyggande) och Propavan (sömntablett) och börjat med en ny medicin som heter Mirtazapin, som egentligen är antidepressiva. Men enligt min läkare finns det också något som tyder på att det ska hjälpa mot huvudvärk och migrän. Så nu har jag bara den och Alvedon som jag tar när jag behöver. Jag var orolig först att jag skulle ha svårare att sova eftersom jag redan har sömnbesvär, eller att mina anfall skulle komma tillbaka. Men hittills verkar det rätt lugnt, så de kanske hjälper? Vågar inte hoppas på något, det är för tidigt att säga än.


Men ni som har följt min blogg ett tag vet att av någon anledning får jag alltid ett eller flera anfall när min prinsessa är här. Alltid. Varenda gång händer det och jag hatar mig själv för det. Jag vet inte heller vad det beror på, kanske är det för att det blir stökigare, mer att göra, eller att jag håller reda på ett barn som är lite överallt och som alltid vill göra något. Jag vet inte riktigt. Men någonting triggar igång det. Men den här gången när hon var här (i lite mer än en vecka) så behövde jag knappt ta några huvudvärkstabletter och jag fick inte ett enda anfall! Kan ni fatta det? Inte ett enda anfall fick jag. Det är helt otroligt! Helt amazing! Kan inte förstå det själv! Det känns så underbart att ha kunnat spendera så mycket tid med henne utan att få ett anfall, utan att hata mig själv för att jag inte kan spendera varenda minut med henne.


Jag vet inte vad det beror på. Kanske är jag inne i en bättre period nu, eller så kanske medicinen hjälper. Har ingen aning. Det är lite jobbigt att inte veta varför, för jag vill gärna veta orsaken till det så att det kan fortsätta så. Det känns så himla konstigt, men helt jävla underbart att inte ha fått ett anfall under denna tid. Ni kan inte förstå min lycka över det. Det kändes så himla bra att kunna spendera så mycket tid med min prinsessa!


Jag vågade inte berätta något för er (eller intala mig själv) förrän jag var säker på det. Så jag väntade med att berätta tills idag, eftersom hon åkte hem igår. Och än har jag inte känt av ett anfall. Hösten, vintern och julen brukar vara värst för mig, och jag har en del ont och ibland så ont att jag måste ligga ner och inte kan göra något. Men det har varit betydligt bättre nu senaste månaden än vad det har varit de andra åren vid den här tiden. Jag vågar inte hoppas på något, men kanske finns ett litet hopp inom mig att jag är inne i en bra period och få må bra ett tag, eller i alla fall bättre.


Kanske beror det på en bättre period. Eller att prinsessan har blivit äldre. Eller att medicinen hjälper. Eller kanske var det för att jag inte planerade någonting under veckan utan tog allt som det kom. Vad det än är så är jag glad att jag fick vara anfallsfri den här gången hon var här. Jag är så glad att jag faktiskt mådde bra. Det betyder så sjukt mycket. Jag ska bara ta det lugnt och ta allt som det kommer, och så hoppas jag innerst inne (även om jag inte vågar hoppas fullt ut) att det fortsätter såhär, att jag får vara anfallsfri när hon är här.


Jag vill bara säga TACK till det som gjorde att mitt år fick ett bra slut.

My power's turned on, starting right now I'll be strong

Vill mest bara kika in och berätta att jag lever. Men jag orkar inte riktigt  blogga idag då huvudvärken inte är på sin bästa sida, jag är trött och sliten. Men jag förväntar mig inget annat efter en riktigt bra vecka (ni kan läsa mer om det i inlägget under). Kommer nog tillbaka som vanligt i morgon igen och ska då berätta en riktigt bra grej. Tills dess bjuder jag på en riktigt grym låt som beskriver mitt liv till tusen. Hörs i morgon! Eller när det nu blir.

Lite smått om dagarna som gått

Bilder från dagarna som gått

Hellu!  Här inne har det ekat lite tomt ser jag, hah. Men anledningen till det är att jag vill spendera så mycket tid som möjligt med min lilla prinsessa innan de åker hem. De åker hem på måndag morgon så då ska jag ta tag i att svara på lite kommentarer och fixa fler inlägg. Så, vad har hänt de här dagarna då? Det har blivit en hel del Pokémon-tittande då Lovisa är minst lika beroende av Pokémon som jag är, haha. Så vi har ett litet maraton varje kväll och ibland under dagarna också. Så mysigt! Lite svårt att hitta avsnitt på Svenska, så vi har hoppat mellan olika säsonger, haha.


Julen var bra. Förvånansvärt bra, faktiskt. Jag som inte brukar gilla julen hade en riktigt mysig jul. Tomten kom och många paket delades ut, sen blev det tv-tittande, julgodis och julmat. Är så äckligt trött på julgodis och julmat nu, haha. Blev jättenöjd över mina julklappar. Fick bland annat ett par mysiga tofflor, en parfym, doftljus, presentkort, pengar och en mysig filt. Bebis fick vara tomtenisse, vilket han inte riktigt gillade (som ni kan se på sista bilden...) men han blev superglad över sina julklappar. Jag hade köpt jättegott godis till honom som han älskar. Så han var nöjd ändå!


Idag har mamma, jag och Lovisa sprungit runt på Bergvik och kikat i massa affärer (tillsammans med resten av Karlstads invånare). Fick med mig lite grejer i alla fall. Två par leggings, en blus/tröja och ett nagellack. Kände att jag var tvungen att ha med mig något hem efter att ha sprungit runt i timmar. Känns så himla tråkigt att komma hem tomhänt då. Vi tog en fikapaus på Espresso House också. Älskar Espresso House, så gott!


Är inte riktigt klar med mitt rum än. Har lite småsaker som ska fixas, men tänkte fortsätta lite smått efter att min bror och prinsessan har åkt hem, då det är lite lugn och ro. Måste införskaffa en del ramar också. Men ska visa er lite bilder på hur det ser ut till veckan. Har en annan bra grej och berätta också, men vill inte göra det än då jag inte vet om situationen förändras. Men fortsätter det som det gör nu så får ni veta på måndag!

Jag vill önska er en riktigt god jul

Jag har inte riktigt hunnit att svara på några kommentarer eller vara särskilt aktiv här senaste dagarna, men ville ändå kika in och önska er en riktigt god jul. Jag brukar aldrig gilla julen av olika orsaker, men i år kan den nog bli bra. Jag hoppas det i alla fall!

4 bilder - delar av mitt rum (än så länge)

Många av er har varit lite nyfikna på hur mitt rum ser ut, så jag tog lite snabba bilder för att visa hur det ser ut just nu. Jag är inte klar än och ni får se bättre bilder sen när allt är på sin plats. Men såhär ser det ut just nu. Hyllan (bild nummer 2) ska bli en fotohylla, och bilderna som är där nu kommer troligtvis inte vara där sen, jag kommer byta ut dem då jag ska ha upp en till tavla på väggen som jag ska ha några av de där bilderna i. Svårt att förklara, ni får se när det blir klart. Överst på hyllan så är det Ronjas hylla och när jag tänker extra mycket på henne så tänder jag ljusen där. Bilden på Lovisa kommer inte vara där sen. För er som inte vet, så var Ronja min hund som vi tyvärr fick avliva för 4 år sen då hon hade cancer och var otroligt svag. Det gör lika ont än idag att tänka på det. Jag hade henne i 9,5 år. Och hon var bara min.


Över tv'n så är det än så länge dessa tavlor jag har. Ja, som ni redan vet så älskar jag quotes. Och bild nummer 3 är tavlorna över sängen. Översta tavlan är på Bebis, tavlan under är på mig och Ronja som en tjej ritade åt mig efter att Ronja gått bort. Och ännu en tavla med quotes. Den andra tavlan ska nog inte vara där sen, tycker inte riktigt den passar där. Får se om jag kanske hittar en annan tavla att ha där.  På sista bilden så ser ni hur mitt julpynt ser ut. En liten rosa julgran med belysning, en rosa glittrig hjort och tre snögubbar med LED-belysning som ändrar färg.


Japp, det var vad jag hade att visa er nu. Dåliga bilder också, men det är ju mörkt ute... Ska försöka ta bättre bilder och visa er hela rummet sen när allting är klart. Har fortfarande en del småfix kvar att göra. Men förutom det så är rummet så gott som klart. Så himla svårt att visa er skillnaden, då jag glömde ta före-bilder, haha. Men jag kan säga att det är stor skillnad i alla fall!

Idag kommer min prinsessa

Japp, ni läste rätt. Idag kommer den här godingen! Har saknat henne sååå mycket! De åkte från Uppsala för ett tag sen och är väl här i eftermiddag någon gång, beroende på väglag och trafik. De ska fira jul här, så det blir andra julen för Lovisa hos oss. Ska bli så mysigt! Jag hoppas min huvudvärk håller sig lugn och anfallen håller sig borta, så jag kan njuta av tiden och spendera den på henne så mycket som möjligt. Tyvärr brukar det vara så att jag stressar upp mig och vill hinna med så mycket och finnas där varenda minut, så det brukar orsaka kraftig huvudvärk eller i värsta fall några anfall. Men den här gången hoppas jag det blir annorlunda.

Nu måste jag skynda mig. Ska sticka ner till stan för ett litet ärende och sen är det direkt hem och fortsätta med rummet. Är inte klar än. Största delen av rummet är klart (helt otroligt att jag faktiskt hann med det!?) men det är några småsaker kvar som ska fixas, så som tavlor, foton och lite annat. Jag hoppas kunna göra klart lite mer innan de kommer, för sen blir det så rörigt med tanke på att många av mina grejer fortfarande är i rummet de ska vara i. Så just nu får de inte plats där inne, hah.  Kan visa lite bilder på rummet sen om jag hinner klart!

Du vinner i takt med att du lär dig och går vidare och inser att framtiden erbjuder dig nåt finare

Hur det än känns här i mörkret får jag inte blicka ner nu, och jag måste tro på framtiden. 
För jag vet att efter regnet kommer solens strålar fram och jag vet att allt blir bra igen


Jag blickar framåt med en blick som blinkar utan någon glädje. Men jag känner inombords att ingenting har vart förgäves, för det spelar ingen roll vad som än händer för jag vet att jag lär mig av det som händer till en annan dag. Så jag stannar kvar och krigar kommer aldrig att besegras, kommer aldrig att ge upp för mitt liv har jag fått för att leva. Kommer stanna här för jag vet att det är värt det. Stunder kommer komma då det hela kommer till ett slut, då jag är i tusen bitar men ändå starkare än nu. För jag lär mig av min sorg den förbereder nästa gång. Jag tror att allting har en mening, vill se meningen i allt. Men ofta är det svårt som nu, då allting känns så kallt. Men jag kämpar för det är mitt enda val.


Det jag vill säga är att hur svart det hela verkar blir det ändå gryning efter natt.
Så jag väntar och gör mig vän med sorgen.

 

Text: Samzon - Hur det än känns (låt)

 Tillägnat till mina vänner

Jag vill bara tillägna det här inlägget till mina fina vänner. Jag är så enormt tacksam att jag har er. Ni ställer alltid upp för mig, ni får mig att skratta när jag helst vill gråta, ni lyser upp min tillvaro. Ni accepterar mig för den jag är.  Ni vet om att jag kan vara brutalt ärlig, inte alltid den snällaste, säger exakt vad jag tycker och tänker om allt, är enormt envis, min sjukdom och att jag gillar att vara ensam. Alla konstiga saker jag frågar, alla konstiga saker jag gör, allt konstigt jag säger, min enormt dåliga humor. Ni står ut med allt. Jag är förvånad över att jag fortfarande har er kvar efter allt. Jag är en svår person att umgås med, att prata med ibland, jag vet det. Jag kan vara riktigt svår i många lägen. Men ni står fortfarande kvar vid min sida.


Tack för att ni finns där för mig när jag behöver prata. Tack för att ni finns där för mig när jag inte vill vara ensam. Tack för att ni finns där för mig när jag är sårad och ledsen. Tack för att ni finns där för mig när jag är glad och lycklig. Tack för att ni finns där för mig genom både bra och dåliga stunder. Tack för att jag har fått dela många skratt med er. Tack för att jag får vara eran vän.

Lucia Movie Night '15

Natten mellan lördag och söndag så var jag och Iggy på Lucia Movie Night och det var riktigt mysigt! Det var första gången för mig, men absolut inte den sista. Vi såg på tre filmer, fick baguetter, popcorn, dricka och lussefika. Filmerna vi såg var En man som heter Ove, In the heart of the sea och Point Break. Så vad tyckte jag om filmerna? Den bästa filmen var helt klart Point Break, den var sjukt bra. In the heart of the sea var sjukt dålig och En man som heter Ove är en sorglig film som är rolig. Eller ja, filmen i sig är inte rolig, den är som sagt väldigt sorglig (temat för årets Lucia Movie Night var tydligen självmord eller något) men huvudkaraktären var rolig. Så min humor. Tycker bara det är sjukt idiotiskt att göra en komedi om en person som vill ta livet av sig. Det får de så många minuspoäng på.


Men jag är nöjd över natten.  Bra värdar, bra stämning och helt okej filmer (om jag ska ge ett betyg för alla filmer tillsammans). Av någon anledning så lyckades och jag Iggy hålla oss vakna hela natten, det är jag sjukt imponerad över, haha. Däremot kunde jag inte sova när jag kom hem, så det blev inte mycket sömn alls. Från lördag kl 11 till måndag kl 00.30 (alltså natten till måndag) (idag)  så sov jag max en timme. Jag var helt enkelt inte så trött. Men jag sov ganska bra i natt så det känns bra ändå. Min huvudvärk blir värre vid sömnbrist och nätter, så igår mådde jag verkligen inte bra. Jag tog mig inte upp ur sängen och inga tabletter (inte ens de starkaste) hjälpte. Kändes som magen vände sig ut och in på mig och att bakhuvudet skulle implodera. Det var längesen jag mådde så dåligt. Igår var en dag då jag inte ville leva helt enkelt. Men idag mår jag lite bättre och idag ska jag börja fixa i ordning i mitt rum. Ska försöka montera ihop min garderob. Längtar tills allt är klart!